NorgeI dag meddelade TV-bolaget NRK att de planerar att hålla finalen av “Melodi Grand Prix 2019“, Norges nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019, i Oslo Spektrum lördagen den 2:a mars.

De utlovar en spektakulär show med både kända artister och nya stjärnskott där biljetterna väntas släppas senare i höst. Vilka artister och låtar som deltar i finalen kommer att presenteras den 25:e januari. (Källa: nrk.no)

Uppdaterat: Presentationen av det norska startfältet sker den 25:e januari klockan 12:15 / 12:30 CET och leds av MGP 2019-värdarna Kåre Magnus och Heidi. Följ allt live via nrk.no.

Vinnaren av Norges “Melodi Grand Prix 2018”:

“That’s How You Write A Song”, Alexander Rybak
(Text- och dans-video av Time to Show från Litauen)

Schemat för Norges “Melodi Grand Prix 2019”:

9:e september 2018: Deadline att skicka in bidrag till NRK (över 1000 bidrag inkom)
25:e januari 2019: “MGP 2019”-startfältet presenteras
2:a mars 2019: Final (10 finalister → 1 vinnare)

Schlagerpinglan: Förra året så frångick NRK sin tradidion att endast släppa små smakprov av låtarna när de presenterades och släppte fullversionerna direkt. Om så kommer att ske denna gång framgår inte av artikeln på nrk.no men förhoppningsvis så blir det så även denna gång. 😀

Vad gäller finalen så är det samma datum som Finland och Island redan avslöjat att de kommer att hålla sina finaler på och då Sverige arrangerar sin Andra Chansen. Som sagt, lite tråkigt att de konkurrerar om publiken men när vi väl är framme vid den 2:a mars så är det säkert många av oss som redan vet vilka bidrag vi hejar på och då blir det så mycket lättare att skräddarsy sin ESC-kväll. 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Norge i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se