Sverige Schlagerpinglan: Under fredagen så genomfördes den första repetitionen med publik inför den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2017, den som utspelar sig i Växjö den 18:e februari.

Som vanligt så var det inte bara publiken som följde repetitionerna utan även en mängd journalister. Är ni intresserade av hur det såg ut så hittar ni rapporter och bildspel därifrån både från expressen.se och Aftonbladets Tobbe Ek. Dessutom så bjuder SVT på väldigt mycket info på svt.se/melodifestivalen, bl.a. Minut-för-minut-schema och foton från repet.

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben där 615 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för att gå direkt till final) och de var enligt följande:

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds
1. “I Can’t Go On“, Robin Bengtsson (37,1%) 1. Robin Bengtsson (1,10)
2. “Gravity“, Jasmine Kara (17,6%) 2. FO&O (1,35)
3. “Gotta Thing About You“, FO&O (17,1%) 3. Jasmine Kara (2,75)
4. “Kiss You Goodbye“, Anton Hagman (11,7%) 4. Bella & Filippa (3,50)
5. “Boogieman Blues“, Owe Thörnqvist (8,0%) 5. Anton Hagman (4,50)
6. “Crucified“, Bella & Filippa (5,4%) 6. Owe Thörnqvist (8,00)
7. “Snurra min jord“, Krista Siegfrids (3,3%) 7. Krista Siegfrids (12,00)
(Källor: melodifestivalklubben.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: Ajdå, med tanke på att jag fortfarande placerar Owe Thörnqvist först och Robin Bengtsson sist på min rankinglista över deltävling 3-bidragen så misstänker jag att jag redan nu kan börja att förbereda mig för lite besvikelser i morgon. Visserligen har jag varken hört fullversionerna av bidragen eller sett scenshowerna, så chansen finns ju att jag till slut tycker precis som publiken som just röstat… även om jag har väldigt svårt att tro det. 🙂

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2017” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2017

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Melodifestivalen 2017: Snabbkoll på Växjös publikrep”

 1. Adri

  Föregående två veckor har publikens fyra favoriter varit de som avancerat.

  Eftersom publiken här talar för Jasmine Kara och hon är min räddning i denna “meh”-fest hoppas jag att den trenden fortsätter! 😀

  Men som vanligt vågar jag inte riktigt tro på min favorit, så något inom mig säger att Jasmine får det svårt imorgon!

 2. Adri

  Det enda som känns 100%-igt är att Krista åker ut. Annars kommer det vara den största skrällen oavsett hur det går för resten 🙂

 3. Sofia

  Helt enig med dig, Adri. Hoppas också på Jasmine Kara, men riskerar att hamna i Andra chansen (till förmån för FO&O, tyvärr). Ut med Krista.

 4. Sofia

  Och då menar jag att Robin tar en finalplats.

 5. Adri

  Med tanke på att min första tanke var att Jasmine skulle få nöja sig med en 5-6e plats så tycker jag att en andra chans också är välkommet 🙂 Så länge Jasmine går vidare någonstans så kommer jag vara ganska nöjd ändå! 🙂

  Men SÅKLART blir jag gladare om hon går till final 🙂 (vågar som sagt inte vara helt hoppfull kring mina favoriters chanser)

 6. Lukas

  Jag undrar, vart fan tog all support och hype för Owe Thörnqvist vägen? Verkar som bara jag och Pinglan hejar på honom ser det ut som. Utfärdade förvisso en skrällvarning på honom, men jag börjar bli mindre säker på det.

 7. Adri

  Jag personligen har väldigt mycket respekt för Owe. Ska jag vara helt ärlig visste jag inte vem han var innan denna upplaga av MF men jag har förstått att han var en riktig stjärna långt innan lilla jag fanns.

  Det är kul att en 87-åring deltar, och gör det utan att för den delen göra ett halv-komiskt försök att modernisera sig själv (som Lys Assia gjorde när hon valde att delta i Schweiz för nåt år sedan).

  Men i slutändan är det en låttävling, och en bra låt tycker jag tyvärr inte han har. Jag kan se hans deltagande gå båda håll. Varken en sistaplats eller en direktbiljett till finalen skulle förvåna mig!

 8. Veronica

  Hur är det möjligt att Mello misslyckas så totalt med det många andra länder mer verkar ha som vana? Där andra vräker ur bra bidrag, artister och produktioner får vi i Sverige nöja oss med mellanmjölk på alla plan. Hur illa står det inte till när en artist som Robin Bengtsson utmålas som favorit. En artist som utstrålar absolut ingenting, som mest ser rädd ut för att medverka. Ta er en titt på hans ögon så ser ni skräck och åter skräck.

  Nu har vi hört 21 av 28 bidrag och jag undrar mest, förutom Nano, vad det är vi fått höra och se. Usch så besviken jag är och jag vågar inte ens tro på mirakel från fjärde deltävlingen. I de två första deltävlingarna gick det åtminstone att ta ut ett par bidrag som favoriter. I den tredje finns inte ens möjlighet utan mest det omvända att ta ut de utslagna. För mig absolut Robin Bengtsson och FO&O. Att dessa toppar Unibets odds bekräftar mest min känsla om hur medelmåttigt mello 2017 hittills har varit och är.

  Finns det då ingenting positivt? Jo det har funnits tre bidrag med något som liknar klass och alla tre är i final. Nano, Ace Wilder och Mariette. Den fjärde finalisten är för mig helt obegriplig

 9. hej

  Owe är också min favorit, så oroa er inte, jag hörde att det skiljde bara några 100 röster mellan bidragen förra veckan, så den här gången ska jag rösta både via app och telefon för att få Owe till final.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se