ESC2016 Schlagerpinglan: När vi nu gått igenom bidragen från Norden och forna Sovjetunionen så är nästa steg, som vanligt, de bidrag som tävlar för forna Jugoslavien i Eurovision Song Contest 2016.

2012 ställde regionen upp med sex bidrag, 2013 drog sig Bosnien och Hercegovina ur, 2014 hoppade även Kroatien och Serbien av. 2015 avbröts den nedåtgående trenden då Serbien kom tillbaka och 2016 så är glädjande nog alla sex länderna med igen. 🙂

Här nedan ser ni länkar till regionens sex bidrag, rangordnade efter hur bra jag personligen tycker att de är för tillfället:

Schlagerpinglans topplista av forna Jugoslaviens bidrag i ESC 2016 (2016-03-21):
Kroatien 1. Kroatien – “Lighthouse“, Nina Kraljić (semifinal 1)
Makedonien 2. Makedonien – “Dona“, Kaliopi (semifinal 2)
Bosnien 3. Bosnien och Hercegovina – “Ljubav je“, Dalal & Deen
feat. Ana Rucner and Jala
(semifinal 1)
Serbien 4. Serbien – “Goodbye” (Shelter)“, ZAA Sanja Vučić (semifinal 2)
Slovenien 5. Slovenien – “Blue and Red“, ManuElla (semifinal 2)
Montenegro 6. Montenegro – “The Real Thing“, Highway (semifinal 1)

Schlagerpinglan: Hälften av bidragen från listan ovan tycker jag är mer än godkända (runt 15:e-platsen på min topp-43-lista) medan jag fortfarande har rejäla frågetecken efter de övriga tre:

Sloveniens bidrag är ett humör-bidrag för mig som jag ibland gillar men oftast inte. Montenegros bidrag är (trots sistaplatsen på just denna lista) på väg uppåt då den precis “klickat”. Serbiens bidrag är däremot en stor besvikelse för mig då jag föll pladask för den serbiska versionen men inte kan bortse från vissa skavanker i den engelska versionen.

Jag är väldigt glad över att alla de sex länderna beslutat sig för att ställa upp i ESC 2016 och även om det bara är hälften av dem som jag tycker lyckats riktigt bra med sina bidrag så hoppas jag att de alla får ett slutresultat de är nöjda med så de uppmuntras till att komma tillbaka 2017. Man kan ju inte gilla allt men variation förnöjer ju trots allt. 🙂

Se även: Min personliga rangordning av de 18 bidragen i den första semifinalen av ESC 2016, de 5 nordiska bidragen och de 10 “ex-sovjetiska” bidragen.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Forna Jugoslaviens sex bidrag i Eurovision Song Contest 2016”

 1. Micke

  Varför har du kopierat min ranking? 🙂

 2. hej

  Min topp 6:
  1. Serbien
  (Framträdandet kanske inte ska vara lika överspelt, bidraget är dock bra)
  2. Bosnien Herzegovina
  3. Kroatien
  4. Slovenien
  5. Makedonien
  6. Montenegro
  (Tack för variation inom tävlingen, då ändå Bosnien har en balkanballad, men nästa år kan väl ni gå tillbaka till balkanballaderna

 3. Adri

  1. Kroatien

  2. Slovenien

  3. Serbien

  4. Bosnien (vet att det är en populär genre inom ESC, men jag har tröttnat som in i på balkanballadet. Dem behövs i tävlingen så jag tycker inte att de ska sluta skicka det, men likväl är jag glad över att det bara skickas en balkanballad i år. En av ganska “mellanmjölk”-klass dessuton. För mig kan ingen balkanballad toppa Kroatien 2009… än i alla fall 😀 )

  5. Makedonien (Kaliopi = grym som alltid. Låten är alldeles för gammaldags för mig. Låtar behöver inte vara helt moderna för att jag ska gilla dem. Jag gillar när det låter nostalgiskt, men detta är inte nostalgisk musik. Detta är verkligen gammaldags. Förhoppningsvis toppas det live då Kaliopi är fanastisk som vi vet sen tidigare.)

  6. Montenegro (Den har sina moments, men majoriteten av den är verkligen bara drygt skrikande)

 4. Johanna

  Vissa av dessa absolut inte klickat för mig heller, däribland Kroatien som ni alla verkar gilla. Men jag ska göra ett ranking-försök:

  1. Makedonien (långt före de andra)

  2. Bosnien
  3. Slovenien

  utanför finalen om jag får bestämma

  4. Serbien
  5. Kroatien
  6. Montenegro

 5. Alex

  Its blue and red its blue blue red! ,alltså är det skämt *heeeeeeemsk* nä sist!!

  2 och 3 får gärna byta plats.

 6. Micke

  Håller med dig Alex. Mycket bättre och mindre skämt med

  “Hurray! Sing it lalalala! Go on singing! Lalalala! Hurray! Yah Yah Yah Yah! Hurray! Yah Yah Yah Yah” 🙂

  Nej men det är nog första gången vi har exakt samma ranking Schlagerpinglan

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Visst har vi lika ibland, men att vi prickat in alla lika har nog inte hänt förr, nej. Kanske läge att spela på Lotto 😉

 8. Adri

  Haha, våra olika åsikter kommer fram igen Micke då jag (faktiskt på fullaste allvar) tycker att Spanien har en av årets bästa låttexter. Dock bara en av, inte den allra bästa texten. Den står Österrike och Tyskland för. (Dock inte hört Bulgarien än)

 9. Nathalie

  1. Makedonien
  2. Bosnien & Hercegovina
  3. Kroatien
  4. Serbien
  5. Slovenien
  6. Montenegro

 10. Roberto

  min placering

  1. Makedonien skön balkan låt. lite rock röst har hon
  2. Bosnien. vacker bra låt. lite sådär när rapparen kommer in
  3. Kroatien. okej låt
  4. Serbien. Kunde ha valt bättre artist till låten. folkartist passar ej till låten.
  5. Slovenien. sådär
  6. Montenegro. Ingen komentar tummen ner

 11. Micke

  Adri: Självklart har vi olika åsikter. Det är ju det som gör det roligt 🙂 Men ok Adri vi får väl jämföra säg våra topp 20 så får vi se då 🙂 Grejen med min topp 18 är att de jag har mellan 2-14 lika gärna kan vara det omvända. För mig är det från dag till dag. Min etta ligger dock hotad.

  Schlagerpinglan: Jag är bättre på hästar. Ska vi ta det istället? 🙂 Som jag sa till Adri det är olikheterna som är det roligaste men givetvis kul också när man ibland som du och jag nu prickar klockrent 100% 🙂 Tycker vi ofta ligger ganska nära varandra i smak men absolut inte som detta 🙂 De tre första ligger dock ganska långt före de övriga tre. Ser att även Nathalie har de tre överst 🙂

  Alex: Hoppas du inte tog illa upp för min skämt här ovan om textrader. Det var inte min mening. Men samtidigt alla låtar har starka och svaga partier i sina texter. Vi kan väl vara överens om att partiet du pratade om i Sloveniens bidrag och partiet jag tog upp i Spaniens knappast kommer att vinna några större priser för farfattare om man säger så 🙂

 12. hej

  Adri, låttexten finns på eurovision.tv

 13. Schlagerpinglan

  Länkar till alla texterna finns även samlade på min ESC-2016-sida här: http://www.schlagerpinglan.se/blog/alla-bidragen-till-eurovision-song-contest-2016/

 14. Alex

  Micke, det är inte hela låten. Men riktigt döör när jag hör refrängen. Blue is blue and red is red nånting spinning in my head, but now the colors doesn’t matter.

  Så helt plötsliga betyder inte färgerna nåt! Vrf har hon då sagt dom 20 gånger hahhaha.

 15. Marcus

  Makedonien är ju överlägset bäst, resten är bara ett stort meh. Serbien har chans att växa dock.

 16. Daniel

  Jag har samma ordningsföljd som Micke och pinglan 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se