ESC 2016 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2016, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Stockholm. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Cypern
Land: Cypern deltagit 32 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: CyBC se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1981 Island kom 6:a av 20 med “Monika

Cyperns ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015: One Thing I Should Have Done“,
John Karayiannis
(Eurovision Song Project) 22:a i finalen
2014: – – – – – – – – –
2013: An Me Thimasai“, Despina Olympiou (Internval) 15:e i semi 1
2012: La La Love“, Ivi Adamou (Internval + A Song for Ivi) 16:e i finalen
2011: San Aggelos S’Agapisa“, Christos Mylordos (Performance + Internvald låt) 18:e i semi 2
2010: Life Looks Better In Spring“,
Jon Lilygreen & The Islanders
(Eurovision 2010: Epilogi tis
Kipriakis Simmetohis
)
21:a i finalen
2009: Firefly“, Christina Metaxa (Nationell final) 14:e i semi 2
2008: Femme Fatale“, Evdokia Kadi (Nationell final) 15:e i semi 2


Cyperns ESC-2016-bidrag: “Alter Ego”, Minus One

Lyssna på Cyperns Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Alter Ego officiell videoofficiell live-versiontext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: live i Moskvalive i Amsterdamlive i London
Francois Micheletto live i Moskva
Artister: Minus One officiell webbsidatwitterinstagramyoutube
facebookwikipedia
Video-intervjuer: Intervju av eurovision.tv (0:35 – 20:e april)
Intervju av esckaz.com (4:45 – 17:e april)
Intervju av songfestival.be (5:00 – 11:e april)
Intervju av wiwibloggs (7:04 – 10:e april)
Intervju av esckaz.com (4:56 – 9:e april)
Intervju av esckaz.com (9:24 – 3:e april)

Startnummer: nr 11 i Semifinal 1 (10:e maj)
Låtskrivare: Thomas G:son (t&m), Minus One (t&m) (d.v.s. ett av årets många “svensk-bidrag“)
Uttagning: Trots att Cyperns nationella uttagning förra året gav en finalplats så meddelade TV-bolaget CyBC den 4:e november att de internt utsett Minus One (2015-uttagningens 3:a) att få representera landet i Stockholm. Tävlingsbidraget, delvis skrivet av Thomas G:son, presenterades den 22:a februari. Läs mer om internvalet här: “Minus One för Cypern 2016!” – “Cyperns Eurovision-bidrag 2016

Presentationer av bidraget och artisterna + Allmänna reaktioner (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv ESC Bubble låter allmänheten lyssna på bidraget

Odds (2016-04-28): Vidare till final (plats 6 av 18) & topp-20 (plats 19) av de 42


Åsikter och spekulationer om Cyperns bidrag och chanser i Eurovision 2016:

Schlagerpinglan tycker: Till final CypernCypernCypernCypernCypern Betyg: 4+ / 5
Redan första gången jag hörde låten så fastnade jag för den. Både vers, refräng och gitarrslingor har sina speciella styrkor som verkligen stryker mig medhårs. För mig är detta rock när den är som bäst. (Jodå, ni läste rätt, alla ni som gillar “riktig” rock och som ser detta G:son-doftande underverk som Eurovision-rock/pop. 😉 ) Ett topp-fem-bidrag för mig personligen och en självklar finalist. Efter att ha hört en del live-framträdanden så insåg jag att jag föredrar studioversionen, men förhoppningsvis får de liveframträdandet i Stockholm att låta final-värdigt.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Cypern brukar inte ha helt lätt att ta sig till final. Jag har även för mig att rockbidrag inte brukar gå speciellt bra i ESC. Det finns dock undantag som bekräftar regeln och även om detta inte är någon “Hard Rock Hallelujah” så tror jag att det är så pass “bra” rock att det tilltalar fler än bara de vanliga rock-fansen. Det är melodiskt och medryckande, men räcker det för att Minus One ska nå final? Visst har de klättrat på oddslistorna efter att deras officiella live-klipp släppts så jag lutar åt att det kan vara fullt möjligt. Jag vågar dock inte tro det fullt ut, men ser gärna att detta är en av mina gissningar som visar sig vara fel. 😉

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


47 kommentarer till “Inför ESC 2016: Cypern – “Alter Ego” – Minus One”

 1. Alex

  Gillar låten när jag hör den. Men aöker akdrig efter den på youtube, lyssnat på den i syfte att sätta poäng, eller på minna mig om hur den låter. Menar inte då att den är dålig. Dock säger det en del om hur det kan sluta. Att andra tycker den är bra men inte mer än så.

  Kan gå till final men då bråkar den om 10 platsen. Tror jag!

 2. Kerstin

  Det finns ett gäng låtar i mitten på min lista som jag tycker är varken jättebra eller dåliga och dit hör bland annat Cyperns bidrag. Jag är inte så imponerad av det här men det är en fullt godkänd rocklåt. Kanske jag blir helt övertygad av deras framträdande i semin. Men jag tippar faktiskt att det här tar sig vidare till finalen. Betyg 3/5.

  Cyperns bästa bidrag i ESC är för mig den avskalade och vackra balladen Stronger every minute med Lisa Andreas från 2004. Men även 1995, 1996 och 1997 tycker jag Cypern hade bra bidrag.

 3. Marcus

  Rock när den är som mest sövande och oinspirerande. Kompetent axelryckning, på ett ungefär. Tar sig säkert till final, och väl där hamnar den väl nånstans i gömmorna där ingen kommer ihåg den. Zzz…

  Cyperns sämsta: Mi stamatas bröt 1993 för mig Cyperns svit med elva raka bidrag som jag älskar! Vill säga att den är sämst enbart därför, men Feeling Alive (2003) och Stronger Every Minute (2004) utmanar om sistaplatsen.

  Cyperns bästa: musikhjärnan ropar Mono I Agapi, schlagerbögen i mig tamtamtammar Mana Mou… Men jag följer hjärtat och säger Tora Zo!

 4. Adri

  Jag skulle kunna kopiera vad Kerstin skrev om “Alter Ego” rakt av. Låten är godkänd, men inte så mycket mer.

  Tycker; Inte till final (Inte en dålig låt som sagt, men i denna semifinal kan det bli svårt…)

  Tror: Final och där blir det en 15:e plats.

  Sen till Cyperns bästa och sämsta… det blir svårt

  BÄST: 1994, 2004, 2008, 2010 och 2012 är alla fantastiska… Men allra bäst… får nog bli “Life looks better in spring” från 2010. En bortglömd låt som förtjänade så mycket mer. Jag lyssnar faktiskt på den regelbundet fortfarande. Fruktansvärt mysig låt.

  SÄMST: An me thimase, 2013

 5. Lukas

  Det här är förmodligen den låt jag såg mest fram emot, för att sen bli extremt besviken. Det stora problemet jag ser med denna låt är att i takt med att den hamnade på G:sons händer, så blir den så pass polerad i sin produktion så till den jävla grad att man inte ens hör instrumenten utan bara en melodi. Tror emellertid den når finalen.

  Och om jag ska ta bästa respektive sämsta låt i Cyperns historia…

  BÄSTA: Är en doldis. San Aggelos S’Agapisa (2011), produktion done right om jag säger så, med dess tyngd som kommer i mitten på låten. Trist att den fick en sån oturlig lottning direkt efter Eric Saade i sin semi att den praktiskt taget föll bort helt.

  SÄMSTA: Antingen Ela Ela (2005) eller La La Love (2012). Den ena utav dem tyckte jag bara var obehaglig rent av att lyssna på. La La Love… ja, den är ett perfekt exempel på hur en låt absolut INTE ska vara om jag ska uppskatta den. Dutt-dutt-syntar som Micke kallar det för, plus att titeln repeteras om och om igen. Fattar inte att Sveriges 12:a gick dit. Speciellt eftersom att inget annat land förutom Grekland verkade uppskatta denna.

 6. Schlagerpinglan

  Min egen favorit från Cypern är från 1990 – “Milas poli” med Haris Anastasiou:

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ISgcejFZh4w#t=80

 7. Micke

  @Lukas 🙂

  How i´ve been waiting for this, la la la la la la la la la la la la la la la la, Oh I been waiting for this, la la la la la la la la la la la la la la la la, Oh I been waiting for this, la la la la la la la la la la la la la la la la, 🙂

  Evert Taube lär ju ha varit grym på texter men i jämförelse med det här är ju han chanslös. Släng dig i väggen Evert. Du vet ingenting om att skriva texter. Du lär ju ha rest mycket i ditt liv för att få inspiration men tydligen missade du Cypern 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag tycker nästan lite synd om dig som inte förstår det geniala i dessa simpla texter. Du har kanske aldrig varit så glad att det bubblar i hela kroppen och du knapp får fram några ord alls? Där du ser en nödlösning ser jag hur textförfattaren perfekt illustrerar känslan av oförklarlig glädje. Varför är det så att beskrivningen av dystra tankar alltid anses vara mer “fina” än en perfekt skildring av ett lyckorus? Missförstå mig inte, jag tar inte illa upp av dina skämt, de har varit väldigt underhållande. Tänkte bara ge dig en liten annan infallsvinkel på det hela. Ibland är saker inte så enkla som man kanske tror från början. 😉

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Förtydligande av min kommentar: Det var absolut inte någon kritik utan en genuin fundering. Möter man en person på gatan som ser ut att vara djupt försjunken i grubblerier reagerar man inte men om någon helt omotiverat skulle gå omkring och vara glad så är steget inte långt till att den personen uppfattas som galen. En intressant värld vi lever i.

 10. Lukas

  @Schlagerpinglan: Tillåt mig att svara. Visst, du må ha en poäng med att en simpel text kanske kan gestalta nåt som La La Love… problemet är att (nu vet jag inte hur det för Micke) jag har väldigt svårt att identifiera mig i den låten. Jag har aldrig vart så förhäxad om man säger så. Däremot har jag det bra mycket lättare att relatera till en annan låt från 2012, nämligen “Suus” (Albanien). Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara detta, men jag har märkt att jag dras mer till låtar med sorgliga eller bara allmänt mörka texter. Och vad gäller det framträdandet anser jag att Rona verkligen förmedlade äkthet.

 11. Micke

  @Schlagerpinglan, du får inte ta det så illa. Jag vet att du älskar låten och det är därför jag tar det hyfsat lugnt. Som jag har sagt ska man alltid respektera varandras smak o det är bara sju låtar i ESC-historien jag har svårt att hålla mig till detta själv. Det är för att de är så usla så jag saknar ord. La la la låten är inte bland dessa sju men det är ett av de bidrag som ligger närmast. Tycker du att jag går för långt så bara säg till. Jag har lätt för att ta kritik ska du veta. Men jag är också en snubbe som älskar att skämta. Vad vore livet utan det 🙂 Lukas skrev en liten grej och då dök dåren i mig upp igen 🙂

  Jodå Schlagerpinglan jag har varit så glad att det bubblar i kroppen. Jag är en man som är tacksam mot livet, att jag fått vara frisk, haft och har fantastiska vänner och släkt, fått uppleva kärlek som inte går att beskriva med ord. Jag är en lycklig jävel rent ut sagt 🙂 Det är nog därför jag tar så lätt på det mesta. Jag blir nästan aldrig arg, högst en gång om året men då ska man iofs hålla sig undan 🙂

  Jag älskar glad musik men jag älskar också djupare musik typ Melissa Horn och Sofia Karlsson vackert så man tappar andan. Jag har tusen fel som person pinglan men något ingen någonsin kan ta ifrån mig är att jag bryr mig. Mår någon dåligt så är jag där direkt. I min värld ska ingen må dåligt och ska det bli verkligt så måste vi börja bry oss och vara där. För mig är alla människor lika oavsett utseende och allt annat. Givetvis inte Mördare, pedofiler och våldtäktsmän för de är inga människor överhuvudtaget. Men så är det och nu flippade jag ur här min vän men jag kände att jag verkligen ville förklara. Åter till musiken 🙂

  För mig finns det bra musik inom allt, uptempo, ballad or whatever. Varför bara hålla sig till en sorts musik. Ni som gör så ni vet inte vad ni går miste om. Du nämner musik som gör dig så glad att det bubblar i kroppen. Jag har mängder med sån musik men jag har också musik som är så vacker så tårkanelen riskerar att få slut på vätska. Jag har också musik som gör mig euforisk så jag knappt ens vet var jag är. Jag har en låt där en tjej skriker i slutet och när hon gör det kan jag knappt hålla balansen längre. Hela kroppen skakar och det känns som jag är i en annan värld där allting är så som det borde.

  Hoppas du förstår 🙂

 12. Micke

  @Lukas när man hamnar i en sån känsla som du tydligen gjorde med Suus går det inte att förklara för någon annan. Sånt där är oftast ytterst personligt och andra kan inte känna det

 13. Schlagerpinglan

  @Micke och Lukas, Bra att vi förstår varandra. 🙂 Jag vet inte hur låtskrivarna tänkte i Cypern-fallet men ville bara flika in att det inte nödvändigtvis måste vara en barnslig nödlösning utan det kan även ligga väldigt mycket tankar och känslor bakom den mest simpla text. Sedan är det upp till var och en att reagera hur de vill, vare sig det är med irritation eller glädje eller något helt annat. 🙂

 14. Micke

  @Pinglan, Jag ska visa dig en låt från ESC som inte många verkade bry sig om men jag såg något som andra inte såg i den. Jag tycker den är så vacker så jag får andnöd, pratar då särskilt om refrängen som är bedövande vacker. Långsam, sövande som går rakt in i hjärtat. Den var med ett av de bästa åren någonsin 1997. Är så glad att jag hittade just detta i den här och ledsen för er som inte gjorde det. Håll till godo 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=M-a0WZWyt6I

 15. Micke

  När vi nu ändå pratar om Cypern så kan vi snacka om en bagatell som fick mig på riktigt gott humör. Även detta var 1997 och bidraget hette Mana Mou. Kanske dynga i vissa huvuden but as if I care. Jag blir glad av den och det är det som räknas 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=Fw6pHabuXzM

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Det var en rejäl överraskning vill jag lova. Jag visste att jag missat en del guldkorn men inte så pass nya som från 1997. Jag hade inget minne alls av denna låt men vacker var den. Tackar. 😀 (Jag menade “Zbudi Se”.)

 17. Micke

  @Pinglan, vissa stunder tar det längre tid att ta till sig låtar.

  För att avsluta det där om musik som gör en riktigt glad tar jag in en grej som tyvärr aldrig är med i ESC men vill man göra Micke glad så är det ett perfekt sätt 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=N8FvQMJzudg

 18. Marcus

  Lite reflektioner:

  1. HUR kan man ha missat Mana Mou? Men nu förstår du kanske Pinglan, vad jag menade med att schlagerbögen i mig “tamtamtammar” när jag skulle välja Cyperns bästa bidrag! Sen kanske jag inte skulle instämma med Micke och kalla den en bagatell, snarare ett mästerverk i det förföriskt enkla!

  2. Jag har aldrig riktigt förstått kritiken mot allt lalalande. Både La La Love och Spaniens La La La balanserar på rätt sida banalitetens sylvassa egg. Då hamnar istället låtar som Spanien i år på fel sida. Lalala är kanske inte en lysande text men gör man det med värme och passion har jag inget att invända.

  3. Suus var 2012 vad 1944 är i år. Just saying! 😛

 19. Micke

  @Marcus, bagatell var mest menat utefter som de flesta tycks tycka om den. Åtminstone efter det jag hört. Skiter i vilket jag blir i alla fall glad av den. Förutom partiet i slutet då de börjar dam dadi dam.

  La la la behöver definitivt inte vara fel. Ditt la la la från Spanien 68 är ett exempel. Monaco tre år senare ett annat. När det däremot tar över hela låten och allt byggs på det då är det en helt annan sak tycker jag.

  Faktum är att nån nytta gjorde i alla fall Cyperns la la la låt för mig. Mitt ESC intresse total dog för mig i måndags/tisdags så till den grad att jag nästan tänkte hoppa av allt. Men sen gick jag in och såg detta och då tyckte det var kul att printa ned något om det 🙂

 20. Kerstin

  Micke, jag tog faktiskt upp just Cyperns bidrag 1997 som ett av de bästa bidragen Cypern haft när jag skulle utse Cyperns bästa bidrag. En låt som jag gillade oerhört mycket 1997 och som jag faktiskt kommer på mig själv med att sjunga på ibland. Den har verkligen satt sig i mitt minne.

 21. Micke

  På ämnet “Musik man blir glad av medan polarna undrar vilken drog man går på”.

  Hjärtat och själen för mig med ESC har varit länder som Turkiet och Portugal som kört sitt race utan att bry sig om trender och annat. Hela mitt intresse för ESC har just med detta att göra. Som jag sagt förut hits letar jag inte här. Här letar jag unika saker som jag aldrig skulle lyssnat på annars. Tack och lov för dessa länder

  Jag minns så väl när min kärlek för Turkiet började i ESC. Lille Micke visste ännu inte vad målbrottet och liknande var när de plötsligt uppenbarade sig på scen. Gruppen hette Seyyal Taner & Grup Lokomotif och de framförde något som hette Şarkım Sevgi Üstüne, vilket var något mina ögon och öron aldrig någonsin skådat förut. Jag blev helt hänförd över deras glädje och spontanitet. De verkade skita fullständigt i att deras musik inte stämde med övriga Europas och när jag såg dem gjorde jag detsamma. Jag sket fullständigt i övriga Europas trender.

  Efter detta växte mitt ESC-intresse enormt. Såg fram mot varje nytt år och inte minst då efter vad Turkiet skulle hitta på. Detta höll på i många år men sedan tappade jag lite samtidigt som andra fick upp intresset för Turkiet. År 2003 vann de äntligen ESc och visst jag gillade bidraget men en del av charmen var borta då Turkiet i mina ögon sålt sig när de plötsligt uppenbarade sig med engelsk text.

  Eftersom Turkiet inte är med i år så vill jag ändå slänga in detta för att hylla dem för vad de gjort för ESC. Avslutar med att lägga in två bidrag. Det från 1987 som fick upp ögonen på mig för dem och dessutom deras i mina ögon bästa bidrag som kom trea det starka året 1997.

  https://www.youtube.com/watch?v=M4YNLXSBRvM

  Min favvis då
  https://www.youtube.com/watch?v=F5h4zPsp17U

  @Kerstin, jo jag såg att du gillade Mana mou 🙂 Skulle vara jättekul att få höra vad du och andra tycker om Zbudi se och inte minst om Turkiet och deras alla år i ESC.

 22. Micke

  Jag la ut fel länk med min favvis från Turkiet. Detta är från finalen

  https://www.youtube.com/watch?v=lqNQUkFOUL0

  Ett par polare som aldrig kollar ESC förvånade mig ett år med att göra det. Anledningen var att de gillade Turkiets bidrag 2000. Lägger väl ut det också då 🙂 Det var tyvärr här de börja kapsejsade med att slänga in engelska

  https://www.youtube.com/watch?v=PuAvGobyFrQ

 23. Adri

  Micke: Turkiets “Dinle” är en av mina favoriter någonsin i tävlingen. Finns många låtar som jag klassar som favoriter, men topp 50 är det nog i alla fall. Enda klagomålet är att låten tar slut för snabbt, och när det är enda klagomålet så är det en bra låt.

  Turkiets bästa låt tillsammans med 1996, 2003 och 2009. Turkiet levererade som bäst när de skickade tjejer som framförde låtar med lite traditionellt sound (i alla fall i mina ögon, tydligen när man ser vilka fyra låtar som var bäst från Turkiet enligt mig 🙂

 24. Marcus

  Zbudi Se förstår jag mig inte på. Alls. Jag hör att den är bra, jag kan förstå varför anrdea tycker den är bra. Jag kan bara inte tycka det själv.

  När det gäller Turkiet är Dinle definitivt “up there” bland mina favoriter, men som ni såg på min top 20 genom åren så tycker jag att både Seninle Bir Dakika och Petroil är snäppet vassare. Dinle kommer på en stabil tredjeplats bland Turkiets bidrag. Jag skulle nog också ranka Sebnems låt från året innan, Besinci Mevsim, som fyra.

  För övrigt tävlade Sebnem även 1998 i Turkiets uttagning, men hamnade oförklarligt tvåa bakom den förskräckliga Unutumaszin! Youtubea “Cal” om ni vill höra den, ni som gillar Dinle kan nog gå igång på den!

 25. Marcus

  På tal om Yorgunum Anla så var den min trea 2000, efter La Vita Cose från Schweiz och Desire från Malta!

 26. Kerstin

  Micke, jag blir mest orolig över mitt minne faktiskt. Jag kommer överhuvudtaget inte ihåg Zbudi se. Det är en fin låt så jag förstår inte alls varför jag inte kommer ihåg den men så är det i alla fall. Det lustiga eller olustiga kanske beroende hur man ser det är ju att Schlagerpinglan också tycks ha ett sviktande minne när det gäller den låten. Konstigt. Kanske det har något att göra med att det var väldigt mycket Love shine a light för mig det året. Men hur som helst en vacker låt definitivt. Vad gäller Turkiets bidrag så har jag lite svårt även där att minnas 1987. Det året var det Hold me now och Lass die Sonne in dein Herz som bara spelades hos mig. Men Turkiet 1997 den kommer jag i alla fall ihåg och den gillar jag. Precis som Adri så är jag väldigt förtjust i Turkiets bidrag från 2009. Det är Turkiet för mig. Jag gillar inte deras bidrag som är någon sorts turkisk rock som dom haft mycket av under 2000 exempelvis 2004 och 2010. De fick höga placeringar och många gillar dom men dit hör inte jag.

 27. Schlagerpinglan

  Mitt sista “bud” i la-la-la-frågan: Jag oponerade mig för att det verkade som att “alla” ansåg att det alltid var “mindre värd musik” när det var la-la-la-texter, vilket visade sig vara en feluppfattning. Vi har alla våra egna uppfattningar, vilket är trevligt att se. 🙂 Därför vill jag vara väldigt tydlig med att jag inte har något emot era interna “la-la-la-skämt”. Jag kan ses som lite väl kontrollerande ibland och då missförstånd ofta inträffar så därför vill jag vara tydlig med detta. No hard feelings. 🙂

  Vad gäller Turkiet så har jag alltid sett landet och deras bidrag som väldigt exotiska och intressanta men inga av dem har riktigt fungerat för mig. Ska jag utse en favorit så får det bli “Di Dai Di Dai Dai (a’sik Oldum)” med MFÖ från 1985 ( https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=XgSiNp5SHkw#t=78 ) men jag tror att det är mer p.g.a. nostalgiska faktorer än musikaliska kvalitéer. 🙂

 28. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Så roligt att se att det inte bara var jag som missade “Zbudi se”. Jag kollade t.o.m. upp på eurovision.tv för att se om det verkligen var ett riktigt ESC-bidrag för jag trodde faktiskt att jag skulle komma ihåg ett så pass bra bidrag, men av någon anledning så fastnade inte detta. 🙂

 29. Kerstin

  Vilket härligt bidrag pinglan, det med Turkiet från 1985. Det kommer jag faktiskt ihåg nu när jag såg det. Oerhört charmigt.

 30. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Mmm… det är kanske inget bidrag som placerar sig så högt på de vanliga ESC-listorna, men för mig är det en riktigt guldklimp. Precis som du skriver: charmigt. 😀

 31. Micke

  @Schlagerpinglan “Kolla upp” Vaaaaa! Litar du inte på mig? 🙂 Jodå nog tusan var det ett riktigt bidrag alltid. Även jag gillar bidraget från 1985 men det tog jag till mig senare

 32. Schlagerpinglan

  @Micke, Hehe, visst litar jag på dig och godkänner dina länkar innan jag kollat upp dem men… att jag skulle kunna ha missat en så pass bra låt som “Zbudi se” verkade lite väl osannolikt. Men, men… så var det och jag tackar dig för att du gjorde mig uppmärksam på den. 🙂

 33. Micke

  @Schlagerpinglan, ja jisses då. Jag är absolut inget speciellt som människa men det finns inte ens på kartan att jag ens i min värsta stund i livet ens skulle kunna tänka tanken att göra dig eller din blogg något illa på något sätt. Det kan jag lova dig på min framtida grav. Likaså kan du vara helt lugn om du vill kritisera något jag sagt. Kör bara jag tål det 🙂

  Kul att du och Kerstin tycker om Zbudi se. Tror lite som Kerstin att det var Katrina and the Waves som fick folk att glömma allt annat för så överlägsen var den för de flesta. Dock inte för mig för den hade en kamp med Turkiets Dinle. Båda två ligger på min topp 10 överhuvudtaget. Som sagt 1997 var ett mycket starkt år. Verkar som år med slutsiffra sju är starka år. 2007 var ett starkt nordiskt år och då pärlan från Serbien.1987 hade ju min uppvakningsturkisa låt och inte minst Italien. En av de mest ihågkomna av alla bidrag. Nog minns ni väl Gente di Mare 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=O3v_VCS86fY

  Wow vad ska hända oss 2017 🙂

  1987

 34. Micke

  Kom precis på ett annat av den mängd bra bidrag från 1997. Ett bidrag som det hade varit jättekul att höra era omdömen om. Sedan får det vara nog 🙂 Det här var ett bidrag där folk hade väldigt olika åsikt.

  https://www.youtube.com/watch?v=V7Cw5RQKGIk

 35. Marcus

  Polen hade sin guldålder från debuten och några år framåt. To Nie Ja, låten 96 som jag glömt titeln på och Ale Jestem är seriös, “bra” musik. Ale Jestem är kanske den svagaste i sammanhanget och kom väl tyvärr lite bort i mixen 1997. Understated kan vara bra, men det krävs nog en extra stark låt för att gå hem i stugorna. Men jag vill minnas att den gjorde bra ifrån sig hos länderna som telefonröstade? Den var i alla fall väldigt modern (på den tiden) och charmig.

 36. Micke

  Marcus ta inte detta fel nu men det där med modern betyder Nada för mig. Ett bidrag får vara hur modernt eller hur omodernt som helst för mig när det gäller ESC. Det enda som betyder något för mig är om det är bra, om det tar tag i mig. Det får vara rock, ballad, etno folkmusik or whatever. Gör mig glad, rörd eller andra mysiga stämningar så köper jag det rakt av 🙂

 37. Micke

  En liten grej till om det där med musik som gör en så glad att det bubblar i hela kroppen som du sa pinglan eller annat som bara får kroppen och tiden att stå still. Sånt har jag ofta i musik och faktiskt ganska ofta i esc-bidrag. När jag tänkte på det tänkte jag för mig själv “Det är ju fan att såna aldrig kan vinna. Aldrig någonsin har något vinnarbidrag under några sekunder som helst fått mig att känna så.” Men sen klickade det till i skallen och plötsligt insåg jag hur jädra fel jag hade. Det har faktiskt funnits fjorton gyllene sekunder i ett vinnarbidrag som fått mig att känna en euforisk kraft som lyft mig ur skorna och gett mig nypermanentat hår utan att jag gjort någonting. Jag pratar om de fjorton sekunder som utspelar sig i detta bidrag mellan 2.22-2.36. Wow den kraft hon ger där. Ett råd bara. Be grannen ta bilen ut på en rundtur en stund för detta ska spelas på hög volym.

  https://www.youtube.com/watch?v=FSueQN1QvV4

 38. Micke

  Nu när jag ändå är på G 🙂 Ett bidrag som det finns väldigt olika åsikter om. Huruvida det är bra eller inte skiter jag fullständigt i. Jag blir jädrigt glad av bidraget och det duger mer än väl. Någon som kan gissa vilket det är? 🙂

  Ljubiš me ko balavica,
  Nije te sram
  Beograd, Beograd
  Ja bezobrazan
  Ne jednom, ne dvaput,
  tri puta, ne

  Var med i vår nya pristävling. Den som hittar rätt får själv ställa sig på scen och sjunga bidraget 🙂

 39. Kerstin

  Serbiens bidrag 2010?

 40. Micke

  @Kerstin: Schlagerpinglan pratade om bidrag att bli glad av. detta är sannerligen ett som jag blir glad av. Är det bra? Är det dåligt? Who cares jag blir på himla gott humör av det i alla fall. Jodå du har allt rätt tjejen så då får du väl göra scendebut snart då 🙂

  Serbien är definitivt ett av mina största favvisländer. Gör de inte otroligt vackra balkanballader typ 2004, 2007, 2010, 2012 så gör de allt för att få en på gott humör som här 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=U-tqbMDeEW4

 41. Kerstin

  Ha ha ha, bäst jag börjar träna upp min serbiska då jag känner den är något ringrostig. Faktum är att jag var väldigt hård mot Serbiens bidrag under ESC 2010. Men jag har ändrat mig. Numera tycker jag det är ett riktigt bra bidrag som precis som du säger gör en på förbaskat bra humör.

 42. Micke

  @Kerstin, ja träna på du. Jag kan kompa dig på gitarr om du vill. Kan kanske bli något alldeles fantastiskt 🙂

 43. Marcus

  Jag börjar fundera på vad jag har skrivit här inne egentligen, när flera personer alltid skriver “ta inte detta på fel sätt” eller liknande när de riktar sig till mig…

  För övrigt är Ovo Je Balkan Serbiens näst bästa bidrag, efter debuten Molitva! Intressant att Micke säger att det finns olika åsikter om den, jag har nog bara sett folk som älskar den! Det enda negativa jag hört om den rörde Milans frisyr mer än låten, haha!

 44. Micke

  @Marcus har du varit på andra bloggar än den här? Tvivlar en del på det eftersom du förvånas över att flera personer skriver till dig “ta inte detta på fel sätt”.

  Schlagerpinglans blogg är unik i sitt “snälla sätt”. Faktiskt den enda blogg jag sett där det inte ständigt pågår någon slags hat och bråk. Missförstånd är vanliga. Ibland olyckliga tillfällen men ibland verkar det som folk letar efter tillfällen att bara bråka. Har själv råkat ut för såna idioter. Kan ge dig exempel på sånt. Vid ett tillfällen satt vi och pratade om förhållanden. Jag fick frågan om jag någonsin hade haft någon kille. Jag gav ett svar som jag trodde var helt ok men det hat jag efteråt fick på mig kan du inte ens föreställa dig. När jag fick frågan om jag varit med någon kille svarade jag “Nej det har aldrig hänt och kommer aldrig att hända för jag är 100% hetero. Jag älskar kvinnor”.

  Trodde som sagt att det var ett bra svar men plötsligt gick folk till attack och jag blev plötsligt böghatare, äcklig homofob och jag vet inte allt. Marcus om jag någonsin tappat hakan i mitt liv så var det då. Jag försökte lugnt och sansat förklara vad jag menade och att jag inte gör minsta skillnad på folk och deras sexualitet. Jag har ju för tusan flera riktigt bra polare som är gay. Gör ingen som helst skillnad. Men det spelade ingen roll vad jag sa. Sedan gick jag över till en annan blogg istället men de följde mig dit också och spred sitt hat.

  Marcus det är därför jag ibland säger sånt som “ta inte detta fel nu” jag vet av egen erfarenhet vad som händer på bloggar. har lagt ned allt som har med sånt att göra nu. Jag håller mig till pinglans lugna vrå 🙂

  Men vet du vad? Folk kämpar för lika sexuell rättighet, vilket är rätt. Men om homosexuella ska ha rätt att säga att de älskar sitt eget kön, vilket de ska ha. Men då ska banne mig jag ha rätt att säga att jag älskar kvinnor för tro mig, det gör jag, från yttersta tånageln till översta hårstrået på huvudet och det ber jag inte om ursäkt för.

  Förlåt Schlagerpinglan att jag gick utanför. Ville bara förklara för Marcus och vill inte ha missförstånd. Sååååå less på sånt. Slut på detta nu. Musik är det som gäller

 45. Micke

  @Schlagerpinglan: Du får mer än gärna ta bort min förra kommentar om du tyckte det var utanför. Ville bara förklara för Marcus varför jag skrev det jag skrev. Är så less på bloggar i allmänhet och folk som inte respekterar alla lika i synnerhet. No hard feelings pinglan om du tar bort den 🙂

 46. Schlagerpinglan

  @Micke, Njae… jag tycker nog att det tåls att tas upp lite då och då, tyvärr. Antalet kommentarer jag måste ta bort (utan egentliga åsikter men fyllda av hat) ökar för varje dag så förhoppningsvis får det i alla fall några att tänka till mer än en gång. Det är meningen att kommentarerna ska ge ett mervärde till bloggen, inte orsaka illamående och frustration.

  Jag vill återigen rikta ett stort tack till alla er som hjälper till att hålla en trevlig ton här på bloggen (oavsett åsikter), det är era givande kommentarer som gör att jag fortfarande håller kommentarsfältet öppet, trots allt extraarbete. 🙂

  Förtydligande: Med tanke på hur denna tråd uppkom vill jag betona att jag räknar in signaturen Marcus bland de jag vill tacka (inte de jag får censurera). 🙂

 47. Micke

  Tänk att det ska vara så svårt att sköta sig pinglan. Att uppträda som människa rent ut sagt. Inte konstigt världen ser ut som den gör.

  Angående ESC då 🙂 Jag är som jag sagt inne i en negativ period just nu vad gäller bidragen. Där är 10-15 bidrag som ligger kvar där de har legat medan resten tappar allihopa för mig. nej det är inte helt sant för det finns faktiskt ett bidrag som plussar lite nu, inte mycket men ändå positivt för ett bidrag som varit ren mellanmjöl för mig. Bidraget jag pratar om är Estland. Faktiskt lite mer än mellanmjölk just ni. Lite spetsad kanske 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se