Sverige Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 13:e februari, avgjordes den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2016 i Malmö. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till de bidrag man redan nu kan lyssna och titta på.

Till Final:
“We Are Your Tomorrow”, David Lindgren
“Save Me“, Wiktoria

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Hunger”, Molly Pettersson Hammar
I Will Wait“, Isa

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Faller“, Krista Siegfrids
6. “100%“, Victor och Natten
7. “Håll mitt hjärta hårt“, Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Sveningsson

Mellanakter m.m.:
Flickorna från Sverige” – Öppningsnumret med Charlotte Perrelli och Gina Dirawi
Peter Haber & Krister Henriksson reciterar ”Vem é dé du vill ha” av Kikki, Bettan och Lotta
“Här är jag” med Schlagerdivan Charlotte Perrelli – Mellanakt i Melodifestivalen 2016
Jonas Gardells andra lektion i Schlagerskolan

1. “We Are Your Tomorrow”, David Lindgren (Till Final)
(Anderz Wrethov, Sharon Vaughn, Gustav Efraimsson)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Att David Lindgren skulle gå direkt till final kom ju knappast som någon överraskning för det är ju det “han gör” när han ställer upp. Även om jag har förståelse för att han drar till sig röster med sin lättsmälta låt och snygga show så kan jag personligen inte riktigt motivera hans finalplats. Jag behöver något som ger mig det där “lilla extra” och som “sticker ut” och det hittade jag tyvärr inte här… men det var helt klart lyssningsbart.
Betyg: 3-/5
2. “100%”, Victor och Natten (blev 6:a)
(Dag Lundberg, Melker, Jesper Lundh)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Först och främst måste jag göra klart att jag är positivt överraskad av detta bidrag då jag fördomsfullt nog på förhand (i tankarna, inte i skrift) avfärdat det som ett “utfyllnadsbidrag”. Victor visade sig dock både kunna sjunga och bjuda på ett riktigt medryckande nummer. Jag kan dock varken påstå att låten är i min smak eller att jag kan hitta den röda tråden mellan texten och hejarklacks-dansarna vilket gör att jag tycker att 6:e-platsen är klart rättvis.
Betyg: 2+/5
3. “Hunger”, Molly Pettersson Hammar (till Andra Chansen)
(Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad, Molly Pettersson Hammar)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Med tanke på förra årets app-miss (som SVT aldrig tog ansvar för) och scenshowen (som stundtals var riktigt snygg) så tycker jag att det är rättvist att Molly fick en Andra Chans i år. Ser man enbart till låten så har jag tyvärr en helt annan åsikt då det var alltför många långa och ljusa toner för min smak och knappast någon låt jag (frivilligt) kommer att lyssna på så många gånger till.
Betyg: 2+/5
4. “I Will Wait”, Isa (till Andra Chansen)
(Anton Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb, Nikki Flores)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Visserligen så har jag klargjort många gånger förr att jag inte gillar ballader med många långa toner samt att de flesta av de populära MF-balladerna genom tiderna aldrig brukar träffa rätt hos mig. När det gäller Isas “I Will Wait” så är det däremot som att helt andra spelregler gäller för jag blev helt golvad av detta. Visst var skugg-showen imponerande, men även utan den så hade jag garanterat placerat Isa överst på pallen efter dagens deltävling. En klar finalist… som av någon anledning fick nöja sig med en Andra Chans.
Betyg: 4+/5
5. “Faller”, Krista Siegfrids (blev 5:a)
(Krista Siegfrids, Gabriel Alares, Magnus Wallin, Gustaf Svenungsson)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Som synes så ger jag Krista ett väldigt högt betyg men om ni ber mig att motivera detta så tror jag faktiskt inte att jag kan göra det. Hjärnan säger att det är en enkel låt med ännu simplare text som egentligen (då det är en svensk tävling) borde framföras av Linda Bengtzing. Dessutom så protesterar den högljutt mot det omotiverande användandet av både svordomar och flaggviftande. Trots allt detta så måste jag inse fakta: jag älskade detta och önskade innerligt att Krista skulle fått en Andra Chans. Mitt första “guilty pleasure” för året.
Betyg: 4/5
6. “Håll mitt hjärta hårt”, Patrik Isaksson,
Tommy Nilsson & Uno Sveningsson
(blev 7:a)
(Patrik Isaksson, Tommy Nilsson, Uno Svenningsson)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Ibland blir man väldigt upprörd när ens favoriter inte tar sig vidare, men ibland är det bara att inse att det aldrig var menat att hända. I detta fallet, då jag togs med på en underbar nostalgisk resa tack vare dessa tre herrars underbart karaktäristiska röster, så insåg jag ganska snabbt att man behöver mer än bara själva låten för att förstå hur magnifikt detta var. Jag tackar för upplevelsen men har all förståelse för att den inte blev röstad vidare i tävlingen.
Betyg: 4/5
7. “Save Me”, Wiktoria (Till Final)
(Jens Siverstedt, Jonas Wallin, Lauren Dyson)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Redan efter torsdagens smyglyssning så visste jag att jag var helt “fel” ute vad gällde Wiktorias bidrag och sedan dess har jag verkligen letat efter ljuspunkterna i “Save Me”. Jag kan säga så här: om de tagit sticket (som har lite “go” i sig och verkligen faller mig i smaken) och byggt upp låten från det så hade det kunnat bli något riktigt intressant. Som det är nu så förstår jag faktiskt inte vari tjusningen ligger, för visst var showen vacker men så värst imponerande var inte projekteringarna att de uppvägde den lite väl skavande låten. Frågetecknen kvarstår, jag sitter som en fågelholk och “Save Me” är vidare till final.
Betyg: 2/5

Schlagerpinglan: Precis som förra veckan så har jag mina funderingar kring slutresultatet, men ser man till showen som helhet så är det bara att gratulera SVT. De har verkligen koll på hur man får en ESC-show att fungera med rätt mängd av både humor och nostalgi. Även om jag inte riktigt håller med de röstande så hindrar det inte mig från att se fram emot nästa veckas deltävling. Sverige HAR verkligen den bästa ESC-uttagningen i Europa. 😀

Ska jag sammanfatta MF-veckan så ville jag först och främst ha vidare Isa och då hon faktiskt fick en Andra Chans så får jag väl vara nöjd med det. Grädde på moset hade varit om även Krista Siegfrids och Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Sveningsson fått gå vidare, men är det något jag lärt mig genom åren så är det att om man får vidare så mycket som ett bidrag så får man känna sig nöjd… så det får jag väl vara. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Melodifestivalen 2016

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2016: Deltävling 2”

 1. Hannes

  Tycker det skulle vara tvärtom, Tycker Isa och Molly skulle gått till final istället. Gillar inte den jäkla appen, på grund av den så går bara generic pop låtar till final 🙁

 2. Arre

  Förstår varken Davids eller Wiktorias låt… Det är illa att man ska behöva ta till miljoner för att avleda uppmärksamheten från dessa två helt kassa låtar. Men sedan när blev detta en tävling i sång och kvalité?

  1 – Molly PH
  2 – ISA
  3 – Tommy, Uno och Patrik
  4 – Krista
  5 – Viktor och Natten
  6 – David
  7 – Wiktoria

 3. Daniel

  Min lista blev till slut så här:

  1 – Wiktoria
  2 – Viktor och Natten
  3 – Molly PH
  4 – David
  5 – Krista
  6 – ISA
  7 – Tommy, Uno och Patrik

 4. André

  Min lista över gårdagens mycket spännande deltävling:

  1. Isa
  2. Wiktoria
  3. Molly
  4. Patrik, Uno och Tommy
  5. David
  6. Victor och Natten
  7. Krista

  Var mycket jämnt igår och den enda jag egentligen inte riktigt gillade var Krista. Är förvånad över att David gick till final trots att jag tippade honom dit 😛
  Isa borde dock gått till final…går hon inte dit via andra chansen skulle jag tappa lite av tron på tävlingen om jag ska vara ärlig. Mest besviken är jag över att “Håll mitt hjärta hårt” kom sist. Lär lyssna en del på den låten framöver 🙂

  Mer om vad jag tyckte ser ni här: https://millommusik.wordpress.com/2016/02/14/david-lindgren-och-wiktoria-till-final/

 5. Adri

  1. Isa
  2. Wictoria

  3. Molly P-H
  4. Krista Siegfrids

  5. Patrik, Uno och Tommy

  6. Victor och natten
  7. David Lindgren

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se