ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2017, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Kiev. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Vitryssland
Land: Vitryssland deltagit 13 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: BTRC se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2004 Aleksandra & Konstantin kom delad 19:e av 22
i semifinalen med “My Galileo

Vitrysslands ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2016: Help You Fly“, Ivan (Nationell final) 12:a i semi 2
2015: Time“, Uzari & Maimuna (Nationell final) 12:a i semi 1
2014: Cheesecake“, Teo (Nationell final) 16:e i finalen
2013: Solayoh“, Alyona Lanskaya (Eurofest +
Internvald låt
)
16:e i finalen
2012: We Are The Heroes“, Litesound (Eurofest 2012) 16:e i semi 2
2011: I Love Belarus“, Anastasiya
Vinnikova
(Internval) 14:e i semi 2
2010: Butterflies“, 3+2 feat. Robert Wells (Internval) 24:a i finalen
2009: Eyes That Never Lie“, Petr Elfimov (Eurofest 2009) 13:e i semi 1
2008: Hasta La Vista“, Ruslan Alehno (Eurofest 2008) 17:e i semi 2


Vitrysslands ESC-2017-bidrag: “Story of My Life”, Naviband

Lyssna på Vitrysslands Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Story of My Life text-video: Eurovision-versionfinal-framträdande
text / engelsk text
Fler tolkningar: live vid Ukrainas ESC-uttagningmusikvideolive-audition
live i Rigalive i Tel-Avivlive i Amsterdam
Artister: Naviband Arciom Lukjanienka (sång, gitarr)
Ksienija Žuk (sång, keyboard)
instagramyoutubefacebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Intervju av escYOUnited TV (3:14 – 5:e maj)
Intervju av oikotimes (11:04 – 3:e maj)
Intervju av esckaz.com (3:44 – 3:e maj)
Intervju av Eurovision Radio International (3:30 – 20:e april)
Se intervjuer av wiwibloggs och esckaz vid förfesterna i:
Riga, Tel-Aviv, Amsterdam
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)
Profile video” (av Eurovision.tv)

Startnummer: nr 14 i Semifinal 2 (11:e maj)
Låtskrivare: Artem Lukyanenka (t&m)
Uttagning: Den 20:e januari arrangerade TV-bolaget BTRC en nationell final med 13 tävlande bidrag som valts ut av en jury efter en livesänd audition. Vid finalen utsågs vinnaren med hjälp av 50/50 jury- och teleröster. Vann gjorde juryns favorit Navi Band med låten “Historyja majho zyccia”, som senare fick titeln “Story of My Life” men fortsatte att vara på vitryska. Läs mer om finalen av den nationella finalen här: “Vitrysslands Eurovision-bidrag 2017“.

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2017-05-08): Vidare till final (plats 10 av 18) & botten-18 (plats 25) av de 42


Åsikter och spekulationer om Vitrysslands bidrag och chanser i Eurovision 2017:

Schlagerpinglan tycker: Till final VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland Betyg: 4- / 5
“Historyja majho zyccia“ har haft en rejäl berg- och dalbane-tur på mina listor under säsongen, där den startade som en av mina favoriter i den vitryska uttagningen, var lite uttjatad en stund för att senare återta sin plats som en av tävlingens mest hyperaktiva och medryckande glädjepiller. Jag är jätteglad över att de beslutat sig att behålla bidraget på vitryska och hoppas att eventuella framgångar för bidraget sporrar fler länder att våga skicka bidrag på sina egna språk. Hur som helst, numera återigen en självklar finalist i mina ögon.
Schlagerpinglan tror: Till final
Då Vitryssland aldrig tidigare skickat ett bidrag på vitryska till ESC så finns det ingen statistik att luta sig mot utan språkvalet kan visa sig slå åt vilket håll som helst. Låten är i alla fall väldigt glad och trallvänlig och artisterna ger intrycket av att inte bara vara duktiga på vad de gör utan även verkligen gillar att stå på scenen och underhålla och glädjen smittar av sig. Risken finns så klart att många drar öronen åt sig för att de inte förstår texten men jag tror jag att Naviband lockar till sig tillräckligt med röster, från både juryn och tittarna, att det borde räcka till en finalplats. Man ska aldrig underskatta kraften i äkta musikglädje. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Inför ESC 2017: Vitryssland – “Story of My Life” – Naviband”

 1. Micke

  Så var vi då framme vid bidraget GLÄDJE. Det här bidraget har allt det jag behöver för att sprida glädje. Tyvärr har väldigt många svårt att ta in det som en del i musiksmaken utan allt måste bara vara bra i deras synsätt. Men för mig är det ingen skillnad på detta mot vardagen i övrigt. Om det inte finns glädje i vardagen då finns det bara tråkigt kvar eller det intetsägande. Glädje skapar positiva endorfiner som gör att människor mår bra eller får människorna att må bättre. Att kunna dela med sig och sprida glädje är viktigt. Detta gör sannerligen den vitryska duon Naviband.

  Jag använder mig av musik till precis allt. När jag är trött eller stressad. När jag behöver piggas upp, ja precis allt. Alldeles nyligen beskrev jag här hur en fruktansvärt sliten Micke fick ny energi av detta glädjerus Naviband. Alltså varenda jädra gång jag lyssnar på bidraget blir jag bara på så enormt gott humör och sjunger med och vrålar och har mig. Det har nästan blivit som en drog 🙂

  Alla ser på musik på sitt sätt men jag hoppas ni här kan ta till er musik på andra sätt än att det måste vara bra. Vad är bra egentligen? Självklart en smaksak men bra för mig är musik som får en att gå igång på ett eller annat sätt. Det gör sannerligen Naviband för mig. TACK VITRYSSLAND

  Tidernas bästa Vitryska:
  Finns ju bara ett och det är årets. TACK VITRYSSLAND

  Tidernas sämsta Vitryska:
  Från samma typ av lerpöl som Schweiz 2006. Så fruktansvärt dåligt att man sitter och undrar vad som kan göra detta sämre. Går det verkligen att få det sämre? Man behöver inte fundera för svaret kommer efter 2.32. Det här saknar precis allt det som årets bidrag har. Något mer oäkta får man leta länge efter. Halleluja på er alla på Pinglans blogg.
  https://www.youtube.com/watch?v=MvK2KU2zfzA

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  Finns ju bara ett och det är årets. TACK VITRYSSLAND

  Borde ni ha skickat i år:
  ABSOLUT RÄTT BIDRAG SOM VANN. TACK VITRYSSLAND

  GO BELARUS

 2. Adri

  Den här låten har åkt upp och ner på mina listor.

  Låten tjatade ut sig ganska snabbt och Naviband störde mig som f**. De var som sockerkickade versioner av Piff och Puff och bara irriterande att se på.

  Låten gillar jag nu igen 🙂 Den borde ta sig till final (har den på nionde plats i denna semi, så om den missar så kommer jag inte sörja direkt).

  Men Naviband är verkligen irriterande. Visst de är inte lika hyper nu, men det känns fortfarande som att artisterna är i behov av något typ av lugnande. Jag köper inte heller deras glädje, jag tycker inte de verkar genuint älska att stå på scenen. Det hela känns mer som en förbestämd “image”.

  Låten tar sig nog till final. Jag hoppas den gör det också, dock ska den komma botten 5 där tycker jag.

  Bästa vitryska låt? “My galileo” från 2004. Det är överlägset det mest unika Vitryssland skickat.

  Sämsta vitryska låt? “Hasta la vista” från 2008 eller “We are the heroes” från 2012. Hemska båda två!

  Vitryskt glädjepiller? “Solayoh” från 2013 🙂

 3. Micke

  @Adri, jag vet inte om du har glasögon men om du har det så har jag ett råd till dig. Putsa glasögonen innan du ser Naviband nästa gång så du ser klart och verkligen kan uppfatta dem på scen. Du kommer att få se en helt ny värld av genuin glädje och spontanitet 🙂 Något som Makedonien och deras Slavko har något att lära sig av innan någon mindre nogräknad helt enkelt tar och flätar till dom. Usch så konstruerat och oäkta.

  HEJA VITRYSSLAND. GO FOR IT 🙂

  Seriöst så håller jag främst på tre bidrag. Italien för att de är bäst, Vitryssland för att hela kroppen spritter av glädje, Portugal för att de är så jädra äkta och vägrar förställa sig efter mallar.

  Finns fler jag kan godkänna som vinnare. Bara det inte blir något strömlinjeformat efter mall typ Sverige och Grekland. Grekland dessutom inte för mina örons skull. Vet inte om öronen klarar den mistluren en gång till.

  Jag är spänd på att få höra Frankrike nu. Bidraget som jag först rankade tvåa men som de sedan raserade genom att göra om. Var står det nu? Spänd på det. Liksom då vart Kroatien tar vägen på scen. Pallar bulgaren när han står på scen? Hoppas verkligen det men de klipp jag sett lovar inte gott då han inte orkar hålla tonen i refrängen och går upp i falsett. Kanske får han ordning på det nu. Kommer rumänerna att joddla skiten ur oss. Jättekul bidrag mycket på grund av att jag själv kan joddla då jag lärt mig det i Österrike. Jag kan som sagt joddla men tro mig, inte så grymt som den här tjejen 🙂

  Kommer jag kanske till slut att ta till mig Schweiz bidrag som Adri försökt få mig till? Kommer jag att kunna lägga plagiattänket åt sidan och äntligen kunna försöka få ett omdöme om Estlands bidrag? Hur blir det med glädjekänslan jag hela tiden haft med Österrike när jag väl sett det live? Kommer Josef och Adri äntligen att fatta vilket fullkomligt lyckorus Vitrysslands bidrag är 🙂 Kommer jag att flyta bort i de härliga tongångarna i Ungerns bidrag eller kommer rappartiet att döda det?

  Många frågor som ska besvaras de kommande dagarna. Den kanske viktigaste av alla. Kommer Micke som älskat ESC från fyra års ålder att få fortsätta att göra det eller dödar Sverige detta med en seger på lördag och stänger igen ESC på samma sätt som MF är stängt.

  Jag väljer att tänka positivt och håller då alltså på tre länder av olika anledningar: Italien, Vitryssland och Portugal

 4. Micke

  Ber Makedonien om ursäkt för att jag blandade in dem i Montenegros bidrag. Hoppas ni kan förlåta mig 🙂

 5. Adri

  Micke: Tack för tipset, men jag bär inte glasögon. Enligt min körskolecoach har jag t.o.m perfekt syn. Jag ser det fortfarande inte dock. Sagt det förr och säger det igen, jag ser mest två sockerhypade barn.

  Men låten har ju vänt till det positiva hos mig igen 🙂 Den gillar jag nu ju, dock finns det många andra bidrag jag också gillar så jag vill fortfarande inte se överdrivna framgångar!

  Och Micke, du borde absolut be Makedonien om ursäkt. De är fantastiska! Att se och lyssna på Montenegro i tisdags var ungefär lika trevligt som att ha en permanent halsbränna. Inte vidare alltså.

 6. Adri

  Lite off-topic (alltså det handlar om ESC, men inte specifikt Vitrysslands låt).

  Jag följde Eurovoix.com’s live-rapportering från klädrepet igår. Enligt dem så sjöng alla… ALLA… falskt. Värst verkar de enligt dem vart för Estlands Laura, Schweiz’s sångerska och just Naviband. Detta får mig att tänka på tre möjliga saker:

  1. Vi har en kväll FULL av brustna toner framför oss.
  2. ALLA hade problem med medhörningen igår.
  3. Eurovoix.com hade en dålig dag igår och ville klaga (Faktiskt den jag tror på mest… vad är oddsen att ALLA “sjunger surt” annas?)

 7. Kerstin

  Tippar final för Vitryssland. En låt som kommer sticka ut rejält. Betyg 3+/5.

 8. Micke

  @Adri, ja Montenegro var faktiskt något av det vidrigaste jag någonsin sett på en ESC-scen. Nästan så att Sverige gick förbi den i ranking.

  Jag tror inte på det att Naviband ska sjunga falskt Adri för jag har hört dem så många gånger live nu. Han är väl ingen mästersångare men definitivt inte heller någon i stil med Greklands sångerska. Hon däremot tycker jag sjunger mycket bra.

  Estlands Laura har jag dock varit orolig för länge för det har inte låtit bra de gånger jag hört henne live. Lite orolig även för Schweiz tjej men det har jag inte velat säga till dig 🙂

 9. Adri

  Micke: Som sagt har jag svårt att tro att alla på scenen sjöng surt igår, tror mest eurovoix var på klago-humör.

  Laura tycker jag aldrig sjungit surt, men lite ansträngt. Naviband är väl mest godkända helt enkelt. Schweiz’s Miruna sjöng fantastiskt i deras final och på alla “pre-events” men det finns ju aldrig några garantier så jag är ju alltid lite orolig för låtarna jag gillar 🙂

  Som sagt, liverapporteringar från esc-forum eller Aftonbladets Tobbe tar jag alltid med några grävskopor salt för allt dras till det extrema. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se