Litauen 2017: Resultatet av Show 5

2017-02-05 (söndag)

LitauenLördagen den 4:e februari sändes Show 5 av “Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinė atranka, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2017. Showen var, precis som juryrösterna, förinspelad och efter att telerösterna räknats in så fick vi ett resultat.

Av de totalt 12 bidragen så var det 8 bidrag som gick vidare, se resultatet och länkar till artisternas framträdanden nedan.


“Get Frighten”, Lolita Zero (vinnaren av Eurovizijos 2017 – show 5)

Resultatet av Litauens “Eurovizijos 2017” – Show 5 (4:e februari)

Vidare i uttagningen: Jury-röster Teleröster Summa
1. “Get Frighten“, Gytis Ivanauskas 7 p. (1032) 12 p. 12 p.
2. “You saved me“, Ieva Zasimauskaitė 12 p. (510) 6 p. 10 p.
3. “Rain Of Revolution“, Fusedmarc 10 p. (592) 7 p. 8 p.
4. “Never Let U Go“, Paula 7 p. (980) 10 p. 7 p.
5. “Paint the sky blue“, Gražvydas 5 p. (689) 8 p. 6 p.
6. “Could it be?“, Edgaras Lubys 8 p. (472) 4 p. 5 p.
7. “Feel Myself Free“, Gabrielius Vagelis 6 p. (506) 5 p. 4 p.
8. “My story“, E.G.O. 2 p. (442) 3 p. 3 p.
Utslagna:
9. “Rolling“, Benas Malakauskas 4 p. (141) 0 p. 2 p.
10. “Last Two Weeks“, Otreya 3 p. (295) 0 p. 1 p.
11. “Paperheart“, Milda Martinkėnaitė
& Saulenė Chlevickaitė
1 p. (438) 2 p. 0 p.
11. “It’s so unfair“, Valdas Lacko 2 p. (302) 1 p. 0 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Inför Litauens femte deltävling så hoppades jag att mina favoriter Edgaras Lubys, Paula och Otreya skulle gå vidare men efter att nu ha sett ikapp det jag missade under gårdagens hektiska ESC-kväll så är jag helnöjd med att de två förstnämnda gick vidare. 🙂

Vad som fick Edgaras att testa en ny tolkning av sin underbara “Could it be?” vill jag inte ens veta, jag är bara glad att han fortfarande är kvar i tävlingen och håller tummarna för att han återgår till ett enklare framträdande i fortsättningen. Paula gjorde vad som förväntades av henne och därmed har jag två favoriter vidare till show 7 i nuläget och med lite tur så kan jag pricka av två-tre till nästa vecka. 🙂

Vad gäller gårdagens deltävlingssegrare, “Get Frighten“, så kan jag visserligen förstå tittarna då låten har en förmåga att fastna i huvudet och showen är färgstark men jag hoppas likväl att när det väl gäller så väljer de något annat bidrag att skicka till Kiev. Nu tror jag i och för sig att “I’m like a wolf” ligger väldigt bra till för tillfället, men när det gäller ESC så kan man aldrig ta ut något i förskott. Fortsättning följer m.a.o.. 🙂

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Litauen i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Litauen 2017: Resultatet av Show 5”

 1. Adri

  För mig är det raka motsatsen: jag kan inte få in “Get frighten” i mitt huvud. Jag hittar ingen melodi.

  Litauen har på sistone visat att de faktiskt kan prestera. 2013, 2015 och 2016 var de topp 10 hos mig (2016 t.o.m topp fem) så jag hoppas innerligt att de skickar “I’m like a wolf” och fortsätter på topp-spåret.

  Eller åtminstone skickar något seriöst som Paula, Sasha eller Greta.

 2. Johanna

  Jag ÄLSKAR “Get´Frighten” och tycker ESc behöver ett sådant bidrag i år. Hade föredragit “telefon-låten” dock men de två är mina favoriter i Litauen och för att vara ärlig brukar jag hata skämt-bidrag så det säger nog en del om vad jag tycker om resterande bidrag (Golden Monkeys är ok också. och i nödfall Greta Zazza)

 3. Adri

  Johanna: överlag avskyr jag skämtlåtar men är det en bra låt så är det 🙂

  Get Frighten fastnar inte ens litegrann så där kan jag egentligen inte säga vare sig bu eller bä. Bara att jag helst inte ser den vinna 🙂

  “I love my phone” är såfall det bättre alternativet, men det som stryker mig mothårs där är att jag känner igen de instrumentala breaken i den låten så väl. Låter alldeles för likt en annan låt för att jag ska vara helt ok med den 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se