Eurovision 2018: Blandade nyheter

2017-11-10 (fredag)

ESC2018 Schlagerpinglan: Här nedan ser ni ett axplock korta nyheter som alla är relaterade till Eurovision Song Contest 2018. (Klicka på respektive flagga för mer information om ländernas ESC-planer och ESC-historia.)

Tyskland Tyskland: Europeisk panel – av enbart tyskar
Av de ca 10 000 anmälningar som kom in till den Europeiska panel som ska hjälpa till att utse Tysklands ESC 2018-bidrag så var en stor del från utländska medborgare. Nu meddelar NDR att endast tyskar ska ingå i panelen då de anser att de redan representerar den europeiska smaken ganska väl. Över 1 000 artister uppges ha anmält sig till uttagningen, som ni kan läsa mer om här. (Källa: wiwibloggs.com)
ESC2018 Biljetterna till ESC 2018 släpps i november!
Precis som föregående år så kommer biljetterna till Eurovision Song Contest 2018 att säljas i olika omgångar. Det första biljettsläppet beräknas att ske i slutet av november 2018. Närmare information kommer senare. (Källa: esctoday.com)
Bulgarien Bulgarien: BNT väljer internt
TV-bolaget BNT har meddelat att de återigen kommer att utse sitt Eurovision-bidrag internt. Reglerna och deadlines har bestämts och kommer snart att offentliggöras. (Källa: esctoday.com)
Lettland Lettland: “Supernova 2018”-startfältet avslöjas i januari
Efter en onlineomröstning och en juryspelning så har nu de artister och bidrag som ska tävla i Supernova 2018 valts ut. Dessa kommer att börja jobba med producenterna av showen i slutet av november men inte förrän i mitten av januari 2018 får allmänheten reda på vilka som tagit sig vidare till semifinalerna. (Källa: esctoday.com)
Finland Finland: YLE tog emot över 300 bidrag
TV-bolaget YLE har avslöjat att de tog emot över 300 låtar när de sökte bidrag till den finska ESC-uttagningen Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) 2018. De som skickade in sina låtar är fria att göra vad de vill med dem då TV-bolaget i stället valde Saara Aalto internt och kommer att välja ut hennes finallåtar på andra sätt. (Källa: eurovoix.com)
SanMarino San Marino: 600 bidrag har skickats in
Den 9:e november meddelade TV-bolaget SMRTV att de fått in runt 600 bidrag, från många olika väldsdelar och nästan alla länder i Europa, till den nationella uttagning som ska utse San Marinos bidrag i ESC 2018. (Läs mer om den här.) Deadline är satt till den 30:e november. Redan nu ligger ca 300 videor uppe på uttagningens youtube-kanal och 1in360.com. (Källa: esctoday.com)
Grekland Grekland: ERT har valt ut 5 finalister
Efter att TV-bolaget ERT fått in 20 bidrag från 13 olika lokala skivbolag så har de valt ut 5 bidrag till den nationella final i slutet av februari. Vilka finalisterna är har ännu ej bekräftats officiellt men grekisk media uppger sig veta vilka de är. Se den förmodade startlistan här: “Grekland i ESC 2018“. (Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Eurovision 2018“.

Relaterad information: I dag, den 10:e november är sista dagen att lämna in sina bidrag till Albaniens och Serbiens nationella uttagningar. Fler länder som tar emot bidrag just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2018“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se