ESC 2017 Schlagerpinglan: Under söndagen och måndagen så genomfördes de första individuella repetitionerna på scenen i Kiev inför den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2017.

Låt oss ta en titt på hur dessa påverkat oddsen för dem att kvala sig vidare till finalen samt hur imponerade några av de som var på plats under repetitionerna var av deras prestationer. Här nedan ser ni Oddschecker.com:s rankning (med placering på listan strax före repen inom parentes), tillsammans med de sammanlagda poängen efter två dagars omröstningar hos pressen, genomförd av esctoday.com.

Observera att pressens omröstning gjordes i två omgångar (en efter varje repdag) där varje jurymedlem endast gav poäng till sina tre favoriter per dag (5 p. + 3 p. + 1 p.), vilket kan göra att poängen inte blir riktigt rättvisande. Dessutom ska det vid omröstningen endast ha tagits hänsyn till artisternas prestationer och inte de röstandes personliga musiksmak.

ESC 2017: Semifinal 1 – Två rangordningar av bidragen 2017-05-02:

Oddschecker – vidare till final:
(+officiella videor)
Press Poll – Semifinal 1:
(+repetitions-klipp)
Sverige → 1. (1.) Sverige:
“I Can’t Go On”
Armenien 100 p. Armenien:
“Fly with me”
Armenien → 2. (2.) Armenien:
“Fly with me”
Finland 72 p. Finland:
“Blackbird”
Grekland → 3. (3.) Grekland:
“This Is Love”
Moldavien 69 p. Moldavien:
“Hey Mamma”
Australien → 4. (4.) Australien:
“Don’t Come Easy”
Azerbajdzjan 65 p. Azerbajdzjan:
“Skeletons”
Portugal → 5. (5.) Portugal:
“Amar Pelos Dois”
Portugal 64 p. Portugal:
“Amar Pelos Dois”
Azerbajdzjan → 6. (6.) Azerbajdzjan:
“Skeletons”
Cypern 40 p. Cypern:
“Gravity”
Moldavien ↑ 7. (8.) Moldavien:
“Hey Mamma”
Sverige 39 p. Sverige:
“I Can’t Go On”
Finland ↑ 8. (10.) Finland:
“Blackbird”
Australien 37 p. Australien:
“Don’t Come Easy”
Belgien ↓ 9. (7.) Belgien:
“City Lights”
Lettland 30 p. Lettland:
“Line”
Cypern ↑ 10. (11.) Cypern:
“Gravity”
Grekland 22 p. Grekland:
“This Is Love”
Lettland ↓ 11. (9.) Lettland:
“Line”
Polen 20 p. Polen:
“Flashlight”
Polen → 12. (12.) Polen:
“Flashlight”
Slovenien 17 p. Slovenien:
“On My Way”
Island → 13. (13.) Island:
“Paper”
Montenegro 16 p. Montenegro:
“Space”
Georgien → 14. (14.) Georgien:
“Keep the Faith”
Georgien 13 p. Georgien:
“Keep the Faith”
Albanien → 15. (15.) Albanien:
“World”
Island 11 p. Island:
“Paper”
Slovenien ↑ 16. (18.) Slovenien:
“On My Way”
Albanien 9 p. Albanien:
“World”
Montenegro ↓ 17. (16.) Montenegro:
“Space”
Tjeckien 6 p. Tjeckien:
“My Turn”
Tjeckien ↓ 18. (17.) Tjeckien:
“My Turn”
Belgien 0 p. Belgien:
“City Lights”
(Källor: oddschecker.com och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Vad gäller oddsen så har det inte hänt så mycket i topp-sex, som fortfarande verkar vara ganska “säkra” enligt oddsmakarnas sätt att se på saken. Det som främst står ut är väl att Finland, Moldavien och Cypern imponerat på repen och därmed klättrat uppåt en del. Detsamma gäller även Slovenien, men för Omar Naber så verkar finalplatsen likväl vara ganska långt bort. (Observera att detta endast är ur oddsens synvinkel, i verkligheten kan vad som helst fortfarande hända.)

Det mest anmärkningsvärda är dock pressens 0:a till Belgien som är ett uttryck för att Blanche inte alls imponerade under repen och därmed även tappar mark oddsmässigt. Frågan är om det bara var en tillfällig svacka eller om det är så illa att hon går från att ha varit en av favoriterna till att helt enkelt missa finalen. I nuläget ser det ju ut som att Belgien, Cypern och Lettland är de som (enligt oddsen) tävlar om de två sista finalplatserna i den första semifinalen. Hur det än ligger till så lär vi ha en spännande omröstning (uppläsning av finalisterna) att se fram emot. 🙂

I dag fortsätter repetitionerna i Kiev med de nio första länderna i den andra semifinalen, se dagens repschema (som uppdateras med relevanta länkar) här.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Eurovision 2017 – Semifinal 1: Odds & Press Poll (2017-05-02)”

 1. Micke

  På tal om Blanche så tittade jag på den här där hon endast har ett piano som komp. Wow hennes röst är det definitivt inget fel på men utstrålningen är jag rädd för kommer att sänka henne. ESC-publik är ju definitivt inte känd för att prioritera klass framför scennärvaro. Det bästa är givetvis om de går hand i hand.

  https://www.youtube.com/watch?v=JoHBXcZBzfg

 2. Micke

  Montenegro blir allt vidrigare för mig. Snart är den nere i källarklass. Det enda positiva med det är väl att Sverige får sällskap.

 3. hej

  Med Belgien tror jag att det händer samma som för Kroatien förra året, att de från början är favorittippade, vid repetitionerna blir det besvikelse, men trots det går de till final och kommer i botten 6 väl där

 4. Adri

  Efter att ha sett repen s är jag väldigt osäker på Belgien. Hoppas hon samlar sig och kan prestera på alla punkter (men helt ärligt var inte bara Blanche problemet… hela backdropet var extremt rörigt tycker jag och opassande för den typ av låt)

  Positivt att Sverige fortsätter prestera och imponera (Micke är väl undantaget där)

  Efter repklippen blir jag också säkrare på Lettland. De kommer nog inte behöva tävla om den sista finalplatsen tror jag. Jag tror de kan vara ganska lugna (kan eventuellt behöva lägga in extra växel på juryrepet då de kan vara lite hårdare mot “Line” men) tittarna tror jag Lettland har klara för sig! 🙂

 5. Micke

  @Adri med handen på hjärtat: Jag känner inte en enda person som gillar Sveriges bidrag men jädrar så många fler som gör det omvända

 6. Micke

  @Adri, jag hade sagt att jag inget mer skulle säga om Sverige och bidrag innan Pinglan lägger in det men jag går in med ett litet råd sen säger jag inget mer innan pinglan kör. Stäng ute dansarna helt, ta bort all rörelse runt och kolla bara på Robin B och hans “dans”. Glöm sen inte det eviga mantrat “I can´t go on, I can´t go on.” 🙂

 7. Kerstin

  Adri, håller med både angående Belgien och Sverige. Sverige fattar att alla delar är viktiga i ESC och att helheten är det man tävlar med.

 8. Kerstin

  Gud så irriterande han är sångaren i Montenegros bidrag när han håller på tramsar med den där flätan han har hela tiden. Var jag där skulle jag ta saxen och bara klippa bort den. Låten är faktiskt ok men han är bara för mycket.

 9. Micke

  Jag får en känsla av att det jag säger om Belgien missförstås. Förhoppningsvis bara min känsla men får väl trycka på det då.

  Jag känner precis som de flesta en besvikelse för det framförande (de få sekunder vi sett) som framträtt. Men det jag säger är att rösten sitter där och trots allt är det ändå det som borde vara det viktigaste. Hoppas innerligt de kan slipa på det och få till något bättre på scen.

 10. Adri

  Micke: Jag förstår såklart att du inte är ensam om att vara oimponerad av Sverige. Du är inte ens ensam på denna blogg om det, men du är den jag känner till som har absolut starkast anti-känslor kring den!

  Sen angående ditt lilla råd så tycker jag inte att det sa mig så mycket! Det är ju en helhet som tävlar tycker jag!

  Visst är Robin lite träig, men just dansarna och Robins talang som sångare väcker ändå liv i låten! 🙂 Sen tycker jag inte att “I can’t go on” är såå jättebra, jag tycker den är fullt godkänd bara som låt.

  Men ser man helheten så tycker jag det är en skandal om han inte går till final (framför allt om någon oförtjänt som Slovenien tar den platsen… något jag inte tror en sekund på, men i ESC kan allt hända). Låten är som sagt värd en mittenplacering på min topp 43… MAX men släng in Robins röst och det välihopsatta numret så blir det en topp 15-kandidat för mig!

  Vinner borde han dock inte göra, han borde inte ens komma nära vinsten (vilket jag dock tror han gör).

 11. Adri

  Sen angående Montenegro så har den alltid stört mig.

  Det är som att någon som ALDRIG NÅNSIN hört en låt från Eurovision har fått instruktionen “skriv en typisk Eurovision-låt”.

  Förstår ni vad jag menar? Mina vänner som inte kollar på ESC tänker typ att det är så ESC är.

  Slavko är riktigt sliskig också.

 12. Adri

  Micke: Jo jag förstår vad du menar angående Blanche, men jag håller inte med om att rösten är där.

  Blanche kan sjunga. Så är det absolut, men hon visade ju inte det på repet tyvärr. Rösten lät väldigt shaky i mina öron.

 13. Schlagerpinglan

  @Micke, Om det vore en radiotävling så hade jag också tyckt att rösten vore det viktigaste, men i ESC så anser jag nog att scennärvaron i vissa fall kan vara ännu viktigare (om man har resten av paketet vill säga). Lite falsksång kan jag leva med om artisten har en bra låt och kan leverera och charma publiken, medan en skönsjungande artist kan vara rena plågan att titta på om man märker att han/hon inte är riktigt bekväm på scen.

 14. Micke

  @Adri, jag ska vara ärlig mot dig. Jag tror det är så här. Har ju sagt att jag bara delat ut fem nollpoängare i esc-historien. Det är sant och jag har inga problem med det för det är inte många som tycks tycka om dessa. Däremot finns det tre stycken som ligger väldigt nära noll för mig och dessa tre nämndes bland favoriterna och det chockade/chockar mig då jag anser dessa så usla att det knappt finns ord för det.

  Detta retar mig, inte så mycket för att andra hyllar dem när jag och många skrattar bara de nämns, utan för att jag Micke: En snubbe som är jävligt noga med att respektera allas åsikter och tycken, inte klarar av just detta med just dessa tre. DET ÄR SÅ JÄVLA DÅLIGT AV MIG RENT UT SAGT.

  Just dessa tre bidrag sabbar allt det jag normalt byggt upp för mig själv och det retar mig till vansinne. Två av dem vet du ju vilka de är nu. Sverige 2017 och Cypern 2012. Hur kan någon gilla dessa kadaver och hur kan jag som är så jädra noga med att respektera allas åsikt ha så jädra svårt just med dessa? Den tredje nämner jag inte ens. Bäst så kanske 🙂

  @Pinglan: Jag är inte helt med dig där. Jag har sett för många bidrag i ESC och inte minst MF som varit väldigt lovande och sedan raserats totalt av en artist utan sångröst. Har givetvis även sett det du pratar om men om jag måste välja så väljer jag rösten. Helst vill jag inte välja alls utan få hela paketet 🙂

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, Naturligtvis är det “hela paketet” det strävas efter. Sedan är det ju en fråga från fall till fall hur man bedömer det när några bitar saknas. Hur som helst så hoppas jag att det belgiska bidraget presenteras på ett så bra sätt som möjligt så att det anses som självklart att hon ska gå vidare. 🙂

 16. Mikaela

  Äsch vadå Montenegro låter som vilken Alzacar-låt som helst. Glad och svår att irritera sig på, enligt mig.

 17. gurra

  Snubben från Montenegro gör ju för stor sak av sin fläta helt enkelt, hade vart bättre om den bara va där som en häftig detalj. Nu blir man ju sjukt irriterad istället och numret fallerar totalt…

 18. Daniela

  @Adri jag håller absolut med dig angående Robin och hans prestation än så länge i ESC. Jag gillar Robin som artist, han jobbar hårt och är verkligen proffsig. Jag tycker om hans scennärvaro och ja, jag tycker om hela numret. Robin kommer att hamna högt upp på plaseringslista i år, detta med all rätt. Han och hans team förtjänar det för de har gjort ett bra jobb. I Rumänien uppskattas Robin och Sveriges bidrag högt och inte enbart i Rumänien. Jag kommer att hålla tummarna för honom, han förtjänar en bra placering och jag är absolut inte ensam om att tycka så. Det visar resultaten på alla möjliga listor hittills. Good for Robin!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se