IrlandI fredags, i TV-showen “The Late Late Show“, bekräftade TV-bolaget RTÉ att de internt valt ut den 20-årige sångaren Brendan Murray (från gruppen Hometown) att få representera Irland i Eurovision Song Contest 2017, läs mer här.

Här nedan ser ni hur det såg ut när managern Louis Walsh presenterade sitt val i showen samt efterlyste lämpliga låtar, helst kärleksballader. På klippet ser vi även när Brendan gör sin tolkning av Johnny Logans “Hold me now“:


Meet Ireland’s singer for 2017: Brendan Murray!” (2:44 – Dec 17, 2016)

Schlagerpinglan: Jag vill ju så gärna att Irland ska skicka ett final-värdigt bidrag till Kiev och därför vill jag gärna tro att Louis Walsh vet vad han pratar om när han påstår att Brendan Murray, sjungandes en balladaktig kärlekssång, kan fungera i ESC men än är jag långt ifrån övertygad.

Hur mycket jag än försöker så går mina tankar snarare åt Josh Dubovie än Johnny Logan. Detta menar jag inte som något negativt mot vare sig Brendan eller Josh utan endast att det mycket väl kan bli gulligt och bra på sitt sätt, men att jag inte kan se hur det skulle få några högre poäng i Kiev.

Detta val ger mig ungefär samma obehagliga känslor som när Storbritannien valde ut Joe & Jake 2016 och de försökte intala dem att de skulle ta Eurovision med storm. Vi vet ju alla hur det slutade (botten-tre). Nåja, med rätt låt så förändras allt och jag håller tummarna för en rejäl överraskning när det väl blir dags för Irland att presentera sitt ESC-2017-bidrag. 🙂

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Irland i ESC 2017“.

Eurovision 2017: Internvalda artister (så här långt):
Irland Brendan Murray för Irland
Azerbajdzjan Diana Hajiyeva för Azerbajdzjan
Belgien Ellie Delvaux (Blanche) för Belgien
Makedonien Jana Burčeska för Makedonien
Nederländerna O’G3NE för Nederländerna
Cypern Hovig för Cypern

Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Eurovision 2017“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Irland 2017: Se presentationen av Brendan Murray”

 1. Micke

  Tänkte testa Pinglan och andra som kan tänka sig haka på. Vi har pratat om vilka bidrag vi tycker bäst om och liknande. Men om man går in på helt andra saker, exempelvis största glädjepillren. Ni kanske inte ens har tre såna bland era 20 i topp men det är ointressant. Ta bara ut de tre bidrag som sprider mest glädje. Mina tre hittills är i så fall.

  1. “Historyja majho zyccia“, Navi Band – VITRYSSLAND
  2. “Me da Shen (You and Me)“, Trio “Mandili” – GEORGIEN
  3. “No somos héroes“, Javián – SPANIEN

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Oj, det var en intressant infallsvinkel men än har vi inte så många kandidater att det går att göra en topp-tre så här på rak arm. Jag återkommer senare idag med min topp-tre (tyvärr har min etta redan åkt ur sin uttagning, men det hör ju mer till reglerna än undantagen). 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Efter att ha tänkt lite längre så kom jag fram till att det finns speciellt tre bidrag som så här långt figurerat i ESC-2017-uttagningarna som får både mina mungipor och humör att peka uppåt och det är följande:

  1. “Sin ti“, Dani J – Spanien
  https://www.youtube.com/watch?v=7ZZC1pqLK7w

  2. “Camu?” – Piotr Klujeu – Vitryssland
  https://www.youtube.com/watch?v=GF4ksTn0bZc

  3. “Historyja majho zyccia“, Navi Band – Vitryssland
  https://www.youtube.com/watch?v=i9jAldudGoI

  Tyvärr är både ettan och tvåan ute ur sina resp. uttagningar redan, men med lite tur så dyker det snart upp fler kandidater i andra uttagningar. 🙂

 4. Lukas

  @Pinglan, tack för att du la upp “Sin Ti”, för den fyllde just upp den topp 3 jag behövde för att bidra till diskussionen här.

  1. “It’s a Riot” – Peter Kovary & The Royal Rebels (HUN)
  2. “Historyja Majho Zhycciya” – Navi Band (BLR)
  3. “Sin Ti” – Dani J (ESP)

  Synd bara att min trea åkte som du nämnde. Men annars hoppas jag ju att det låter som jag hoppas från Vitryssland och Ungern.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se