Sverige Schlagerpinglan: Tidigare i dag gjorde jag en topplista över de bidrag som så här långt valts ut till Eurovision Song Contest 2016, se här, så det var ganska naturligt att fortsätta med en liknande för Melodifestivalen 2016. 🙂

Till helgen är det ju dags för finalen av Melodifestivalen 2016 (ladda upp med lite info om finaloddsen och de internationella jurygrupperna) och traditionsenligt så har jag valt ut mina 10 favoriter av de som tävlat i uttagningen och som vanligt så var det många av dem som fick lämna tävlingen “i förtid”. Här nedan ser ni, för nionde året i rad, min personliga tio-i-topp-lista av de bidrag som tävlade i Melodifestivalen.

Schlagerpinglans MF-2016-topp-10, 2016-03-07:

1.Don’t worry“, Ace Wilder (Final)
2.You Carved Your Name“, Swingfly feat. Helena Gutarra (6:a i deltävling 3)
3.I Will Wait“, Isa (Andra Chansen)
4.Håll mitt hjärta hårt“, Patrik Isaksson,
Tommy Nilsson & Uno Sveningsson
(7:a i deltävling 2)
5.If I Were Sorry“, Frans (Final)
6.Ain’t No Good“, Mimi Werner (5:a i deltävling 1)
7.Human“, Oscar Zia (Final)
8.Kom ut som en stjärna“, After Dark (7:a i deltävling 3)
9.Faller“, Krista Siegfrids (5:a i deltävling 2)
10.Put Your Love On Me“, Boris René (Andra Chansen → Final)

Schlagerpinglan: Precis som de föregående åren (se 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009 och 2008) så är bidragen på min lista de låtar jag personligen tycker bäst om, inte vilka jag tycker vi borde skicka till ESC. Den frågan sparar jag till lite senare i veckan. 🙂

Vill ni bidra med era egna topplistor, eller bara lyssna igenom årets tävlande bidrag, hittar ni länkar till alla de 28 bidragen samlade här nedan. 😀

Lyssna på alla bidragen i Melodifestivalen 2016

Deltävling 1:
♥ “Bada nakna“, Samir och Viktor (Till Andra Chansen)
♥ “Mitt guld“, Pernilla Andersson (blev 6:a)
♥ “Ain’t No Good“, Mimi Werner (blev 5:a)
♥ “Rik“, Albin & Mattias (Till Andra Chansen)
♥ “Constellation Prize“, Robin Bengtsson (Till Final)
♥ “Don’t worry“, Ace Wilder (Till Final)
♥ “Himmel för två“, Anna Book (Diskat bidrag)

Deltävling 2:
♥ “We Are Your Tomorrow“, David Lindgren (Till Final)
♥ “100%“, Victor och Natten (blev 6:a)
♥ “Hunger“, Molly Pettersson Hammar (Till Andra Chansen)
♥ “I Will Wait“, Isa (Till Andra Chansen)
♥ “Faller“, Krista Siegfrids (blev 5:a)
♥ “Håll mitt hjärta hårt“, Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Sveningsson (blev 7:a)
♥ “Save Me“, Wiktoria (Till Final)

Deltävling 3:
♥ “Kizunguzungu“, SaRaha (Till Andra Chansen)
♥ “You Carved Your Name“, Swingfly feat. Helena Gutarra (blev 6:a)
♥ “Weight of the World“, SMILO (blev 5:a)
♥ “Kom ut som en stjärna“, After Dark ( blev 7:a)
♥ “My Heart Wants Me Dead“, Lisa Ajax (Till Final)
♥ “Put Your Love On Me“, Boris René (Till Andra Chansen)
♥ “Human“, Oscar Zia (Till Final)

Deltävling 4:
♥ “Runaways“, Eclipse (blev 5:a)
♥ “Rollercoaster“, Dolly Style (Till Andra Chansen)
♥ “Du tar mig tillbaks“, Martin Stenmarck (blev 6:a)
♥ “Killer Girl“, Linda Bengtzing (blev 7:a)
♥ “If I Were Sorry“, Frans (Till Final)
♥ “Håll om mig hårt“, Panetoz (Till Andra Chansen)
♥ “Youniverse“, Molly Sandén (Till Final)

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Sverige i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Topp-10-lista Melodifestivalen 2016”

 1. Malin

  Nästan alla topplistor på YouTube har både You Carved Your Name och Kom ut som en stjärna i botten, så roligt att se någon som mer tycker som jag om dessa! Min topp 28 ser ut ungefär så här:

  1. Ain’t No Good
  2. Save Me
  3. Put Your Love On Me
  4. Kom ut som en stjärna
  5. You Carved Your Name
  6. Don’t Worry
  7. Constellation Prize
  8. Håll om mig hårt
  9. Faller
  10. Killer Girl
  11. Youniverse
  12. Human
  13. Himmel för två
  14. Kizunguzungu
  15. Hunger
  16. Håll mitt hjärta hårt
  17. Rollercoaster
  18. If I Were Sorry
  19. Bada nakna
  20. We Are Your Tomorrow
  21. Mitt guld
  22. My Heart Wants Me Dead
  23. Weight of the World
  24. 100%
  25. I Will Wait
  26. Du tar mig tillbaks
  27. Rik
  28. Runaways

  (Det fanns inget jag inte tyckte om alls i år, så de i botten är tråkiga snarare än dåliga.)

 2. Schlagerpinglan

  @Malin, Jag säger detsamma. 😀 När jag märkte att jag hade “Kom ut som en stjärna” med i min topp-10 så kollade jag en extra gång för av någon anledning så är det inget man “ska” ha… men jo visst, är det bra så är det. 😀

 3. Adri

  1. Don’t worry
  2. Human
  3. Save me
  4. My heart wants me dead
  5. I will wait
  6. Hunger
  7. Constellation prize
  8. Youniverse
  9. If I were sorry
  10. Faller
  11. You carved your name
  12. Rik
  13. Kizunguzungu
  14. Bada nakna
  15. Rollercoaster
  16. Kom ut som en stjärna
  17. Weight of the world
  18. Håll mitt hjärta hårt
  19. Ain’t no good
  20. 100%
  21. Mitt guld
  22. Runaways
  23. Put your love on me
  24. Håll om mig hårt
  25. Killer girl
  26. We are your tomorrow
  27. Tar mig tillbaks

 4. davve

  Måste säga att den enda av mina favoriter (Mimi Werner) är min besvikelse i årets tävling. Hon borde ha gått vidare till åtminstone andra chansen. Annars tycker jag faktiskt att de flesta av de “bra låtarna” gick till finalen. Annars tycker jag att man kan ge mycket kritik till urvals processen av låtarna. Många av de “äldre artisterna” fick dåliga låtar i år. Man blir trött på att höra Bengtzing sjunga en exakt likadant låt som hon har sjungit 5-6 ggr innan. Eller After dark.. osv osv osv.. man måste förnya sig för att gå hem i Melodifestivalen. Charlotte perrelli hade inte vunnit 2008 om hon hade tävlar med en Take me to your heaven nummer 2. Sanna Nielsen hade inte vunnit om hon hade tävlar med exakt samma sorts låt varje gång.. hon ändrar stilar och har tävlat med de flesta stilar…

  de låtarna i finalen i år är de bästa i årets startfält utan tvekan….. men björkman måste höja nivån på de låtarna som kommer under tills nästa år…….

 5. davve

  Just nu är jag mest nyfiken på hur juryn kommer reagera på Frans låt i finalen. Det avgör allting. Jag ser inge t scenario just nu där Frans inte får högsta telefon-poängen. Så kommer han topp3 efter jury röstningen så vinner han antagligen.. utan tvekan.

  Jag tror faktiskt på allvar att Frans har chans att vinna i Europa…. det är ju kul.

  Sen hejar jag personligen på Wiktoria och Ace.. och hade varit glad om en av dessa vann också…

  Men tycker av det man har hört att det verkar vara Molly, Robin och Oscar som är Frans största konkurrenter…. lite märkligt ändå kan jag tycka.. jag finner deras låtar som helt OK.. men inget spc heller.. Ace och Wiktorias låtar har mycket större chanser i ESC..

  Men blir en intressant final.. men många vinnarkandidater. Och i år har juryn finalresultatet i sina händer känns det som. Vi får se om Björkman vill att frans ska vinna.. han har enligt rykten mycket inflytande på den “fria” internationella juryn 😀

 6. Alex

  matt simons catch and release, låter väldigt lika frans låt!!

 7. Okloker

  En ganska dåligt år. Bästa bidraget är Salo och Jöbacks Sing me out. Men de var ju inte med i tävlingen…
  Två låtar höjer sig klart över resten:
  1. Save me
  2. If I were sorry
  Sedan ett hopp ner till
  3. Håll mitt hjärta hårt
  4. Kizunguzungo
  5. Put your love on me
  6. Don’t worry
  Ytterligare ett snäpp nedåt
  7. I will wait
  8. Mitt guld
  9. Constellation prize
  10. Faller
  Att segern kommer att stå mellan mina två favoriter är jag tämligen övertygad om. Ingen av låtarna har dock minsta chans att vinna. Sing me out hade dock haft en bra chans.

 8. Alex

  Min top 6

  Frans
  Robin
  Molly
  Wiktoria
  Lisa
  Oscar

 9. Isabell

  Tycker faktiskt inte att det är så dåligt som Okloker skriver… Jag tycker att ungefär hälften av låtarna som gått till final är riktigt bra :D. Sen kommer endel som är ok 🙂 och till sist de som inte alls håller i längden..:(

  Här följer min 12 i topp

  1. Save me
  2. Constellation Prize
  3. Don’t worry
  4. We are your tomorrow
  5. Put your Love on me

  6. Human
  7. My heart wants me dead

  8. Håll mig hårt
  9. If I were sorry
  10. Kizunguzungu
  11. Bada nakna
  12. Youniverse

 10. Lukas

  Överlag ett ganska sorgligt år för mig då jag hittade tre riktigt bra låtar (i mitt tycke) och de åkte ut direkt.

  Men i alla fall, på topp 3:

  1. Runaways
  2. You Carved Your Name
  3. 100%

  Sen ett hopp ner till resterande topp 10:

  4. Håll Om Mig Hårt
  5. Human
  6. Du Tar Mig Tillbaks
  7. I Will Wait
  8. Rik
  9. Mitt Guld
  10. Håll Mitt Hjärta Hårt

 11. hej

  Min preliminära topp 28
  1. After Dark
  2. Anna Book
  (Innan diskningen tyckte jag inte att det var ett speciellt schlagerbidrag, men när fullverisionen kom ut… De där verserna hade ett disco-element som jag är väldigt svag för. Jag får väl hoppas att Anna kommer tillbaka nästa år och tar med sig disco-elementet)
  3. Boris René
  4. Ace Wilder
  5. Tommy, Patrik och Uno
  6. Krista Siegfrieds
  7. Wiktoria
  8. David Lindgren
  9. SaRaHa
  10. Swingfly feat. Helena Gutarra
  11. Robin Bengtsson
  12. Frans
  13. Samir och Viktor
  14. SMILO
  15. Mimi Werner
  16. Panetoz
  17. Dolly Style
  18. Martin Stenmarck
  19. Molly Sandén
  20. Albin och Mattias
  21. Lisa Ajax
  22. ISA
  23. Eclipse
  24. Oscar Zia
  25. Linda Bengtzing
  26. Molly PH
  27. Viktor och Natten
  28. Pernilla Andersson

 12. hej

  Angående Anna Book, jag tittade på “Taking care of a broken heart” och hittade inte det elementet jag sökte, så “Himmel för två” är mycket bättre.

 13. Alex

  Min topp 6 är typ domsom förväntas bli topp 6, är jag mainstream.

  Tillhör jag den där fåran som gillar samma hahaha säkert så.

 14. Schlagerpinglan

  @davve, Den internationella juryn borde ju ha fått vissa riktlinjer som de ska gå efter och då spelar det ju stor roll hur de ser ut. Men som sagt, det kommer att bli riktigt intressant att se var dessa röster hamnar. 🙂

 15. hej

  Angående internationella juryn. Oavsett vilket land det är med internationell jury känns det som att man försöker välja den bästa som INTE kan vinna ESC. *hosthost* Österrike 2015*hosthost*

 16. hej

  Okloker, jag tror att båda dina favoriter kommer i topp 5/3, men lycka till till både Wiktoria, Frans och mina favoriter och alla andras favoriter på lördag. Kort sagt, lycka till allihopa.

 17. André

  Ett bra år tycker jag faktiskt, bättre än senaste åren och finalen lär bli mycket jämn och spännande. Jag tror inte Frans är så klar segrare som många tror för jag är mycket tveksam till juryns reaktioner. Många ESC-intresserade från andra länder är inte alls så imponerande och låten är visserligen bra men inte heller jag tycker det är någon vinnare…Just nu känns det som Frans kan bli en Yohio.

  Min lista:

  1. “Human” Oscar Zia
  2. “Constellation prize” Robin Bengtsson.
  3. “I will wait” Isa.
  4. “Dont worry” Ace Wilder.
  5. “Håll om mig hårt” Panetoz.
  6. “If I were sorry” Frans.
  7. “We are your tomorrow” David Lindgren.
  8. “Håll mitt hjärta hårt” Patrik, Tommy och Uno.
  9. “Put your love on me” Boris Renée.
  10. “Save me” Wiktoria.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se