Moldavien När Moldavien i slutet av februari valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom uttagningen “O Melodie Pentru Europa 2015“, se final-resultatet här, så haglade diverse anklagelser över vinnarbidraget med sångaren från Ukraina.

Inget verkar dock ha kunnat bevisats för det är fortfarande Eduard Romanyuta som är uppskriven som landets representant med låten “I want your love“, som nu även fått en tillhörande officiell vide, se länk nedan.

Lyssna på Moldaviens bidrag till Eurovision Song Contest 2015:
Bidrag: “I want your love”
Artist: Eduard Romanyuta
Länkar: officiell videofinal-framträdandetext
semifinal-framträdandelive-auditionstudioversion
Låtskrivare: Erik Lewander, Hayley Aitken, Tom Andrews

Schlagerpinglan: Ett flertal gånger har jag genom åren hoppats på att Eduard Romanyuta ska få en ESC-biljett, men det har varit de år han tävlat i Ukrainas uttagningar. Nu när han väl vann så kan jag däremot, komiskt nog, inte påstå att jag är speciellt nöjd.

Själva låten kan jag stå ut med, då den svänger ganska bra om man är på rätt humör, men framträdandet är lite väl sliskigt för min smak. Den tillhörande videon går i ungefär samma stil men den kan jag köpa som en relativt påkostad och underhållande parodi på vilken B-action-film som helst. 🙂

Med tanke på hur många bra egna artister och låtskrivare Moldavien har så tycker jag att detta är ett lite tråkigt val och hoppas i stället på nya friska tag till 2016. Då ser jag även gärna att Eduard Romanyuta gör ett nytt försök i den ukrainska uttagningen, som förhoppningsvis nöjer sig med ett års frånvaro.

Mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Moldavien i ESC 2015“.

Fler officiella videor, live-framträdanden, låttexter, info om ESC-förberedelser samt i vilken semifinal länderna tävlar hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2015“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se