Lettland Schlagerpinglan: Redan den 18:e oktober förra året inleddes den onlineomröstning som var första steget i uttagningen av de 21 bidrag som ska få tävla i “Supernova 2018“, den nationella uttagning som ska utse Lettlands bidrag i Eurovision Song Contest 2018.

Efter flera månaders lyssnande (där från början över 60 bidrag fanns med och jag gjorde min första topp-tio-lista) så har jag nu gjort min första personliga topp-tio-lista efter att de 21 bidrag som tävlar i den lettiska uttagningen presenterats, se nedan:

Schlagerpinglans preliminära “Supernova 2018”-favorit:

Soledad“, Jenny May

Schlagerpinglans 10 “Supernova 2018”-favoriter:

1. Soledad“, Jenny May
2. 1000 Roses“, Monta
3. Esamība“, MADARA
4. This Time“, Markus Riva
5. Pray“, Hypnotic
6. Sunset“, In My Head
7. What I Had With You“, Ed Rallidae
8. Just Fine“, Sudden Lights
9. Morning Flight“, Kris & Oz
10. Younger Days“, Edgars Kreilis
10. Running Red Lights“, Katrine Lukins

Schlagerpinglan: Fördelen med uttagningar där man får vara med från början och lyssna på en stor mängd låtar innan tävlingsbidragen väljs ut är att man vanligtvis hittar ganska många låtar som faller en i smaken. Nackdelen är att det nästan alltid stannar där och andra låtar blir de som tar sig vidare till den riktiga tävlingen. I detta fallet så försvann de flesta av mina personliga favoriter ganska omgående, bortsett från den jag föll för direkt och som varit min stora personliga favorit hela tiden: “Soledad“.

Visst har många av de 20 andra bidragen (som ni kan lyssna på här) vuxit till sig med tiden så att jag numera ser startfältet som helt OK med ett flertal ljusglimtar. För mig personligen handlar det dock endast om ett bidrag här och med lite tur så räcker det kanske hela vägen. Jag har svårt att se det hända men hoppet är ju det sista som överger en, sägs det. 🙂

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Lettland i ESC 2018“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2018 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2018-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Lettland 2018: Schlagerpinglans “Supernova”-topp-10”

 1. Markus Ohlsson

  Själv har jag också “Soledad” som favorit. Men skulle även bli glad om “Esamība” eftersom Lettiska är ett av mina favoritspråk att lyssna på.

 2. Adri

  1. You are my world
  2. Funny girl
  3. 1000 roses
  4. Soledad
  ————————
  Alla andra.

 3. Adri

  Även Esamiba gillas av mig 🙂 Men topp 4? Nja.

 4. Micke

  Tyvärr försvann de flesta av mina favoriter redan tidigt från allt så nu har jag bara tre bidrag kvar. Två av dem var på min topp tre med hela gänget samlat så jag får väl vara nöjd på så sätt. Skulle givetvis vara askul om någon av mina kunde vinna men än viktigare är faktiskt att det åtminstone inte blir “You Are My World“, Agnese Stengrevics som vinner. Please Latvia save us from this awful song and make one of these three a winner.

  1. “Just fine”, Sudden lights
  1. “Esamība”, Madara

  3. “1000 Roses”, Monta

 5. Lukas

  @Micke, du har mer tur än mig, alla mina favoriter trillade ut. Även om “Just fine” är habil och “Esamiba” en växare så har jag inte fastnat helt för nån utav dem helt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se