Litauen Nu på lördag är det dags för den tredje showen av Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, där de elva kvarvarande artisterna för första gången får framföra de låtar som tävlar om att få representera landet i Wien.

Precis som förra året så tävlar låtarna och artisterna var för sig och endast elva av de nedanstående låtarna tävlar i den förinspelade Show 3, varefter ytterligare två låtar och två artister kommer att röstas ut.

Efter ett antal shower och diverse låt- och artist-matchningar så kommer tre låtar och tre artister att vara kvar vid låtfinalen den 14:e februari, då Litauens ESC-2015-bidrag till slut ska utses. Vem av de tre artisterna som ska framföra låten i Wien avgörs däremot inte förrän veckan efter, vid artistfinalen den 21:a februari.

De 12 bidrag som valts ut till Litauens ESC-2015-uttagning: (Lyssna på alla här)
Say You Love Me Es Tut Mir Nicht Leid Dangerous (S.O.S.)
Skestu Factory Hearts Sound of Colours
Take My Love Feel My Love This Time (I’m Feeling Love)
The right way No More Tears Not Perfect
(Källor: esctoday.com och wikipedia)

Schlagerpinglan: Precis som förra året så tycker jag att startfältet saknar den där riktigt starka låten som varje land som vill vinna ESC behöver. Jag tycker dock att de höjt ribban lite och jag kan hitta en handfull låtar som jag redan nu kan tänka mig bli riktigt bra i händerna på någon av mina favoriter, främst då den halvlugna “Take My Love“.

Mer om Litauens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2015 (inklusive schemat för deras uttagning och länkar till framträdanden av de tävlande artisterna) hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se