ESC 2016 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2016, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Stockholm. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Grekland
Land: Grekland deltagit 36 gånger – vunnit 1 gång: 2005
TV-bolag: ERT se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1974 Marinella kom 11:a av 17 med “Krassi, Thalassa Ke T’agori Mou

Greklands ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015: One Last Breath“, Maria-Eleni Kyriakou (Eurosong 2015 –
NERIT & MAD Show
)
19:e i finalen
2014: Rise Up“, Freaky Fortune feat. Riskykidd (Eurosong 2014 –
a MAD show
)
20:e i finalen
2013: Alcohol Is Free“, Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis (Eurosong 2013 –
a MAD show
)
6:a i finalen
2012: Aphrodisiac“, Eleftheria Eleftheriou (Ellinikós Telikós 2012) 17:e i finalen
2011: Watch My Dance“, Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike (Nationell final) 7:a i finalen
2010: OPA“, Giorgos Alkaios & Friends (Nationell final) 8:a i finalen
2009: This Is Our Night“, Sakis Rouvas (Internvald artist +
Nationell final
)
7:a i finalen
2008: Secret Combination“, Kalomira (Nationell final) 3:a i finalen


Greklands ESC-2016-bidrag: “Utopian Land”, Argo

Lyssna på Greklands Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Utopian Land officiell videotextfonetisk text
Artist: Argo facebookwikipedia
Video-intervjuer: Intervju av eurovision.tv (1:08 – 7:e april)
Intervju av Esctoday (0:36 – 19:e april)

Startnummer: nr 2 i Semifinal 1 (10:e maj)
Låtskrivare: Vladimiros Sofianides (t&m)

Uttagning: Den 9:e februari avslöjade ERT att de internt utsett bandet Argo att få representera Grekland i ESC 2016 men det var inte förrän den 10:e mars som tävlingsbidraget “Utopian Land” presenterades, i form av dess officiella video. Läs mer internvalet här: “Argo för Grekland 2016!” – “Greklands Eurovision-bidrag 2016

Presentationer av bidraget och artisterna + Allmänna reaktioner (på engelska):
esctoday.com
(inkl. läsarnas Facebook-ratings)
eurovision.tv
(presentation)
ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)

Odds (2016-04-23): Ej vidare till final (plats 14 av 18) & topp-15 (plats 14) av de 42


Åsikter och spekulationer om Greklands bidrag och chanser i Eurovision 2016:

Schlagerpinglan tycker: Till final GreklandGreklandGreklandGreklandGrekland Betyg: 3+ / 5
Mitt första intryck av låten var inte helt positivt då jag av någon anledning väntade mig något i stil med “Alcohol is free”. I den jämförelsen så kändes “Utopian Land” alltför släpig och felbetonad. Med tiden har jag dock vant mig och nu är det just den där sävliga takten som tilltalar mig mest. Ett enligt mina öron otroligt mysigt bidrag som får en plats på min topp-tjugo-lista och en relatvit säker finalplats.
Schlagerpinglan tror: Till final
Inledningsvis var jag inne på spåret att 2016 mycket väl kan vara det år då Grekland missar finalen för första gången. (Visst, det kan fortfarnde hända om live-framträdandet visar sig vara en katastrof, men det vet vi för tillfället inget om.) Jag har dock svängt i frågan och tar i stället fasta på att de tagit sig vidare med betydligt “värre” bidrag tidigare och bör därmed göra det även i år. De tappar säkert en del röster p.g.a. rappartiet och det faktum att de sjunger refrängen på engelska, men jag har svårt att se hur ett bidrag från Grekland med grekiska tongångar ska kunna missa finalen.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


49 kommentarer till “Inför ESC 2016: Grekland – “Utopian Land” – Argo”

 1. Kerstin

  En låt som jag fastnade för direkt när jag hörde den första gången. Kombinationen av de grekiska tongångarna och den engelska refrängen tycker jag är riktigt fräck. En helhet låtmässigt som jag köper rakt av. Just nu ser det inte så ljust ut för Grekland om man ska gå efter alla ESC tyckare och listor m.m men jag personligen hoppas på ännu en finalplats för Grekland och jag tror också att dom kommer hamna där. Betyg 4-/5.

  Bästa låt genom tiderna av Grekland är en låt och ett framträdande med glimten i ögat som är en stor favorit hos mig. Sakis Rouvas med Shake it från 2004.

 2. Alex

  Gillar inte låten, plats 36 på min lista. Har tyvärr inget att säga. Den faller mig inte i smaken och jag älskar grekiskt musik.

 3. Johanna

  jag tycker detta är Greklands bästa bidrag sedan 2013 och ett av de fem bästa någonsin. Given final i min bok!!

 4. hej

  Denna har växt till topp 20, och jag gillar särskilt de traditionella bitarna, men Grekland har haft bättre låtar, jag har hört alla på rad sedan 2010, den bästa är enligt mig “Watch my dance”, som är väldigt originell, spännande och traditionell i en väldigt bra kombination. Jag gillar även deras bidrag 2010, 2013 och 2014 mycket, då de alla symboliserade traditionalitet och glädje. 2012 fastnade lätt, men det är inte låten jag främst kommer ihåg från 2012. Förra året var Greklands låt en låt som var ganska ointressant och inte stack ut, rösten var bra, dock hörde man knappt vad Maria-Elena sade. Greklands låt är dock mysig, och det bästa sedan 2013.

  Men efter att Rumänien sparkats ur, så undrar jag hur relationen mellan Grekland och EBU, då Greklands, vad jag vet, ekonomi inte ser så bra ut. Jag vill inte att fler länder diskas, då är sloganen mer ironisk än någonsin, och jag vill gärna ha fler länder samt ha kvar denna mysiga låt.

 5. Alex

  Älskar Finland låt med Mikael saari! Dumma juryn som valde fel låt!

 6. Marcus

  Helt okej låt, men något schizo. Borde klara sig till final, men inte göra några större avtryck där. Hade önskat att de vridit upp de grekisla tongångarna ytterligare ett snäpp!

  Greklands sämsta: 2012 års Aphrodisiac. Ungefär samma nivå som Say Yay. Saknar ord för hur avskyvärd den är!

  Greklands bästa: Måste börja med deras näst bästa låt, bara för jag verkar vara näst intill ensam om att hylla den: Marianna Efstratiou med den ljuvliga Emis Forame To Himona Anixiatika från 1996! Min överlägsna favorit från det överlägset bästa året i modern tid! Så till min favorit, och ni som följt med i diskussionerna kring Ukraina här på bloggen vet vilket… Mariza Kochs Panayia Mou från 1975. Likheterna mellan både låtens tema och sångerskans passion är slående med Jamalas 1944! Kvalitet, känsla och ett genuint musikaliskt hantverk rakt igenom!

 7. Micke

  Ska vi göra en överenskommelse vi här på bloggen? Ingen får säga något illa om detta härliga glädjepiller som strömmar emot oss från Grekland. Visst jag ser att Alex redan varit där lite grann men han är förlåten. Han dyrkar ju Mikael Saaris bidrag och det förlåter ju allt 🙂

  Ärligt talat så blir jag så in i…………… glad av detta bidrag. Det börjar redan med fiolen som svävar över bidraget i introt och fortsätter med en drömsk kvinna som svävar ut. Att sedan världshistoria skrivs med något så så ovanligt som rap som är mysig som bara den gör ju inte saken sämre. Älskar detta med den grekiska texten. Men förstör då inte den engelska intrånget med en mer nutida refräng. No way in hell. Refrängen, den underbara svävande fiolen, rapen och det grekiska överhuvudtaget gör detta till ett av årets mest mysiga, växande bidrag. Go Greece go. Min femma just nu.

  Har varit grymt besviken på Grekland under många år då de har släppt sina rötter och anammat mycket av det robotaktiga. Men i år är de tillbaka. Jag älskar Irländsk folkmusik vet nog många här nu, i synnerhet upprockad. Men om några år tvåa när det gäller folkmusik efter Irländarna så är det definitivt grekerna. Har saknat deras rötter i ESC.

  Så då till tidernas bästa och sämsta grekiska bidrag. Börjar med det sämsta, vilket är lätt att utnämna. Denna utnämningen går till “Rise up”, Freaky Fortune & Riskykidd från 2014. För att sedan då ta kollen på vilket som är tidernas bästa grekiska bidrag hamnar jag på tre bidrag som gör upp om den titeln. Bidraget 1995 “Pia Prosefhi”, Elina Konstantopoulou, 2001 “Die for you”, Antique (som var mycket bättre i helgrekisk version) och 2013 “alcohol is free”, Koza Mostra & Agathonas Iakovidis. Tror jag hamnar på det senare av bidragen

  https://www.youtube.com/watch?v=G3k2MOJOkKg

 8. Daniela

  @Marcus: jag har lyssnat nu båda dessa bidrag:
  http://youtu.be/flOGrT0OMMQ
  http://youtu.be/oxS6eKEOdLQ
  och häpna nu! Jag blev besegrad: jag hade aldrig hittills sett det du menade i ditt inlägg om Ukrainas bidrag förän nu när jag lyssnade dessa två bidrag det ena efter det andra! Tack Markus! ☺️
  Det som kändes svårt med Jamalas bidrag orsakades av att jag inte gillar Jazz! Mm, vet att i Sverige är Jazz ett måste för de flesta som sysslar med musik, men inte för mig! Jag älskar italiensk och fransk musik, mina enorma favoriter genom tiderna är Edith Piaf och Charles Aznovour. ❤️ Sen har jag andra inom pop, indiepop, reggae osv.
  Men polletten föll för mig nu, jag kom på mig att jag fick gåshud just när Jamala skriker som mest för då var jag redan fångad av det hela! Så jag säger bara WOW! Hm, det här fick mig tänka om! Tack! ☺️

 9. Micke

  En helt annan sak slutligen: Patricia Kaas som jag hade som tidernas femtonde bästa bidrag med hennes “S’il Fallait Le Faire” från 2009 har avancerat in på topp 10. Hon är fullkomligt trolsk. Nästan övermänsklig med sin utstrålning och makt att bara vara. Helt makalös kvinna med en makalös röst. Kan inte sluta lyssna och tia.

 10. Daniela

  Om Greklands bidrag: det krävde sin tid att jag skulle gilla det, förväntade mig något annat, men till slut kom jag på att jag gillade den av de anledningar ni har redan radat upp här och jag hoppas verkligen på final! För vad vore ” Come together ” finalen utan Rumänien och Grekland?

 11. Alex

  @Micke Die for you med Antique bland topp 20 bästa låtarna någonsin i Eurovision helt klart!!!

 12. Micke

  @Alex, Har du hört den helt på grekiska som den var från början? Om inte råder jag dig att leta upp den 🙂

 13. Kerstin

  Die for you med Antique det är verkligen en pärla. Betydligt bättre än My number one som hon vann med som jag aldrig tilltalades av.

 14. Micke

  Jag instämmer till 100% med mamsell Kerstin 🙂

 15. Micke

  Helena eller Elena? De var mina grannar under uppväxten en tid och något annat än Elena existerade inte kan jag lugnt säga. Vet inte varför de plötsligt skulle ha det till Helena

 16. Alex

  @ kerstin, micke Gud ja. Gillade number one då. Men inte alls på samma sätt nu. Ändå gått 11 år sedan vinsten.

  Men minns när jag hörde die for you, ufft bara kärlek.

  Har säkert hört grekiska versionen, men lyssnar när jag kommit hem.

  @micke

 17. Alex

  @micke enligt Elena kunde folk inte uttala Elena blev alltid Helena.drf bytte hon.

 18. Micke

  @Alex, så det är hon själv då. Var osäker på om hon verkligen har bytt eller bara folk som har problem 🙂

 19. Alex

  @Micke jo precis. Något hon valt själv pga det.

 20. Marcus

  @Daniela: Härligt att höra! Du förstår vad jag menar med likheterna? De är inte vidare lika musikaliskt, men lyssnar jag på den ena blir jag alltid påmind om den andra. Sen förstår jag vad du menar med jazzen, det tog ett tag innan jag förstod Jamalas väldigt jazzinspirerade sångteknik, men nu älskar jag den! Sättet hon glider mellan halvtoner, och även utforskar kvartstoner för subtila känsloyttringar. Jag tror också att det är det som gör hennes röst så svår för vissa, är du inte van vid kvartstoner (som aldrig förekommer i västerländsk populär- eller konstmusik) så låter det gärna falskt och lite gällt.

  @Micke och Alex: Visste ni att hennes dopnamn är Eleni?

 21. Daniela

  @Marcus:☺️ Jamala står nu på min plats 2) i min topp 10 listan!!! Helt otroligt för två dagar sen!

 22. Micke

  @Marcus. Har jag aldrig hört talas om trots att vi bott grannar. Därmed inte sagt att det inte är sant. Man springer ju inte direkt och frågar folk om deras dopnamn 🙂

 23. Micke

  @Marcus, nej det är inte det som gör Jamalas röst så svår för mig. Jag lyssnar på mesta typerna av musik så jag är inte främmande för det du säger. En helt annan sak som gör det svårt för mig men det lämnar jag därhän nu när ni två sitter och beundrar henne 🙂

 24. Marcus

  @Micke: Riktade mig absolut inte specifikt mot någon person här inne, ville bara visa på att det faktiskt finns ganska “naturliga” skäl att ha svårt för/ogilla hennes röst. Den ÄR speciell, sen kan man tycka vad man vill om det. Att lyssna på jazzsångare är egentligen inte annorlunda än att lyssna på opera, det är sångstilar, som så mycket annat i livet, är en acquired taste! 🙂

  Men nu blir jag nyfiken, exakt vad är det som gör att du har svårt för henne?

  @Daniela: Yaaay, nu blir jag glad! 😀 Härligt att fler uppskattar storheten i låten!

 25. Daniela

  @Marcus: high five på det och stort tack för att jag lärde mig faktiskt mycket genom att du skickade/ nämnde dessa två bidrag tillsammans! Och då menar jag att det tog bort en svår tröskel i mig! Det är jag väldigt glad för! Det är så med lärande och kunskap för oss alla, och ni vid detta läge vet ni att jag inte sysslar direkt med musik som ni andra kanske gör utan jag har ett genuint intresse för det men inte haft möjlighet att prioritera detta intresse förre mina studier, det har jag redan berättat om, och för att mitt liv har även inneburit att förvärvsarbeta som lärare i den svenska skolan, vilket har tagit både tid och energi! Men, nu när jag närmar mig min pension så förbereder jag mig att ge plats de intressen och områden jag får glädje och mycket positiv energi utav! Förresten ska jag börja lära mig spela ett instrument: guittar! ☺️ Håll tummarna för mig mina vänner! ☺️

 26. Micke

  @Marcus, jag har hört massor med Jamala och det mesta låter rent för jävligt om du ursäktar mitt språk. I synnerhet hennes förra esc-bidrag och ett framträdande med flera andra artister där man faktiskt har svårt att hålla sig för skratt. De övriga sjunger så vackert så vackert och samtidigt står hon och bräker så man tror hörselgångarna kommer att lägga ned för gott. Hon brääääääääker Marcus där har du mitt svar på varför jag har så svårt för henne. Hon får tonerna långt bak i halsen och när hon ska få fram dem stockas de runt struphuvudet vilket medför ett bräkande ljud.

  Jag har dock totalt ändrat åsikt om själva bidraget efter min erfarenhet i veckan. Det enda jag kan ge Jamala är att hon sköter sig riktigt ok så långt som 1.12 in i bidraget men sen är det tyvärr kört. Men efter det jag upplevde i veckan förstår jag storheten i själva bidraget.

 27. Micke

  Här är ett bra exempel på varför jag inte klarar Jamala

  https://www.youtube.com/watch?v=EmbWvPDbEfc

 28. Micke

  Eller varför inte den här

  https://www.youtube.com/watch?v=10UbtXhYKj4

  Hoppas jag har gett dig ett svar på din fråga om Jamala Marcus

 29. Micke

  @Daniela kan du noter? Om svaret är nej undrar jag en annan sak. Har du bra sifferminne?

 30. Marcus

  Perfekt beskrivning Micke, och en av anledningar till att jag ÄLSKAR hennes röst numera! 😀

 31. Micke

  @Marcus: Då ska du fortsätta med det och jag och andra som inte håller med om hennes röst ska bara skita i det rent ut sagt. Har du funnit något i hennes röst som tilltalar dig so good for you. Jag hittade dock bidraget som jag skrev om på annan plats. Tjejen som framförde den där var precis det som behövdes för att jag skulle hitta rätt. Det var en fantastisk upplevelse och som jag sa till Alex som önskade att han sett det så ska jag kolla om det går att fixa.

  Musik är fantastiskt Marcus att spela, att lyssna, att dela upplevelser. Attans så tråkigt att prata med någon som alltid har samma åsikter 🙂

 32. Daniela

  @micke: Micke, jag lärde mig noter när jag gick på gymnasium i Rumänien, då kursen i Musik var obligatorisk för båda gymnasiala programmen som fanns då, dvs motsvarande i Sverige: naturvetenskap och det andra humaniora eller samhällsprogrammet i den svenska skolan, mas o menos! Jag läste det andra programmet därmed en språkmässig humanistisk kåserier. Då lärde jag mig noter och sjöng 4 år i skolans kör, hade bra röst.☺️ Men sedan dess har jag inte använt de kunskaperna så jag vet inte vad jag kan idag när det gäller att sjunga enligt noter. Jag har skrivit tidigare att jag vill börja lära mig spela guittar, min dotter kan spela lite flöjt men hon använder inte sig av noter utan örat! Fast hon har gått på kurser!
  Siffror: jag tror att jag har ganska bra minne fortfarande! Och nu varför vill du veta det vännen?☺️

 33. Daniela

  @Micke: oh, inte kåserier Karriär !☺️

 34. Daniela

  @Micke: lyssnade nyss på Jamala, länken du skickade-jag kan säga nu att jag förstår hur du menar! Det var också anledningen till att jag inte klarade av att lyssna på henne vilket gjorde att jag helt enkelt ” dumpade” bidraget då! Du kommer ihåg mina långa inlägg om henne eller hur!☺️Men jag såg att Rumänien gav höga poäng till Ukraina och jag litar ” på mitt folks” musikkunnande samt att jag lyssnade på Marcus länkar plus att jag har kunnat ta till mig bidraget på ett annat sätt sedan det som hände Ovidiu! Jag är en analytiker så då på grund av dessa tre fraktorer, ledde det till att jag togs med i hennes ” game”. Jag har lyssnat fler nummer av Jamala och det jag förstår är att hon har en mycket speciel röst liksom hon är speciel som artist! Hon är väldigt provocerande, hennes nummer verkar vara rätt så påkostade och hon sade själv att hon är en stor mode profil i Ukraina. Jag har en vännina från Ukraina, en läkare som är alltid väldigt väldigt välklädd! Ska kontakta henne snarast då jag inte pratat med henne på länge och snacka lite om hur de tycker i Ukraina! ☺️ Men för nu har jag 1944 på min plats 2 i min topp 10! Helt otroligt! Francesca från Italien, det bidraget älskar jag också väldigt väldigt mycket så det var svårt att avgöra vilken av dem skulle ta plats 2! Till slut vann Jamala och det har med hennes scen närvaro! Hon äger på ett mer ” powerful” sätt än Francesca och det har att göra med att Jamala är en mycket mer rutinerad artist, hon haft några bra år på sig!
  Jag frågade dig också om en låt som inte har att göra med ESC: Sias ” Cheap thrills”, vill veta Vad du tycker! ☺️

 35. hej

  http://wiwibloggs.com/2016/04/24/alternative-eurovision-vote-now-in-the-grand-final/138445/
  Här är en wiwibloggstävling bland annat Freddie(Med “Mary Joe” som jag vet Kerstin gillar), Jamala när vi ändå var inne på ämnet, plus flera andra Eurovisionartister med andra låtar än de har i ESC

 36. Alex

  @Micke! Omg va irriterande!!! Dör!!! Hahahahahahaha

 37. Daniela

  @Alex: mm, Jamala är otroligt provocerande, det är så mycket parodi och sarkasm i det hon gör, har sett många klipp med henne! Jag har ingen amning varför hon väljer att göra så, det tydligen uppskattas i Ukraina. Hon har också en speciell utstrålning och en otroligt speciellt röst. Det tog låååångt tid för mig att ta till mig henne och just i ESC, men det hände, jag förklarade i ett tidigare inlägg hur och varför! Tack för länken! Hon vill banka vet i folk! ☺️

 38. Micke

  Tack för länken HEJ: Inte nog med att Freddie sitter inne med bästa låten han är också i besittning av den bästa manliga rösten i årets tävling. Låten Mary Joe växer allt mer och det är synd att han inte får ställa upp med två låtar 🙂 Vad gäller kvinnor är Kaliopi ohotad etta. Tänk så många chanser jag gett Jamala att övertyga mig om sin storhet. Borde ha gett upp för länge sedan men jag gav henne ännu en chans och tyvärr måste jag säga att det blir bara värre och värre. Inte minst hennes “rörelseschema” som är så urflippat så jag undrar varför hon inte söker hjälp. Har hon ingen närstående som kan råda henne.

  Nej jag måste släppa det här nu. Just nu håller jag på med det som jag tycker är så dåligt när andra gör. Att inte visa andra respekt för deras åsikter typ Josef, Marcus om Jamala. Ber om ursäkt och släpper det nu. Alla här vet vad jag tycker om Jamala som sångerska och artist så det behöver inte komma upp igen. Ber er alla att inte ta upp det med mig igen för jag går över mina egna gränser på samma sätt som jag gör med Österrikes bidrag 2012 som är det sämsta jag någonsin hört. Jag har starka gränser för mig själv ska ni veta och de få gånger då jag trampar över dem då är objektet jag pratar om i mitt inre så otroligt uselt så jag tappar konceptet helt. Nog nu.

  @Daniela, ok då har du inga problem med noter då 🙂 Jag är siffernörd ser du och jag har gjort ett siffersystem att ersätta noterna med för de som har svårt för noter. Det var därför jag undrade 🙂 Du en sista grej om det där med Jamala. För mig äger man genom att VARA inte genom spasmer. Titta på Patricia Kaas som vi snackat en del om. Hon inte bara äger hon bygger ut, hyr ut och dagen hon läggs i kista öppnar hon locket och befaller kistan att ta med henne till Irland på en sista pubrunda. Allt detta genom att bara vara. Det är att äga min vän 🙂

  Har lyssnat på låten du ville jag skulle lyssna på men tyvärr är det inte riktigt min stil Daniela. Har bara lyssnat en gång så den ska få mer chanser men just nu är det där det ligger. Sorry

  Tänker göra en alternativ topp 10. På allt det jag hört i år som haft med ESC att göra och annat i deras arsenal.

  1. MOLDAVIEN – “Vodă e cu noi”, Che-MD (Utslagen i semi)
  2. UNGERN – “Pioneer”, Freddie (Vinnare)
  3. FINLAND – “On it goes”, Mikael Saari (Förnedrad igen med endast pallplats)
  4. UKRAINA – “Helpless”, The Hardkiss
  5. ITALIEN – “Nessun grado di separazione”, Francesca Michielin
  6. KROATIEN – “Lighthouse”, Nina Kraljić
  7. SVERIGE – “If I were sorry”, Frans
  8. UKRAINA – “1944”, Maryska Andersson (Wow att hon fick upp mina ögon)
  9. TYSKLAND – “Mystery of a Blood Red Rose”, Avantasia
  10. GEORGIEN – “Pain in my heart”, Young Georgian Lolitaz (Den eller Weagree)

 39. Micke

  @Daniela jag glömde. Tack för hjälpen med att förklara vad den där låten handlade om. Här är förresten låten de hade i år. För mig årets bästa bidrag överhuvudtaget. Handlar det om något liknande?

  https://www.youtube.com/watch?v=r2uj_tO785c

 40. Kerstin

  @hej, tack för den länken. Så kul att få lyssna på andra låtar med artisterna, man har ju nästan lyssnat sönder låtarna som ska delta, eller åtminstone jag har gjort det så det är kul med lite nytt. Det fanns några riktigt bra låtar men Mary Joe med Freddie, viken låt, vilken röst, vilken kille, överlägset bästa låten för mig.

 41. Micke

  I agree with Kerstin

 42. hej

  I det här fallet håller jag med Kerstin om att “Mary Joe” var den bästa i just denna tävling, jag gillade även “IRIE&KOOL”.

 43. hej

  Eller i Nika Kocharovs ord: Weagree

 44. Alex

  @hej. Tack så mycket för länken. Kul att höra andra låtar från artisterna.

  Älskade inte Dani ims låt. Men vilken röst som kommer fram i låten.

 45. Alex

  “Smiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiile smiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiile” lol

 46. Daniela

  @Micke: ja, låten handlar om något liknande, de har en vers :” voda e cu noi” , “voda” betyder landets ledare, och det är ett arkaiskt ord, vi använder inte det förutom i historiska sammanhang! “e” =är, “cu” uttalas Ko på svenska men betyder “med”, “noi” = oss, alltså “vår ledare är med oss”
  Om du tittar på sångerskans tröja då ser du en emblem och det är sigilium” som Stefan den store hade för sitt landskap, Moldavien. Då förstår du att även denna sång har en historisk tema som blir som ett slags manifesto, vilket även Ovidius sång hade! Jag förstår att du tyckte om låten bättre än Lidias, de gjorde ett ganska dåligt val i Moldavien i år! Gabriel Alares hade brottom när han gjorde sången eller tog inte landet på allvar, jag är lite besviken på honom för han kan bättre än så!

 47. Micke

  @Kerstin, visst tusan har Freddie rösten nummer ett i år bland männen. Den här Mary Joe är beroendeframkallande. Har väldigt svårt att sluta lyssna på den 🙂

 48. Kerstin

  Micke, ja det är en grymt bra låt. Freddie har definitivt årets bästa manliga röst. Det finns fler killar som har bra sångröster i tävlingen men Freddie besitter utan tvekan den bästa rösten.

 49. hej

  Var det inte så att Voda E cu noi, kom sist i finalen, det är det enda jag minns, plus att Lidia Isac vann

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se