ESC2018 Redan i går gick TV-bolaget RTP ut och meddelade att Lissabon kommer att få hålla i festligheterna när Portugal 2018 för första gången agerar värdland för Eurovision Song Contest.

Exakt var de tre live-showerna kommer att sändas från har ännu ej avslöjats, men det spekuleras om att MEO Arena lär vara det mest troliga valet.

Efter att RTP gått ut med värdstads-nyheten så lär borgmästarna i städerna Guimarães, Faro och Santa Maria da Feira ha uttryckt sin önskan om att även Portugal ska ha en värdstads-tävling för att utse vilken stad som ska få äran att vara värd för ESC 2018. Om detta påverkar det ursprungliga beslutet, eller enbart ger de tre städerna lite önskad uppmärksamhet, återstår att se. (Källor: rtp.pt och eurovoix.com)

Uppdaterat: Detta beslut togs senare tillbaka då RTP ville ge fler städer chansen. Vi får väl se om detta ger något annat resultat.
Uppdaterat 2017-07-25:Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon den 8:e, 10:e, 12:e maj

Schlagerpinglan: Med tanke på att många potentiella turister för tillfället vänder sina blickar mot Portugal så förstår jag alla de borgmästare som tar tillfället i akt och försöker få just sina städer att omnämnas. Att det skulle bli tal om någon annan stad än Lissabon när det väl kommer till kritan är däremot inte speciellt troligt, vilket förmodligen är anledningen till att RTP beslutade sig för att inte hålla oss på halster onödigt länge. 🙂

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se