ESC2016 Schlagerpinglan: Jag fortsätter att presentera de tävlande bidragen i Eurovision Song Contest 2016 i olika kategorier och i dag har turen kommit till de 10 länder som en gång i tiden ingick i Sovjetunionen. Här nedan ser ni länkar till dem, rangordnade efter hur bra jag personligen tycker att de är för tillfället:

Schlagerpinglans topplista av forna Sovjets bidrag i ESC 2016 (2016-03-20):
Ryssland 1. Ryssland – “You Are The Only One“, Sergey Lazarev (semifinal 1)
Moldavien 2. Moldavien – “Falling Stars“, Lidia Isac (semifinal 1)
Azerbajdzjan 3. Azerbajdzjan – “Miracle“, Samra (semifinal 1)
Vitryssland 4. Vitryssland – “Help You Fly“, Ivan (semifinal 2)
Estland 5. Estland – “Play“, Jüri Pootsmann (semifinal 1)
Lettland 6. Lettland – “Heartbeat“, Justs (semifinal 2)
Armenien 7. Armenien – “LoveWave“, Iveta Mukuchyan (semifinal 1)
Litauen 8. Litauen – “I’ve Been Waiting for This Night“, Donny Montell (semifinal 2)
Georgien 9. Georgien – “Midnight Gold“, Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz (semifinal 2)
Ukraina 10. Ukraina – “1944“, Jamala (semifinal 2)

Schlagerpinglan: När det gäller ex-Sovjet-länderna så har det varit en ganska stor spridning vad gäller mina favorit-länder de senaste åren. Estland toppade min lista 2015 och 2014, Ukraina 2013 och Vitryssland 2012.

I år är det dock moderlandet självt, Ryssland, som toppar alla mina listor och som jag hoppas kommer att stå som slutsegrare 2016. 🙂

Då både Moldavien och Azerbajdzjan finns med på min personliga topp-tio-lista så här långt och de fem följande bidragen finns bland de bidrag jag gillar och gärna (i mån av utrymme) ser i finalen så kan man lugnt påstå att jag är imponerad av de flesta val ex-Sovjet-länderna gjort i år. Roligt med länder som verkar ta tävlingen på allvar. 🙂

Se även: Min personliga rangordning av de 18 bidragen i den första semifinalen av ESC 2016 och de 5 nordiska bidragen.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Forna Sovjets tio bidrag i Eurovision Song Contest 2016”

 1. Johanna

  Oj din lista var väldigt annorlunda mot vad min skull ebli. Ska göra ett försäk här men kan nog ändra mig många ggr innan ESC:

  1. EStland
  2. Litauen
  3. Azerbajdsjan
  4. Lettland
  5. Armenian
  6. Ryssland
  7. Vitryssland
  8. Georgien
  9. Ukraina
  10. Moldavien

  men ja är ju egentligen bara Ukraina och MOldavien jag har uppriktigt svårt för. De andra är helt ok bidrag och min topp 2 här är i min topp 10 totalt sett:-)

 2. Micke

  Har nog aldrig varit med om ett sämre år från öststaterna som detta året. Åtta av de tio får inte ens godkänt. Ett har jag som nummer femton på min ranking och det är Ryssland. Ett återstår bland mina sex. Kan ju inte direkt påstå att det imponerar med en ranking som ?, 15, 24, 25, 26, 27, 32, 33, 38 och 39
  Nej skärpning till nästa år ni i öst

 3. hej

  Det finns tre bidrag jag verkligen gillar och två stycken som kanske inte är sämst men är bland bottenbidragen. De tre riktigt bra är:
  Estland
  Ryssland
  Lettland
  Bottenbidragen är:
  Georgien
  Ukraina
  Resten av bidragen är olika nyanser av ok, med Azerbajdzjan i toppen och Armenien i botten

 4. Rasmus

  Hej Pinglan, Du har en annorlunda smak än mig:) Jag har Ukraina som 1a för låten är så bra och med massa känslor och ett fint budskap och Jamala har chans att vinna tror jag:). 1-5
  2.Lettland= Kan toppa förra årets 6e plats, Aminata borde de ha varje år:) Topp 10
  3.Azerbajdjan= Gillar den mycket trots jag är trött nu på svenska låtskrivare. Topp 10
  4.Estland= Bra låt. Det är rätt otroligt att Estlands och Lettlands artister från 2015 fick med varsin låt i år:) En outsider för topp 10
  5.Ryssland= Gillar denna med:) 1-5
  6. Litauen= Jag ville denna skulle vinna i Litauen men nu i Eurovision blir konkurrensen hård men final runt 15-20
  7. Armenien= Final men som en för svår Loreen låt låt. 15-20
  8.Georgien= har förbättrat sig i nyversion men gillar den ej och ej final. Botten 5 i semi.
  9.Moldavien= En av dina favoriter Pinglan men den är för anonym för mig. Ej final Botten 5 i semi
  10. Vitryssland. Väldigt tjatig låt och kommer försvinna i mängden, ej final. Kanske sist i sin semi,inte mycket över.

  Ps det är alltid kul att se vad andra tycker om bidragen:)

 5. Schlagerpinglan

  Här var det skilda åsikter ser jag. 🙂 Alltid lika svårt att förstå hur andra inte kan höra det man själv hör… men väldigt intressant. 🙂 Dessutom en väldigt bra påminnare inför semifinalerna så man inte blir helt chockad när “säkra finalister” helt “oförklarligt” missar finalen, för det kommer förmodligen att inträffa även i år.

 6. Daniel

  Här är min lista just nu:

  1. Ryssland
  2. Ukraina
  3. Lettland
  4. Armenian
  5. Azerbajdzjan
  6. Moldavien
  7. Estland
  8. Litauen
  9. Vitryssland
  10. Georgien

 7. Johan

  Armenien är för mig en av årets stora växare. Från att inte ha greppat en sekund av låten spelar jag den nu dagligen.

 8. Schlagerpinglan

  @Johan, Även jag har märkt av att Armeniens låt behöver lite tid på sig innan man börjar förstå sig på den. För mig har den redan höjt sig några snäpp, men jag är säker på att det bara är början. Flera intressanta partier i låten och de blir alla bara bättre och bättre. 🙂

 9. Micke

  Jag kan väl redan nu avslöja att Armenien inte är på min topp 18 och som jag redan låtit förstå inte många andra från öststaterna heller. Jag brukar gilla många av deras bidrag men i år är jag väldigt besviken. Men nu när jag hör vad ni säger om Armenien så ska jag ta och ge den en ny chans, några rättare sagt.

  Jag väntar lite med min topp 6 och bottenbidraget. Tänkte ta lite kommentarer om ett gäng bidrag som varken kom på min topp 18 eller botten 6.

  Tänkte börja med Lettland och Estland som jag märkt många tycker om. Så vad tycker då jag? Ärligt talat vet jag inte för detta är två av de mest VAAAAAAAAAAAAAA-BIDRAGEN! för mig någonsin. Jag har inte en susning om vad jag tycker om dem. De är absolut ingenting för mig. Ingen kan få mig att säga att de varken är bra eller dåliga för jag begriper dem helt enkelt inte. De går in genom ena örat och ut genom andra i samma rörelse. Ser två killar som kommer in på scen och börjar sjunga något som jag inte begriper. Utstrålning är något jag definitivt inte ser hos någon av dem. För er som gillar dessa bidrag vad är det som är bra med dem? För er som inte gillar dem vad är det som är dåligt med dem. Två bidrag som gör mig totalt to på omdöme. Det är allt men vem vet lagom till maj månad kanske jag börjat greppa dem och de rusar upp på rankingen 🙂

  Sedan något om Frankrike det bidraget jag ser som det mest ojämna av alla i år. Jag rankar det lågt på min lista men det har uteslutande med en enda sak att göra. Försökte få Robin Stjernberg att hjälpa mig att förklara men han hade tyvärr inte tid då han hade fått ledigt och gått ut med vargflocken och satt sig under månen och ylat tillsammans med dem. Tror ni förstår vad jag menar. Helt obegripligt inlägg i det franska bidraget som i övrigt är ett medryckande och mysigt bidrag. Tillsammans med Bosniens magsyrastartande hip hopnisse troligen det mest massakrerande inslaget i ett bidrag i år.

  Så till Israel som hade ett bidrag i två versioner. Ett av dem, det som lät ESC tyckte jag om men tyvärr vann det andra. Med tiden lärde jag mig att tycka om även detta och klättringen på min lista var påbörjad när det plötsligt tog tvärstopp och de kom fram till vändplatsen och tog vägen tillbaka. Vad hände egentligen? Hur tänkte de i Israel? Har befolkningen problem med sömnen i Israel? Varför började de annars plötsligt producera ett nytt sömnpiller? Fattar absolut ingenting av hur de tänkte.

  Till ett av de stora sorgebarnen i ESC – Storbritannien. Jag fattar inte varför jag aldrig lär mig. Är jag allmänt dum i huvudet eller vad är det för fel på mig? Varför hoppas jag varje år när jag vet att de aldrig tar tävlingen på allvar, att de istället skickar talanglösa nobodys. Ok jag kanske är dum men varför fortsätter de att ställa upp år efter år utan att bry sig? I år blev jag faktiskt positivt överraskad när jag förstå gången hörde ett av bidragen. Ja alla lät väl skapliga men ett tyckte jag lät väldigt mysigt. Totalt chanslöst i tävlingen men det skiter ju jag i. Jag gillade bidraget “Until Tomorrow“, Darline. Det var tills jag såg allt på scen. Tyvärr var det som vanligt. Detta var två söta tjejer men tyvärr befriade från allt var sångröst var. Än värre var att detta gällde alla artister med alla låtar. Jisses killarna som vann kan de ens stava till sångröst och utstrålning? Shame on you Great Britain.

  Albanien då? Snacka om att sabba sin egen låt. Skaplig låt som blev en katastrof i nyskapandet. Azerbaijan, Armenien och Serbien? Är vi säkra på att det inte är samma låt och samma artist? Men som sagt jag lyssnar på vad ni säger så nu ska Armenien få nya chanser 🙂

 10. Kerstin

  1. Ryssland
  2. Lettland
  3. Litauen
  4. Ukraina
  5. Azerbaijan
  6. Moldavien
  7. Estland
  8. Armenien
  9. Vitryssland
  10. Georgien

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se