LettlandEfter att allmänheten, mellan den 18:e och 29:e oktober, lyssnat in sig på och röstat “like” eller “dislike” på de 63 godkända bidrag som tävlar om en plats i Supernova 2018, Lettlands nationella uttagning till Eurovision Song Contest 2018, så har TV-bolaget LTV sammanställt ett resultat:

Supernova 2018: Resultatet av onlineomröstningen:

152 082 röster inkom, varav 41 946 (27,6%) var positiva och 110 136 (72,4%) var negativa.
En låt, ännu oklart vilken, har visat sig vara mest populär bland de röstande. Den uppges även ha fått stora lovord från proffsjuryn.
Andraplatsen delas av nio bidrag som fått ungefär samma resultat.

Supernova 2018: Nästa steg – Allmän juryspelning:

Proffsjuryn kommer nu att bjuda in ett antal kandidater till en livespelning i ett shoppingcenter i Riga den 5:e november där Supernova 2018-startfältet ska utses.
Artisterna som bjuds in har valts ut av lettiska och utländska musikexperter (och allmänheten) som lyssnat på bidragen utan att veta vilka artister eller låtskrivare som ligger bakom bidragen.
Den allmänna juryspelningen kommer att äga rum i Alfa Park shoppingcenter i Riga, Lettland, klockan 10:00 CET (11:00 lokal tid) den 5:e november.
(Källa: esctoday.com)

En av de 63 Supernova 2018-kandidaterna:

Esamība” (Supernova 2018)

Schlagerpinglan: Hur många bidrag som kommer att väljas ut återstår att se. I de första årgångarna av Supernova tävlade 20 bidrag medan det 2017 utökades till 22 bidrag. Jag vet i alla fall tio bidrag som jag hoppas får chansen att imponera på juryn i morgon, se min personliga topp-tio-lista, även om jag har svårt att tro att det är just de tio bidrag som allmänheten röstat mest på. 🙂

Vad gäller det bidrag som sägs vara en stor favorit hos de som röstade (eller lyckats bäst med sin röstningskampanj) så verkar wiwibloggs vara ganska säkra på att det är bidraget ovan, “Esamība“, som avses. Själv hade jag ju hoppats att det var min personliga favorit “Soledad“, men ibland får man väl försöka vara lite realistisk och inse att man inte alltid har en smak som delas av majoriteten. 😉

Deadline för allmänhetens omröstning har visserligen passerats men om ni är intresserade av att lyssna igenom kandidaterna innan juryn väljer ut Supernova 2018-deltagarna så hittar ni alla de 63 bidragen här: Lyssna på Supernova 2018-bidragen!.

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Lettland i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Lettland 2018: Allmän Supernova-juryspelning den 5:e november”

 1. Adri

  Äsch förlora inte hoppet nu, Pinglan 🙂 Jag fortsätter hävda med nästan pinsamt mycket säkerhet att Soledad kommer avancera. Om den fick dåligt resultat av allmänheten gissar jag kanske att det beror på den (väldigt vaga) likheten med Despacito.

  Men jag tycker den verkar vart bland de populäraste ändå. Och en som de flesta i alla fall mindes när den var slut. Så juryn släpper den nog inte.

  Jag har ett ex antal favoriter men den största tummen hålls fortfarande för ”Staccato”. 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Förhoppningsvis så har du rätt. Det hade ju varit skoj om våra favoriter i alla fall får en chans att spela inför juryn och visa upp sig. Skulle det sedan inte låta lika bra live så är det ju synd men hellre att det upptäcks där än i en av showerna. 😛

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se