ESC 2018 Schlagerpinglan: Den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2018 avgjordes i går kväll (se resultat och länkar här) men innan jag sätter mig ner och sammanfattar mina tankar om hur jag uppfattade gårdagen så vill jag ta en titt på hur den påverkade oddsen att vinna hela tävlingen.

Här nedan ser ni rangordningen enligt de aktuella oddsen på oddschecker.com i jämförelse med ländernas placeringar den 7:e maj, d.v.s. precis i början av finalveckan.

De länder som har störst chans att vinna ESC 2018:
enligt odds 2018-05-09 (2018-05-07)
Cypern 1. (4.) Cypern: – “Fuego“, Eleni Foureira S 1
Norge 2. (2.) Norge: – “That’s How You Write A Song“,
Alexander Rybak
S 2
Frankrike 3. (6.) Frankrike: – “Mercy“, Madame Monsieur F
Israel 4. (1.) Israel: – “TOY“, Netta S 1
Litauen 5. (19.) Litauen: – “When We’re Old“, Ieva Zasimauskaitė S 1
Sverige 6. (8.) Sverige: – “Dance You Off”, Benjamin Ingrosso S 2
Estland 7. (3.) Estland: – “La forza“, Elina Nechayeva S 1
Tjeckien 8. (5.) Tjeckien: – “Lie to me“, Mikolas Josef S 1
Bulgarien 9. (7.) Bulgarien: – “Bones“, Equinox S 1
Moldavien 10. (10.) Moldavien: – “My Lucky Day“, DoReDoS S 2
Spanien 11. (11.) Spanien: – “Tu canción“, Alfred & Amaia F
Italien 12. (9.) Italien: – “Non mi avete fatto niente“,
Ermal Meta & Fabrizio Moro
F
Finland 13. (13.) Finland: – “Monsters“, Saara Aalto S 1
Österrike 14. (21.) Österrike: – “Nobody But You“, Cesár Sampson S 1
Tyskland 15. (16.) Tyskland: – “You Let Me Walk Alone“, Michael Schulte F
Australien 16. (14.) Australien: – “We Got Love“, Jessica Mauboy S 2
Portugal 17. (23.) Portugal: – “O Jardim“, Cláudia Pascoal F
Danmark 18. (17.) Danmark: – “Higher Ground“, Rasmussen S 2
Ukraina 19. (22.) Ukraina: – “Under The Ladder“, MELOVIN S 2
Ungern 20. (18.) Ungern: – “Viszlát nyár“, AWS S 2
Nederländerna 21. (24.) Nederländerna: – “Outlaw In ‘Em“, Waylon S 2
Ryssland 22. (26.) Ryssland: – “I Won’t Break“, Julia Samoylova S 2
Irland 23. (30.) Irland: – “Together”, Ryan O’shaughnessy S 1
Storbritannien 24. (25.) Storbritannien: – “Storm“, SuRie F
Albanien 25. (37.) Albanien: – “Mall“, Eugent Bushpepa S 1
Malta 26. (36.) Malta: – “Taboo“, Christabelle S 2
Polen 27. (34.) Polen: – “Light Me Up“, Gromee feat. Lukas Meijer S 2
Georgien 28. (39.) Georgien: – “For You“, Ethno-Jazz Band Iriao S 2
Lettland 29. (29.) Lettland: – “Funny Girl“, Laura Rizzotto S 2
Rumänien 30. (35.) Rumänien: – “Goodbye“, The Humans S 2
Serbien 31. (33.) Serbien: – “Nova deca“, Sanja Ilić & Balkanika S 2
Slovenien 32. (41.) Slovenien: – “Hvala, ne!“, Lea Sirk S 2
Montenegro 33. (40.) Montenegro: – “Inje“, Vanja Radovanović S 2
SanMarino 34. (43.) San Marino: – “Who we are“, Jessika (feat. Jenifer Brening) S 2
(Sammanställning av schlagerpinglan.se – Odds från oddschecker.com)

Schlagerpinglan: Nio länder fick lämna tävlingen i går kväll och sett ur odds-perspektiv så var det en blandad kompott de representerade. Hela tre länder fanns i topp-tio i måndags, Belgien (12:a), Grekland (15:e) och Vitryssland (20:e), medan två av dem var botten-tippade, Makedonien (38:a) och Island (42:a). De resterande fyra bidragen fanns i mittenskiktet: Azerbajdzjan (27:a), Armenien (28:a), Schweiz (31:a), Kroatien (32:a).

Oddsen kan därför inte beskyllas att visa hur det kommer att gå men det speglar i alla fall vilka intryck länderna gjort under semifinalen och där är det väl främst Litauens klättring som står ut. Själv är jag ju glad över Cyperns styrkebesked men i ärlighetens namn så var Eleni uppe på förstaplatsen redan innan showen, men hon håller sig kvar där i alla fall. Israel imponerade därmot inte lika mycket på oddsättarna och får nu se sig omsprungen av inte bara Norge utan även Frankrike.

Då vi endast sett den ena semifinalens länder “in action” så haltar naturligtvis oddsen och de bör därmed tas med en ännu större nypa salt än vanligt (om man försöker föutse någon vinnare med hjälp av dem). Oavsett vilket så tycker jag att det blev lite mer spännande nu när det händer lite i toppen. Hur det sedan slutar lär visa sig tids nog. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Eurovision 2018: Oddsen efter första semifinalen”

 1. Micke

  Efter den katastrofala tisdagen har jag i alla fall bestämt mig för en sak. Går Sverige, San Marino, Malta och Polen vidare på torsdag då tackar jag för mig och önskar alla här en förhoppningsvis trevlig lördag. Fem katastrofer vidare från tisdagen får inte följas av fyra till från torsdagen. Låter kanske löjligt men jag känner mig faktiskt ganska obehaglig i hela kroppen just bara jag tänker på allt detta. Jag menar falsetterna brer ut sig, MF letar sig in i ESC och låtar med klass åker ur. Nja, känns inte riktigt bra.

  Eugent Bushpepa var det som räddade upp det hela en del åtminstone. Men vad ska han göra åt att falsetterna brer ut sig. Och det värsta av allt det är Irland som havererar på detta sätt, Irland och mitt eget land Sverige går i fronten för detta.

  Men åter igen Eugent Bushpepa……… sicken pipa och närvaro den mannen har. Tack för att du påminner oss att falsett inte är det ultimata sångsättet för män. Fan vad jag önskar det går bra för dig i finalen my man 🙂

 2. Adri

  Micke: Nej nu ska vi inte va sådana… 🙂 Micke, inte ska du väl låta en dålig upplaga förstöra ditt roliga? 🙂 + du har ju Italien och Frankrike i finalen? 🙂

  Och sen kan jag lova och svära, vid min hund (och då jäklar är det allvarligt för hundar är bäst!) att San Marino kommer inte ta sig vidare.

 3. Micke

  @Adri, jag klarar bara inte det här med falsett. För mig är det helt obegripligt hur en man kan gå upp på scen och sjunga som om han fyllt upp hela lungorna med helium.

  För att ingen ska missförstå: Alla människor har samma värde, alla män har samma värde oavsett läggning och annat. Det har inte ett skit med det att göra. Jag bara hatar när män sjunger i falsett. Jag har suttit och lyssnat på röjarrock sen jag kom hem från jobbet bara för att få detta jag tvingades bevittna ut ur systemet 🙂

  Blev också så grymt besviken på Grekland. Gårdagens klart bästa låt men varför brydde de sig inte? Albanien var bäst men de övriga fyra jag tyckte så mycket om då. Vad hände med Makedonien? Delvis med Bulgarien? Varför var detta Estlands minst imponerande framträdande i år? Tre länder höjde sig igår. Albanien, Litauen och Österrike

 4. Adri

  Micke: Du säger dig vara ett stort ESC-fan, och jag tror dig 🙂 Men då ska det väl ändå krävas lite mer för att få dig att hoppa av? 🙂

  Och som sagt, San Marino kommer ine gå vidare. Antagligen inte Malta heller, men där hoppas jag på de 🙂

  Och sen förstår jag din besvikelse på Grekland och Makedonien. Jag gillade inte ens Grekland, men hade ändå väntat mig lite mer “power och epicness”. Och tro mig, ALLA som gillade Makedonien var besvikna.

  Men när andra på denna blogg (eller i alla fall jag) är lite bittra så brukar du hela tiden säga att man ska fokusera på det positiva, så då säger jag det till dig nu 🙂 Fokusera på att Albanien presterade – och avancerade! Estland och Bulgarien gillade du och de gick vidare 🙂 Du gillade inte Island och de åkte all världens väg 🙂

  Och tro mig, Sverige vinner inte. Irland vinner ABSOLUT inte. Finland vinner ABSOLUT inte 🙂 San Marino går inte ens till final. Kanske inte Malta eller Polen heller, men går de dit så kommer de inte komma nära prispallen, believe me! 🙂

  Jag tycker du ska fortsätta lyssna på “din musik” idag, så att du imorgon kväll kan vara “nollställd” och släppt besvikelsen 🙂 Det får ta sin lilla tid, men sen hoppas jag att du också inser att det är faktiskt “bara” ESC 🙂 Ta det inte på så stort allvar är mitt lilla tips då! 🙂

 5. Adri

  Jag hade också favoriter som åkte ut. Och den som smärtar mest är Schweiz – och där svider det faktiskt desto mer då de FRICKING presterade på TOPP!

  Men ibland går det helt enkelt inte som man vill. Trist, men man får bara “let it go” 🙂

  Nu när tre väldigt “final-vänliga” länder åkte ut direkt (Armenien, Azerbajdzjan, Grekland) så kanske vi faktiskt ser Ryssland lämna tävlingen imorgon. Sverige, Ukraina, Rumänien och Australien tror jag inte åker ut, men efter imorgon kanske man ska vara ödmjuk ändå! Men som sagt… Ryssland tror jag är den som är mest i riskzonen då.

 6. Micke

  @Adri men det är ju det jag gör 🙂 Fokuserar på det positiva, alltså Albanien. Tro mig hade det inte varit för den snubben hade jag inte ens tänkt tanken att kolla vidare på det här. Du har ju skrämt upp mig andgående Nederländerna scenshow 🙂 Som sagt också ett jättelyft för Litauen och märkligt nog för Österrike. Du vet vad jag brukar säga om gospel 🙂

  En annan sak som jag känt från första början ESC 2018 är att kassa röster varit ett undantag och väldigt många starka typ Eugent Bushpepa. Men vad tusan hände igår? Inte ens Elina Nechayeva var lika säker och klockren som vanligt. Hon var ju tillsammans med Eugent bäst ändå. Men Irland, Vitryssland, Makedonien och konstigt nog även Israel mm hade lindrigt sagt problem med rösterna

 7. Adri

  Micke: Bra Micke, fortsätt så! 🙂 Med lite distans så kommer det här väl bara vara ett år i mängden 🙂 Det ska inte döda ditt ESC-intresse 🙂 Då blir jag upprörd.

  Albanien påverkade faktiskt inte mig alls igår. Han sjöng bra och jag är helt fine med hans finalplats, men jag hade faktiskt inte påverkats nämnvärt om han missade den heller. Håller med om Litauens framfart 🙂 och om att Vitryssland och Makedonien verkligen inte presterade på topp. Snarare tvärtom.

  Dock håller jag inte med om Österrike, Elina Nechayeva eller Israel 🙂

  Men vad tycker du om Cypern då? Den som nu tippas vinna. Låten har jag runt 15-20-strecket, men WOW säger jag om framträdandet ändå. Att sjunga så stabilt samtidigt som man snurrar med sitt huvud så och rör sig så – det var faktiskt jä-hä-hä-ävligt imponerande tycker jag. Även om det inte är min vinnare alls, så var det det framträdandet som gav mig mest “superstjärna”-vibbar. 🙂

 8. Micke

  @Adri Cypern får mig förflyttad till MF. I jämförelse med standarden där är den väldigt bra men det säger ingenting för det luktar MF lång väg från första till sista sekunden

 9. Marcus

  Med tanke på att det är en svensk låt med ett svenskt nummer är det inte så konstigt Micke ;P Men nu kom jag på vilken låt den påminner om, den förskräckliga You’re making me hot från häromåret med hon skrikiga rödtotten. Fuego är bra mycket bättre dock.

  Sen kan jag hålla med om att många var lite darriga: Israel, Cypern och Estland t.ex. Det var nog Litauens och Irlands stora lycka, de vann pga de charmade sönder kamerorna. Får Netta till den charmen på lördag kommer hon krossa resten av startfältet.

 10. Daniela

  @Marcus: vilket jag hoppas på med, dock med den anmärkningen att jag väntar tills Italien har gjort sitt! Nu när Grekland inte finns längre, då den låten var nämligen min alra största favorit bland årets låtar, plus Eugents, så hoppas jag innerligen att dessa två killar verkligen ger järnet och smashar all konkurrens! Jag håller sååå tummarna för dem och hoppas så som jag gjorde det förra året och förra förra förra året ( Il Vivo) att Italien tar hem det om inte Neta lyckas! De har i.a.f låtar som hänger med i nutiden, med fötterna på jorden plus att de säger vad som gäller på ett konstnärligt mer än godkänt sätt! Fuego är en riktig konsument piller som jag inte kan med! Att hon svänger på höfterna och snurrar på huvudet är gör mig inget märkvärdigt! Verkligen inte!

 11. Daniela

  @Micke: oj vad du och jag har samma favoriter!! Och icke favoriter dessutom! 🙂
  Visst var Eugent bäst? Åh vad jag älskar denna artist! Han är så genuint bra! All äran för honom! ❤️

  Dessutom instämmer jag att det hände något med Grekland igår för hon var bättre på repetitionerna tyckte jag men ändå, inte skulle hon få åka ut!! Finland skulle gjort det men eftersom låten har Debb som skribent så blev det som det blev! Hoppas verkligen att Grekland inte lägger av helt och hållet och att de kommer tillbaka nästa år med en riktig bra låt i grekisk anda! Yamas! 🙂

  Och @ Micke, cheer up! Det här är ESC ju! Skit happenes både i verkliga livet och inte minst i Eurovision! Men du har rätt i ditt resonemang och jag förstår din besvikelse till 100! Försök och stå ut! Du kommer väl ihåg hur ledsen jag blev när Ovidiu blev så illa behandlad!! Men han repade sig, Rumänien är tillbaka in the game and life goes on med Finland, Eleni, och de som varken är dina eller mina direkts favoriter! Jag vet inte hur man gör en emoji med vimlande ögon här på bloggen, försökt men det funkar inte, det hade jag behövt göra nu! 🙂

  Man borde ta bort semifinalerna tycker jag och istället dela showen i två delar och ta hand om rösterna i en tredje del där man skulle ha entertaining, ha intervjuer med publiken, vad vet jag och sedan annonsera vinnaren och topp tre och sluta med denna svenska dominansen i ESC! Det är det jag önskar mig! EBU borde gå in med nytt tänkande och reformera hela ESC! Det är dags tycker jag.

  @Adri: du och jag kan ibland vara ”sams”, ibland inte! ( Rumäniens låtar är vi inte sams om, Voltaj blir det rena dramat och The Humans intollerable från min sida! Hoppas du flestår jag skojar! 🙂 ) Men just Schweiz håller jag stenhårt med dig! De var mycket bättre än Saara Alto! Jag blir så arg på det här som ni inte anar! Och jag är rädd att hon vinner och DÅ, om det blir så, DÅ tänker jag verkligen sluta följa ESC! Jag skulle kunna stå ut i fall att Estland skulle ta hem det men inte Finland! NO WAY!

  Hoppas på Italien ❤️ har inget emot om Israel fixar det, Frankrike helt OK men jag tror inte det utan jag är skrekslagen över this creepy bad feeling att Finland kammar hem vinsten i år! Brrr!

 12. Daniela

  @Adri: det blev fel med ordet förstår, det står något konstigt där men du förstår säker vad jag menade! 🙂

 13. Micke

  @Adri jag tror du förstorar upp lite. Jag kommer inte att hoppa ESC. Jag pratar om ESC 2018 🙂

  @Daniela, vi är helt överens om Italien en av mina två favvisar. Dock osäker på vad du tycker om den andra som är nederländerna. Säger samma till dig min vän. Jag blir allt kvar i ESC. Pratar bara om årets om det blir lika illa i semifinal 2. Så himla synd på Grekland. Så mysigt och ESC aktigt bidrag

 14. Adri

  Daniela: Jag tror faktiskt numera att Rumänien går till final. Inte pga låten – den är fortfarande väldig mainstream poprock från 2001 – men The Humans övertygar 🙂 Sen gillar jag Rumäniens historia, men inte Voltaj. De var trista 🙂

  Men kul att du är med mig om Schweiz 🙂

  Och oroa dig inte, Finland kommer inte vinna i år 🙂

  Micke: Det är illa nog! 🙂 Jag bryr mig inte såå mycket om semifinal 2 så jag hoppas ändå Nederländerna går vidare så du kan få bli glad! 🙂 Och som sagt, San Marino kommer inte ta sig dit. (Till skillnad från dig vill jag dock inte offra Malta eller mitt hemland Sweden 🙂 )

 15. Micke

  @Marcus, aldrig hört den låten du nämner med “den skrikiga rödtotten”. Lyssnade nu och jag förstår varför du känner likhet för det gör även jag. Vissa delar är nästan skrämmande lika. Dock inget plagiat om nån nu skulle tro jag snackar om det. Ja du Marcus även om man inte visste att det är svenskar bakom Cypern bidrag så behöver man ju inte vara Einstein för att lista ut det 🙂

  @Adri, attan ta Nederländerna om de sabbat sitt bidrag. De flesta av mina favvisar i semifinal gjorde ju det med Makedonien som största skräckexemplet. Men hårdast tog, förutom att Finland och Irland gick till final, det faktum att Grekland missade final. Jädrar sicken grej de hade kunnat göra med det bidraget om någon bara hade tagit sig tid.

 16. Adri

  Micke: Men har du inte kollat repklippet från Nederländerna än? 🙂 Jag trodde du började kollade igenom repklippen i förra veckan. 🙂

 17. Micke

  @Adri, nope jag har inte kollat Nederländerna. Som jag sa till dig så är den så unik för mig i ESC som ett bidrag jag vill fortsätta lyssna på. Live-klippet är bland det bästa jag sett överhuvudtaget i ESC. Osäker på om jag vill förstöra den känslan efter det du sagt om repklippen

 18. Micke

  Jag hade så många som sju bidrag med betyget (9/10) inför den här veckan. Fyra av dem tävlade igår. Nu har jag fyra kvar. Fyra försvann av mina sju men ändå har jag fyra kvar. Hur går det till? 🙂 Grekland och Makedonien försvann helt. Bulgarien är ingen nia längre efter det jag såg igår. Gränsfall med Estland. Just nu är den borta men jag är övertygad om att hon tar revansch i finalen. Alltså ska det då vara tre kvar Nederländerna, Italien och Serbien. Nja efter gårdagens mäktiga uppvisning så är alltså Albanien tillbaka bland de med (9/10). Tyvärr tror jag även Serbien ryker och enligt Adris vibbar även Nederländerna.

  Kvar då blir Italien, Albanien och troligen Estland när hon visar sitt rätta jag. Tre av åtta. Jag hade överhuvudtaget bara åtta bidrag jag tyckte illa om. Minst fem av dem kommer att vara med i final.

  Det bidraget som vinner allt mer är faktiskt Portugal. Jädrar så mysigt det är om än inget storverk. Men stor mysfaktor.

  Oj, så lätt det är att ta ut de tio jag vill ska gå vidare på torsdag. Övriga göre sig inte besvär. Dessa tio är i bokstavsordning:

  Danmark
  Nederländerna
  Rumänien
  Moldavien
  Montenegro
  Lettland
  Rumänien
  Serbien
  Ukraina
  Ungern

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se