Grekland I förra veckan släpptes små smakprov på de fem bidrag som kommer att tävla i “Eurosong 2015 – a MAD Show 2015“, Greklands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, och nu har även fullversionerna presenterats, se länkar nedan.

Finalen lär gå av stapeln den 4:e mars och här nedan ser ni länkar till bidragen, namnen på artister och låtskrivare samt de betyg jag personligen givit bidragen efter en genomlyssning av fullversionerna.

Bidragen / Artisterna / Låtskrivarna i Greklands “Eurosong 2015”: Schlagerpinglans betyg:
1. Crash And Burn“, C:Real
(Takis Dimaschis)
GreklandGreklandGreklandGreklandGrekland
2. Jazz & Sirtaki“, Thomai Apergi & Legend
(Christos Papadopoulos, Giannis Sinnis)
GreklandGreklandGreklandGreklandGrekland
3. Ela“, Barrice
(Niclas Olausson & The Beatbox, Victoria Chalkiti )
GreklandGreklandGreklandGreklandGrekland
4. Sunshine“, Shaya Hansen
(Shaya Hansen, Thomas Reil, Jeppe Reil, Marios Psimopoulos)
GreklandGreklandGreklandGreklandGrekland
5. One Last Breath“, Maria Elena Kyriakou
(Efthivoulos Theoxarous, Maria Elena Kiriakou, Vaggelis Konstantinidis, Evelina Tziora)
GreklandGreklandGreklandGreklandGrekland
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Precis som efter genomlyssningen av de små smakproven av de grekiska finallåtarna så placerar jag “Ela” överst på min personliga lista. Här verkar de ha fått till en svängig låt där moderna tongångar kryddats med klassiska grekiska kännetecken, precis som jag önskar att ett grekiskt bidrag i Eurovision ska vara. Om Barrice bara kan leverera sitt bidrag live också så blir det inte svårt för mig att välja vem jag kommer att lägga min symboliska röst på. 🙂

Skulle det inte bli så bra som jag hoppas så finns det lyckligtvis en del andra bidrag som jag tycker låter riktigt lovande, vilket mina relativt höga betyg ovan skvallrar om. Personligen så tror jag därmed att vi har ytterligare en underhållande och sevärd nationell final framför oss. 😀

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Grekland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Grekland 2015: Lyssna på de fem “Eurosong”-finalbidragen”

 1. Micke

  Om jag skulle beskriva för folk vilken sort av musik jag har svårt för i ESC har årets bidrag i Grekland underlättat detta för mig. Nu har jag bara att säga “Kolla ESC 2015 och Greklands bidrag”. Det är tre av låtarna jag tänker på och det som gör det än värre är att dessa tre låtar väl egentligen är samma låt. Eller? Låter i alla fall så. Det är just dessa tre som är så långt ifrån mig som man kan komma. Tre solklara nollpoängare men jag ska vara snäll. Att man försöker lägga lite fernissa över det med några sekunders grekiska toner lurar inte mig.

  Förr var alltid Grekland ett av de länder jag såg fram mot mest då de stod i förgrunden vad det gällde att leverera bidrag som var “i landets djup” så att säga. Idag är det snarare tvärtom ett av de länder som är längst ifrån. Ja ett av bidragen låter iofs grekiskt “Jazz & Sirtaki“. Tack för det. Med tanke på motstånd och hjärtat i den låten blir det min solklara favvis här. I synnerhet då den framförs på grekiska och inte engelska. Den här låten är de två första minuterna en sjua men från 2.03 och resten snuddar den vid en nia så det får bli en åtta. För en snubbe med hjärtat i rockmusik och folkmusik är det inte svårt att ta till sig de 22 sekunder som utspelar sig mellan 2.03-2.25 i låten och även i resten 🙂

  Ok betyg från 0-10:

  1. “Jazz & Sirtaki”, Thomai Apergi & Legend – 8 poäng
  2. “Ela”, Barrice – 2 poäng
  3. “Sunshine”, Shaya Hansen – 1 poäng
  4. “One Last Breath”, Maria Elena Kyriakou – 1 poäng
  5. “Crash And Burn”, C:Real – 0 poäng

 2. Johan

  Hade verkligen velat tycka om “Jazz & Sirtaki” då konceptet är riktigt roligt! Mer etno och mer färgningar i musiken i ESC, inte bara duns duns och halvdålig generisk popmusik. Problemet är att det bara är cliché på cliché, som någon i kommentarsfältet formulerade det; en skiva för turister. Smaklöst och plastigt.

  Grekland ännu en gång för mig, något som jag tycker är tråkigt då de för några år sedan leverade år på år med den perfekta blandningen mellan sydbalkan och popmusik. Sedan 2012 har de inte lyckats och gör det inte med något av de här bidragen heller, tyvärr.

  Är lite delad inför årets startfält, kan tycka att det inte är mycket som är uselt, men har inte hört ett enda bidrag som verkligen greppar tag om mitt intresse likt en vinnarlåt. Det närmsta jag kommer är Italien, men de känns inte som vinnare i mina öron… Gissar på ett medelmåttans år i år. Men vi får se 🙂

  Känns i alla fall skönt att vara tillbaka på forumet igen! Nu taggar vi inför en av de finaste traditioner som lever kvar i Europa! Schlagerfestivalen!

 3. Johanna

  jag älskar Jazz & Sirtaki men Grekland ville tydligen inte skicka något typiskt grekiskt i år men jag är nöjd med deras väl ändå för detta är en riktig ballad till skillnad från Malta. Georgien,Lettland m.fl som bara är skrikiga. Så ja, jag tror allt ni är välkomna till min topp 10 såhär långt Grekland!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se