ESC 2016 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2016, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Stockholm. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Georgien
Land: Georgien deltagit 8 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: GPB se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2007 Sopho kom 12:a av 24 i finalen med “My Story

Georgiens samtliga bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:

2015: Warrior“, Nina Sublatti (Erovnuli Shesarcevi konkursi 2015) 11:a i finalen
2014: Three minutes to Earth“, The Shin and Mariko (Internval) 15:e i semi 2
2013: Waterfall“, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani (Internval) 15:e i finalen
2012: I’m A Joker“, Anri Jokhadze (Nationell uttagning) 14:e i semi 2
2011: One More Day“, Eldrine (Nationell uttagning) 9:a i finalen
2010: Shine“, Sofia Nizharadze (Internvald artist + Nationell final) 9:a i finalen
(2009) (“We Don’t Wanna Put In“, Stefane & 3G) (Nationell uttagning) (Diskvalificerad)
2008: Peace Will Come“, Diana Gurtskaya (Nationell uttagning) 11:a i finalen
2007: My Story“, Sopho (Internvald artist + Nationell final) 12:a i finalen


Georgiens ESC-2016-bidrag: “Midnight Gold”, Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz

Lyssna på Georgiens Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Midnight Gold officiell videotext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: förhands-videoalternativ (reklam) video
Artister: Nika Kocharov and
Young Georgian Lolitaz
soundcloudfacebookwikipedia
Video-intervjuer: Intervju av eurovision.tv (1:09 – 9:e april)
Intervju av wiwibloggs (9:46 – 26:e mars)

Startnummer: nr 16 i Semifinal 2 (12:e maj)
Låtskrivare: Kote Kalandadze (t&m), Thomas G:son (m) (d.v.s. ett av årets många “svensk-bidrag“)
Uttagning: Den 3:e februari presenterades de fem bidrag som internvalda Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz tävlade med i landets ESC-uttagning och dagen inleddes omröstningen. Vid finalen den 15:e februari lades tittarnas röster samman med en specialjurys (där bl.a. Christer Björkman var med) men det var tittarnas överlägsna favorit “Midnight Gold” som vann. Senare framkom att Thomas G:son, precis som förra året, ska hjälpa till att “fixa till” vinnarbidraget. Läs mer om internvalet och den nationella finalen här: “Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz för Georgien 2016!” – “Georgiens Eurovision-bidrag 2016

Presentationer av bidraget och artisten + Allmänna reaktioner (på engelska):
esctoday.com
(inkl. läsarnas Facebook-ratings)
eurovision.tv
(presentation)
ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)

Odds (2016-05-04): Ej vidare till final (plats 14 av 18) & botten-10 (plats 33) av de 42


Åsikter och spekulationer om Georgiens bidrag och chanser i Eurovision 2016:

Schlagerpinglan tycker: Till final GeorgienGeorgienGeorgienGeorgienGeorgien Betyg: 3 / 5
Georgiens bidrag är helt klart den största “växaren” för mig i år. De första gångerna jag lyssnade på “Midnight Gold” så fick jag inte ens ihop den till en riktig låt utan jag hörde mest “oorganiserat oväsen”. Efter att jag sett musikvideon så föll inte bara polletten ner utan jag började även att gilla det jag hörde. Här fanns ju riktigt trevliga slingor och instrumentala överraskningar som jag helt missat de första tio(?) gångerna. Dessutom så är detta (med tanke på Norges bidrag) ett bra exempel på hur man kan använda tempoväxlingar för att höja ett bidrag.

Alla hyllningar till trots så blir det likväl bara en 26:e-plats på min lista då det i grund och botten (vilket låtens text tydligt visar) inte riktigt är min typ av musik… men det hindrar tydligen inte mig från att vilja ha den vidare till final.

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Förra året tog Georgien hjälp av G:son för att putsa till sitt utvalda bidrag, vilket resulterade i en positiv överraskning och en placering strax utanför topp-tio i finalen. Tanken verkar vara att G:son ska hjälpa till att skapa mirakel igen men denna gång tror jag inte på samma imponerande resultat. Visserligen har jag själv blivit “omvänd” men jag tror att bidraget vänder sig till en alltför “smal” pubik för att det ska fungera. Dessutom så lär alla de extraröster den behöver för att nå finalen inte övertygas efter endast en lyssning. Så nej, min gissning är att de missar finalen, trots G:son.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför ESC 2016: Georgien – “Midnight Gold” – Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz”

 1. hej

  Under senaste veckan har den här låten varit en växare och är numera en av mina finalister, jag håller även med dig om att den här tempoväxlingen är ganska behaglig

 2. Kerstin

  Jag får inte riktigt grepp om den här låten. Den här låten är nog den jag lyssnat minst på tillsammans med San Marinos fast av olika skäl. Det här är inte den typen av musik som jag lyssnar på, därför blir det oerhört svårt att bedöma deras chanser till final. Jag tror inte dom är helt chanslösa men är nog inne på samma spår som Schlagerpinglan att låten vänder sig till en alltför smal publik. Betyg 1+/5.

  Georgiens bästa bidrag i ESC. Shine från 2010.

 3. Marcus

  Georgien fortsätter med att misslyckas. SKA missa final, allt jag har att säga…

  Georgiens sämsta: hela deras Eurovisionkarriär, förutom…
  Georgien bästa: …debuten! Älskade Sopho! <3

 4. Adri

  Georgien är för mig ett land som antingen lyckas grymt bra eller misslyckas fatalt. I år är det ett misslyckande för mig som skickas. Inte det sämsta dock. Vissa tycker låten är konstig, men för mig är låten verkligen bara en axelryckning. 1/5.

  Gör en hel topp 9 av Georgiens låtar:

  1. Shine, 2010
  2. One more day, 2011
  ————————–
  3. Warrior, 2015
  4. Peace will come, 2008
  ————————-
  5. My Story, 2007
  6. Three minutes to earth, 2014
  ————————-
  7. We don’t wanna put in, 2009 (räknar in den i listan då jag ändå hörde den ett ex antal gånger)
  8. I’m a Joker, 2012
  9. Waterfall, 2013

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se