FinlandFinland kommer, som de senaste åren, att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2017 via den nationella uttagningen “Uuden Musiikin Kilpailu“. Nytt för i år är att UMK består utav en ensam final, den 28:e januari, samt att en internationell jury (enligt wiwibloggs) kommer att hjälpa till att utse vinnaren.

Programledare för UMK 2017 är, liksom förra året, Krista Siegfrids. De 10 artister som blivit utvalda att tävla i UMK 2017-finalen kommer att presenteras den 23:e november klockan 12:00 CET (13:00 lokal tid) via UMK-sidan, Facebook och YouTube.


UMK17 // Lupa kreisibailata (1:13 – Nov 11, 2016)

Schemat för Finlands “UMK 2017”:

23:e november UMK-2017-deltagarna presenteras
28:e januari Final
(Källor: wiwibloggs.com och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Att UMK slopar sina tre semifinaler och blir en ensam final är inte något som borde överraska mig egentligen. Sedan uttagningen såg dagens ljus inför ESC 2012 så har den hela tiden utvecklats i syfte att bli bättre och bättre… och det måste jag nog säga att de lyckats med, i alla fall uttagningsmässigt sett. Själva ESC-valen är en helt annan historia. 😉

Det blir i år endast 10 finska bidrag att se fram emot och även om det låter lite sorgligt så har det sina fördelar. Eventuella personliga favoriter riskerar inte att bli bortröstade i semifinalerna utan alla har en garanterad plats i finalen, vilken därmed bör bli en av de bästa på väldigt länge. Visst, här har jag skruvat på en enorm naiv optimism, men tills motsatsen bevisats så tror jag att 2017 har alla förutsättningar att bli den bästa UMK-säsongen så här långt. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Finland i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se