LettlandPå lördagskvällen den 3:e februari avgjordes den första semifinalen av “Supernova 2018“, Lettlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018. 7 bidrag framfördes och sedan var det upp till en jury och tittarna att välja ut två finalister.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till lördagens live-framträdanden medan all inför-info finns här:

Ett av de tävlande bidragen i “Supernova 2018”

Walk the Talk“, Liene Greifāne (en av “Supernova 2018”-finalisterna)

Resultatet av “Supernova 2018” – Semifinal 1, 3:e februari:
Till final:
♥ “Walk the Talk“, Liene Greifāne
♥ “Younger Days“, Edgars Kreilis
Ute ur tävlingen: (i startordning)
♥ “Intoxicating Caramel“, Katrīna Gupalo and The Black Birds
♥ “Oh Longriver“, Rahu the Fool
♥ “More Than Meets the Eye“, DVINES
♥ “You Are My World“, Agnese Stengrevics
♥ “Just Fine“, Sudden Lights
(Källor: supernova.lsm.lv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen så tyckte jag att “Just Fine” med Sudden Lights var det klart bästa bidraget och det enda jag ville ha vidare till final. Efter att ha sett live-framträdandet så föll jag ännu mer för det och såg det som en självklar finalist (tillsammans med “Oh Longriver“), men det enda jag fick för det var en större besvikelse än jag räknat med.

Med tanke på att “Just Fine” egentligen inte var någon riktigt stor favorit för mig till att börja med så ser jag fram emot fortsättningen av “Supernova 2018” med skräckblandad förtjusning. Med lite tur så går det kanske bättre för mina “riktiga” favoriter, men tyvärr så brukar jag inte ha något större flyt när det gäller Lettlands uttagningar. Någon gång ska dock vara den första. 🙂

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Lettland i ESC 2018

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se