Sverige Schlagerpinglan: Efter fyra deltävlingar och en Andra Chansen med rejält dramatiskt efterspel så återstår endast Finalen av Melodifestivalen 2017. Som en liten snabbuppvärming kan vi ju ta en titt på oddsen samt placeringarna bidragen har på Spotifys lista över mest spelade låtar i Sverige.

Finalen av Melodifestivalen 2017

Oddsen för att vinna finalen Spotify-placering
2,35 As I Lay Me Down“, Wiktoria 2. Wiktoria
3,00 Hold On“, Nano 4. Robin Bengtsson
5,00 En värld full av strider“,
Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
6. Nano
13,00 I Can’t Go On“, Robin Bengtsson 8. FO&O
16,00 A Million Years“, Mariette 10. Benjamin Ingrosso
24,00 Good Lovin’“, Benjamin Ingrosso 13. Anton Hagman
36,00 Wild Child“, Ace Wilder 20. Jon Henrik Fjällgren
feat. Aninia
51,00 Boogieman Blues“, Owe Thörnqvist 24. Mariette
61,00 Gotta Thing About You“, FO&O 26. Lisa Ajax
71,00 I Don’t Give A“, Lisa Ajax 42 Ace Wilder
81,00 Kiss You Goodbye“, Anton Hagman ? Owe Thörnqvist
101,0 Her Kiss“, Boris René ? Boris René
(Källor: unibet.com, aftonbladet.se och spotify.com)

Schlagerpinglan: Eftersom jag förmodligen kommer att hålla en liten tumme för Wiktoria på lördag så tycker jag att ovanstående siffror ser riktigt trevliga ut, men inser ju att de inte ska användas som någon spåkula utan de tas mest med här i bloggen för nöjes skull.

De internationella jurygrupperna, som borde presenteras när som helst, samt alla de som varken satsar pengar på tävlingen eller lyssnar på bidragen via Spotify ska ju även de säga sitt i frågan innan vinnaren ska koras. Mycket kan m.a.o. fortfarande hända… men sett ur min synvinkel så ser utgångsläget inte helt fel ut. 😉

Se även: “Melodifestivalen 2017” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Melodifestivalen 2017: Spotify- och Odds-check inför finalen”

 1. Marcus

  Jag trodde inte ens att det fanns något annat än en Marietteseger på kartan, så de här siffrorna förvånar mig rejält. Wiktoria…? Nano…? Jag förstår ingenting! :/

 2. Schlagerpinglan

  @Marcus, Nu ska man inte ta sådana listor alltför allvarligt… men det ligger ju något i dem även om de endast representerar en liten del av det som till slut bestämmer slutresultatet. Jag trodde också att Mariette skulle vara betydligt högre upp än så, även om jag inte riktigt ser henne som vinnare. Men vad vet jag, jag kan inte ens bestämma mig för vad jag tycker än mindre förstå hur andra ska tänkas rösta. 😉

  Hur som helst så får jag nog skjuta upp min Melodifestivalen-2017-topp-tio-lista tills i morgon för den vill helt enkelt inte. Alltför många likvärdiga bidrag. Snart är det i alla fall dags för Greklands final och förhoppningsvis kan man hitta en fungerande länk till den. 🙂

 3. Johanna

  @Marcus Nano har ju varit favoriten genom hela tävlingen så jag ser det som självklart att han kommer vara nära toppen och de här siffrorna känns helt korrekta i mitt huvud. Wiktoria likaså. Mariette kan också ta det. eller Robin. De andra borde vara chanslösa. Själv kommer jag självklart rösta på Wiktoria!

 4. Adri

  Wiktoria eller Mariette är det som det kommer handla om på lördag för min del!

  Älskar även Ace och hon kan väl få några gratis appröster, men vinsten har hon inte chans på (men Wild Child kommer sparas i min spellista)

  Trots de “mörka” Mariette-siffrorna räknar jag inte bort henne alls. På SVTs webb-undersökning är hon fyra, kollar man like-/dislikeration på youtube leder hon, på wiwibloggs undersökning leder hon och som sagt tror jag internationella juryn kan va schysst mot henne 🙂 Jag tror ganska bestämt i alla fall att hon slår sitt resultat från 2015, eller som allra sämst(!!) kommer på tredjeplatsen igen.

  Det är en battle mellan Wiktoria, Nano och Mariette som många här konstaterat 🙂

  Nano är för mig ett “nödval”. Han är sämst av de bästa! Låten håller världsklass… tyvärr kan jag inte säga samma sak om Nano.

 5. Adri

  Jag vill inte ta ifrån Nanos framgång, absolut inte. Men jag tror en del av hypen kring honom också kommer från att han var näst intill totalt okänd innan. Han hade kanske en väldigt nischad målgrupp, men han var ju inget namn för den stora massan.

  Kommer en okänd och får ett genombrott blir det per automatik större reaktioner 🙂 (Ace Wilder 2014, Frans 2016, Wiktoria 2016, David Lindgren 2012)

 6. Veronica

  Det är nio bra eller helt okej bidrag och tre riktigt dåliga.

  1. Nano
  2. Wiktoria
  3. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
  4. Mariette
  5. Ace Wilder
  6. Owe Thörnqvist
  7. Boris René
  8. Lisa Ajax
  9. Anton Hagman

  10. FO&O
  11. Benjamin Ingrosso
  12. Robin Bengtsson

 7. Marcus

  Jag håller mig i skinnet och säger bara att jag instämmer helt det du säger om Nano, Adri.

  Sen har jag förstått att Nano målats upp som favorit, på för mig väldigt oklara grunder, men även om svenska folket ger honom höga poäng utgår jag ifrån att de internationella jurygrupperna fäller honom. De brukar värdesätta artisten nästan lika mycket som låten, och då faller han bort.

  När det gäller Wiktoria är jag mer förvånad. Jag gillar Wiktoria, jag gillar låten… men det är mer en skön radiolåt än något som gör sig på scen. Speciellt med alla de kalla färgerna. Hennes låt kräver mer värme och ljus, jag hade velat se en scenexplosion av gult, grönt och rött och en koreografi som gör att Wiktoria känns mindre stel.

  Nä, i mina ögon finns ingen annan som är värdig Kievresan mer än Mariette. Vill vi vinna igen är det inte så jäkla mycket att bråka om, imho.

 8. Andreas

  Min egen topp tre:
  1. Wiktoria – As I Lay Me Down
  2. Jon Henrik Fjällgren & Aninia – En Värld Full Av Strider
  3. Nano – Hold On

  Orkar inte ranka övriga låtar dom flesta hamnar ändå på samma plats i skräpkorgen. Om jag skulle sätta en fyra skulle det förmodligen vara Mariette då jag anser att hennes låt är strax utanför topp tre.

  Nåt som förvånar mig är hur mycket Robin Bengtssons låt spelas och rankas av oddssättarna. Jag själv fattar inte låten för fem öre och tycker den är ruskigt mycket sämre än hans låt från ifjol. Och Benjamin Ingrossos låt känns det som jag har hört tusen gånger, känns som varje del av den är tagen från andra låtar och ihop klistrade.

 9. Johanna

  @Andreas Samma topp 3 som mig fast jag skulle bytt plats på Nano och Fjällgren:-) (håller också med om både Robin och Benjamin)

 10. Marcus

  Läste precis att Lars Diedricson har avlidit :/ I väntan på helgens final kommer jag lyssna på några av hans största hits!

  Vila i frid, Dille!

 11. Micke

  Vill önska dig Pinglan och ett par andra en riktigt fin MF-vecka. Hoppas det blir en trevlig lördag för er. Enligt min dama finns det bara ett sätt för en trevlig lördag och det är med en vinst för den där Nano 🙂 Hoppas det blir ett bra MF och ESC år för så många som möjligt av er.

  Take care

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Tackar, och jag önskar även dig en riktigt trevlig vecka och helg, även om det förmodligen innebär att du “missar” MF-finalen. 😉

 13. Daniela

  För min del finns det två låtar jag älskar i år: Nanos Hold on och Antons Kiss you goodby. Och jag vill inte ranka dem för jag älskar dem lika mycket fast på olika sätt.
  Wiktoria är söt men jag gillar inte hennes röst i de höga partierna, det blir skrik och det känns störande för öronen! Usch! Mariette är helt okey, hon har en karisma som tilltalar många och därmed även mig men hennes låt har inte något så Wow som det behövs för ESC.
  Robin: förra årets låt var mycket bättre än i år men Robin performs very Well och jag tror att han skulle kunna ta en bra placering i Kiev.

 14. alex

  looren låt när man lyssnar på bara låten är så före alla andra. jag tror att framträdandet förstörde hennes chanser att iallafall ta sig till final.

  wiktoria låt hmm, svårt inte min grej. förra året var bättre.

  jag hoppas på Mariette, för mig är det enda låten jag verkligen gillar av de som finns kvar.

 15. Lukas

  Min åsikt förblir densamma, Nano är den som känns som den rätta. Förutom att jag tycker att låten är väldigt bra uppbyggd känns det som han är den som förmedlar mest äkthet av alla, iaf de som tippas högt. Han kanske inte lyckades sjunga helt rent i alla partier i delfinalen, men snacka om att ha inlevelse! Jag får fortfarande gåshud av låten.

  Jag undrar igen, varför är Mariette och Wiktoria så favoriserade? Jag var inne på det där med inlevelse, och jag känner inte av det på dessa två, speciellt inte den sistnämnda. (Förresten, ska du sjunga om nåt deppigt, le inte!). Sen märker jag att deras låtar är de som jag fortfarande inte kommer ihåg hur de låter i efterhand. Förklara för mig, någon! Jag blir inte klok…

 16. Daniela

  @Lukas: håller med dig till 100 procent. Även om jag upprepar mig så skriver jag nu att det är Nano och Anton som har bästa låtarna i år. Robin gör ett bra jobb på scenen och han är inte alls tråkig! Helst honom än Mariette eller Wiktoria till Kiev men jag anar att det blir Wiktoria!!

 17. Marcus

  Nano? Äkta? Mkay…

  Äkthet, hur man nu än definierar det, är en bristvara i melodifestivalen på senare år. De enda som levererar det i finalen är Mariette, Benjamin och Owe. Därmed inte sagt att det blir bra bara för det. De som känns minns äkta är definitivt Robin, FO&O och Nano. Därmed inte sagt att det blir dåligt bara för det…

  Synd på Robin, för hans ögon lyser av panik så fort han måste röra sig. Att han inte är en dansare är mer än uppenbart, och det känns tyvärr lite som om man slösar bort ett sjukt snyggt nummer på en artist som hade varit bekvämare med något helt annat. Wiktoria har mer motsatt problem, man tvingar in henne i en statiskt koreografi när man ser att hela hennes kropp bara skriker efter att få dansa loss.

  På motsatt sida har vi då Owe som gör det Owe alltid har gjort och Mariette som bara känns så rätt i hela numret. Det förmedlar verkligen vad hon vill som artist.

  Är 1+1=2? Är Mariette den självklara segraren? Ibland behöver man inte fundera så mycket, och det är rätt skönt 🙂

 18. Daniela

  @Marcus: du talade om oss tidigt förra året vem som skulle vinna ESC och det blev så! Vi får väl se vad som händer i Mariettes fall nu på lördag!

 19. Daniela

  ☺️

 20. Johanna

  Skojar du nu Marcus. Mariette är ju den mest överproducerad låten i finalen (förutom möjligen Robin) och känns inte äkta någonstans. Skulle ändå vara ok med en vinst för henne även om det är en wailande-kvinna-sjunger-midtempo (en av mina hat-genrer) Och jag gillar mer äkta vara. Owe har det. Nano har det. Wiktoria med. Och även Anton och BOris (gillar inte alla de låtarna men äkthet finns det)

 21. Marcus

  Daniela: Haha, det stämmer bra! Men jag har blivit sämre med åren på att pricka rätt. Eurovisionspublikens musiksmak och jag har tagit helt olika vägar in i nutiden, så får vi få se 😉

  Johanna: vi får nog vara överens om att vi definierar äkthet på olika sätt. Enligt mig visade Nano vilken tillgjord låtsasframgångssaga skapad av skivbolaget han är med det kärlekssvamlet han höll med på i en halvminut efter låten tog slut. Jag blev nästan lite fysiskt illamående av det hela.

  Men, vi båda tycker iaf Owe är äkta, och varmkorv är ändå rätt gott… Doftar det skrällseger? 😀

 22. Kerstin

  Så kul att läsa allas åsikter om MF och vem som kan tänkas vinna. Själv har jag också några favoriter, Nano, Anton och Jon Henrik. Men det känns helt ok om Wiktoria nu vinner.

 23. Erik

  Det var ett väldigt tjat om Mariette. Varken låten eller artisten håller någon högre klass. Nej, så här kommer det att gå:
  Wictoria och Ace Wilder kommer att leda efter att den internationella juryn sagt sitt. I vassen lurar Nano och Fjällgren, där den sistnämnde får högst poäng av tv-tittarna. Så Fjällgren 1:a, Nano 2:a, Ace Wilder 3:a och Wictoria 4:a. Övriga göre sig icke besvär! om jag får bedtämma så vinner Ace Wilder, då hon har klart bästa låten. Heja Ace

 24. Johanna

  @Marcus Varmkorv är alltid gott men Owe vinner nog inte. Hade iofs varit intressant att skicka Owe till Kiev och alla ungdomarna från de andra länderna:-)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se