Belgien Belgiens bidrag i Eurovision Song Contest 2016 utses , som sagt, vid finalen av “Eurosong 2016” den 17:e januari. TV-bolaget VRT har redan presenterat de fem artisterna samt avslöjat att finalen föregås av två inför-shower där artisterna presenteras den 3:e januari och bidragen den 10:e januari.

Vinnaren i finalen avgörs av 10 internationella jurygrupper och tittarna men, enligt esckaz.com, kommer två experter att dela med sig utav sina åsikter vid varje show och de är följande: Stijn Kolacny & Alexander Rybak (Show 1), Tom Helsen & Beverly Jo Scott (Show 2) samt Christer Björkman & Hadise (Finalen).

Här nedan ser ni länkar till videoklipp från när de utvalda artisterna framförde en cover live i ett radioprogram strax efter att de presenterats som finalister:

Deltagarna i Belgiens ESC-2016-uttagning – Live-framträdande i radio:

Laura Tesoro What Do You Mean?” (original av Justin Bieber)
Adil Aarab Hello” (original av Adele)
Astrid Destuyver Adorn” (original av Miguel)
Amaryllis Uitterlinden Can’t Feel My Face” (original av The Weeknd)
Tom Frantzis Stop and Stare” (original av OneRepublic)
(Källor: esckaz.com och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Från dessa (nästan en månad gamla) klipp så märker man att VRT hittat fem varierande och fungerande röster. Med rätt låt och ett passande agerande på scenen så tror jag att vem som helst av de fem skulle kunna knipa segern. Det mesta hänger så klart på låten men i vissa fall så kan en skicklig artist glänsa så starkt att de gör underverk med en medioker låt. Hur fallet är med dessa fem lär visa sig med tiden. 🙂

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Belgien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se