Lettlands Eurovision-bidrag 2018

2018-02-28 (onsdag)

LettlandLördagen den 24:e februari utsåg TV-bolaget LTV Lettlands bidrag i Eurovision Song Contest 2018 genom finalen av den nationella uttagningen “Supernova 2018” där det, precis som i de inledande deltävlingarna, var en mix av jury- och teleröster som fastställde resultatet.

Totalt 21 bidrag tävlade i årets uttagning som bestod utav tre semifinaler med sju bidrag i varje där till slut 8 bidrag gick vidare till den avgörande finalen. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan med all inför-finalen-info finns här.

Lyssna på Lettlands bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“Funny Girl”, Laura Rizzotto final-framträdandesemifinal-framträdandestudioversion
(text & musik: Laura Rizzotto)

Resultatet av Lettlands “Supernova 2018” – Finalen – 24:e februari:
Placering, Bidrag, Artist: Jury-placering Tittar-placering Summa
1. “Funny Girl“, Laura Rizzotto 1:a 1:a 2
2. “Just Fine“, Sudden Lights 2:a 2:a 4
3. “Esamība“, MADARA 3:a 4:a 7
4. “Who’s Counting?“, Ritvars 4:a 6:a 10
5. “This Time“, Markus Riva 7:a 3:a 10
6. “Younger Days“, Edgars Kreilis 5:a 7:a 12
7. “Walk the Talk“, Liene Greifane 8:a 5:a 13
8. “Lovers Bliss“, Lauris Valters 6:a 8:a 14
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför finalen så satte jag allt mitt hopp till “Just Fine” med Sudden Lights då det var den enda låt jag gillade som lät hyfsat live. Efter att ha sett framträdandena i efterhand, och anser att Markus Riva gjort ett av sina bättre live-insatser, så tycker jag att även “This Time” hade kunnat vara ett helt OK val, i alla fall om man har mina personliga listor i åtanke. 😀

Nu är det ju dock Lettlands placering i ESC det gäller och då bör man i stället försöka hitta något som kan tänkas “fungera” (även om det egentligen är ett mission impossible) och då tror jag faktiskt att de gjorde ett bra val. Jag personligen klarar ej av denna form av segsläpig musik men jag önskar naturligtvis både Laura Rizzotto och Lettland lycka till i ESC 2018. Lyckligtvis för dem så är det många som inte delar min musiksmak. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Lettland i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Lettlands Eurovision-bidrag 2018”

 1. Adri

  Winner so far! 🙂 (dock hoppas jag inte att det blir min slutliga vinnare, för sååååå bra är den inte. Nedre halvan på topp 10 för mig är snarare där denna bör hamna.)

  Jag tror också det kan gå himla bra i den riktiga tävlingen 🙂 Någon segerkandidat är det nog inte tal om, vi lär inte ha hört segraren än. Men 10-15 tror jag absolut Lettland kan realistiskt sikta på!

  Det räcker ju att ta en titt på framträdandet så ser man hur allt kommer ihop. Laura är ett proffs, hon sjunger grymt, hon rör sig grymt. Hon är en född performer.

  Och jag gillar ju låtens ”50 shades”-luktande musik. Den är väldigt stämningsfull.

  Riktigt bra val av Lettland 🙂

  Och än en gång är jag himla glad att allt fler får upp ögonen för den. När jag började upptäcka den i hösten var den ”en i mängden” för många. Det fanns ingen tanke hos nån annan att den skulle vinna verkade det som. Oddsen nämnde det inte, många hade den i mitten av sina listor, Micke här på bloggen hade inte ens kommit ihåg låtens existens. Men sen blev det allt mer av en segerkandidat hos folk ju närmre tävlingen vi kom. Och när Laura framförde den live så blev det glasklart; hon var vinnaren!

  Grymt! Och final lär det bli (även om det är mycket som ska spela in för att bli en finalplats 🙂 jag tror absolut på det! 🙂 )

 2. Marcus

  Hur kunde Esamiba förlora mot den här?! Tre minuters snarkande med en av de mest okarismatiska sångerskor som stått på en lettisk scen – och har man följt dem i några förstår man att då ligger man back på karismakontot. Jag ser faktiskt inte vad man kan gilla med det här, för det finns liksom inga beståndsdelar att kunna ha en åsikt om, det här är ju bara luft, ett enda stort ingenting. Därför är det inget jag ens kan med att ogilla, för det finns inget att varken gilla eller ogilla. Tredje sämst i år.

 3. Adri

  Marcus: Såg du ”Esamiba” live? Där har du (min teori iaf) förklaringen till varför låten förlorade 🙂 Inte ens en silverplats, där jag själv hade lagt den. Efter just ”Funny Girl” 🙂

 4. Marcus

  Jag bryr mig inte om hur det lät live, det var ändå den enda faktiska låten i uttagningen, framför av en av startfältets två något så när dugliga artister (den andra är såklart Markus).

  Jag är lite sugen på att stämma både Lettland och Ungern. Finns det ingen smakdomstol som kan ta sig an såna här fall?

 5. Adri

  Marcus: Oj, här var vi rejäääält oense minsann. Markus Riva är nog den jag skulle kalla ”minst artist” i hela Lettlands startfält, och då menar jag alla 21 deltagare som de var när showerna startade i början av månaden.

  För mig personligen är han ”Mr. No personality” och sjunger alldeles för ofta på den falska sidan.

  Nåväl, tycke och smak det där! 🙂 Jag är bara glad att Lettland var med mig så jag hade nåt att fira på lördagen (utöver Mariettes framgång då’rå 🙂 )

 6. Adri

  Jag tar genast tillbaka det. Markus var faktiskt ett snäpp bättre artist än Liene Greifane. Jämnvärd röst, men Markus är en halv procent mindre pinsam att se på en scen än Liene.

  Men Liene och ”Walk the talk” är ju det värsta som något land över huvudtaget kommit med hittills i år.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se