Eurovision 2017: Blandade nyheter

2016-12-10 (lördag)

ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en blandad kompott av korta nyheter med anknytning till Eurovision Song Contest 2017:


“Update about the 2017 Eurovision Song Contest” (4:03 – Dec 8, 2016)

ESC2017 ESC 2017: Fler goda nyheter från Kiev
Tidigare i veckan kom positiva besked angående slogan och logotypen för Eurovision 2017 och EBU/NTU fortsätter att poängtera att det, trots de många utmaningar som kvarstår, görs stora framsteg. Kiev har fått grönt ljus av EBU och de har inte bara fått ihop sin budget utan även ett arbetslag som har EBU:s fulla förtroende. (Källa: eurovision.tv)
Vitryssland Vitryssland: Finaldatum och finalstartordning fastställd
TV-bolaget BTRC har bekräftat att finalen av Vitrysslands nationella uttagning kommer att avgöras den 20:e januari. Dessutom framkom att startordningen i finalen lottats, ni ser den här, samt att de 13 finalisternas “vykort” börjar att filmas den 20:e december. (Källa: esckaz.com)
Nederländerna Nederländerna: Bidraget presenteras i februari/mars
Inom de närmsta veckorna kommer TV-bolaget AVROTROS / gruppen O’G3NE att välja ut ett bidrag av en av de många kompositörer (både inhemska och utländska) som man bjudit in. Sedan dröjer det till februari/mars innan presentationen av bidraget till den internvalda gruppen kan presenteras. (Källa: esctoday.com)
Albanien Albanien: Edona Vatoci diskas från Festivali i Kenges 55
Efter att Edona Vatoci brutit mot en av reglerna i Festivali i Kenges 55, d.v.s. framfört sitt bidrag före den 1:a september 2016, så har hon diskats från den albanska ESC-uttagningen. Edona ersätts av Xhenji Lito och låten “Pritja” (The Wait). Se hela startlistan här. (Källa: eurovoix.com)
Italien Italien: Campioni-bidragen presenteras på måndag
TV-bolaget RAI planerar att presentera Campioni-deltagarna den 12:e december men eventuellt kan namnen redan ha läckt ut, se esctoday.com. Festivalen kommer att pågå mellan den 7:e och 11:e februari och vinnaren i Campioni-kategorin får erbjudandet att representera Italien i ESC 2017. (Källa: esctoday.com)
Georgien Georgien: 27 artister deltar i nationell uttagning
TV-bolaget GPB har presenterat en lista med namn på 27 artister som anmält sig till Georgiens nationella uttagning och därmed gått vidare till uttagningens nästa fas. Den aktuella listan hittar ni här. (Källor: esctoday.com och eurovision-georgia.ge)
Sverige Sverige: Två Melodifestivalsbidrag förlänger sina titlar
The Fooo Conspiracy har ändrat titeln på sin låt från “Gotta Thing” till “Gotta Thing About You” medan Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia har ändrat titeln på sin låt från “En värld full av strider” till “En värld full av strider (Vearelde gusnie jeenh vigkieh)”. Att bidragen justerar sina titlar är i sig inget ovanligt men det sistnämnda kan mycket vara ett längdrekord, se resonemang på SVT:s / Gustavs Expertblogg.

Schlagerpinglan: Bortsett från att alla positiva nyheter angående ESC-2017-förberedelserna i Kiev glatt välkomnas så är det nyheten från Vitryssland som glädjer mig mest. Den 20:e januari innehåller inga andra ESC-shower än den vitryska finalen så här långt, se ESC-2017-kalendern, vilket förhoppningsvis betyder att en av mina favorit-finaler kan komma att avnjutas utan alltför många andra störande sändningar i bakgrunden. 😀

Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Eurovision 2017“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se