ESC2019 Schlagerpinglan: Här hittar ni en samling korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2019. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Kroatien Kroatien: HRT tar snart emot bidrag till “Dora 2019”
De kroatiska tidningarna har skrivit mycket om Dora, Kroatiens ESC 2019-uttagning, på sistone och om allt stämmer så kommer uttagningen i år att pågå under tre kvällar där första kvällen ägnas åt symfoniorkestern, kväll två åt Dora-klassiker och kväll tre åt ESC 2019-bidraget, finalen är tänkt att hållas den 16:e februari och bestå utav 16 bidrag o.s.v..

Det enda som TV-bolaget HRT bekräftat så här långt är att Dora kommer tillbaka, bidragen som skickas in måste vara fullständiga låtar, även utländska låtskrivare är välkomna med sina bidrag (men artisterna måste vara kroatiska medborgare) och bidrag på både kroatiska, engelska, franska och italienska är tillåtna. Mer information kommer vid en presskonferens längre fram.
(Källor: escxtra.com, eurovoix.com och hrt.hr)

Tyskland Tyskland: De 24 låtskrivarna som var med på låtskrivarlägret
TV-bolaget NDR har tidigare avslöjat vilka sex artister som var med på låtskrivarlägret i Berlin inför Tysklands nationella ESC 2019-uttagning “Unser Lied für Israel“. Nu har de även avslöjat vilka 24 låtskrivare som deltog. Ni hittar hela listan, som innehåller namn som Axel Ehnström (Paradise Oskar) och Tim Schou (A Friend In London), hos eurovision.de. (Källa: eurovision.de)
ESC 2018 “Eurovision Afterparty” i Litauen ställs in
Den ESC 2018-efterfest som Litauens TV-bolag LRT hade tänkt arrangera den 16:e december i Kaunas har ställts in. Ieva Zasimauskaite, som var påtänkt som värd för showen, bekräftar att det beror på bugetproblem och låg biljettförsäljning. Cesár Sampson (Österrike), Laura Rizzotto (Lettland), Ryan O’shaughnessy (Irland) och Elina Nechayeva (Estland) och diverse deltagare från Litauens tidigare uttagningar var tänkta som artister. (Källa: wiwibloggs.com)
Österrike Österrike: ORF gör internvals-beslut i december?
Esckaz.com, som vanligtvis är väldigt tillförlitliga, uppger på sin sida att Eberhard Forcher återigen är ansvarig för att nominera ett antal artister inför det som verkar vara ett internval för Österrike inför ESC 2019. Namn som Joe Traxler och Sara De Blue ska ha funnits med bland de upp till 12 artister som i september lär ha minskas ner till 3-5 artister / utvalda bidrag. Det slutliga valet kommer TV-bolaget ORF att göra i december, om esckaz.coms uppgifter stämmer. (Källa: esckaz.com)
Belgien Belgien: Är Valentine Brognion RTBF:s internval?
Än har TV-bolaget RTBF inte avslöjat hur de tänker gå tillväga för att utse Belgiens ESC 2019-artist men efter att de tre gånger i rad internvalt en “The Voice Belgique“-deltagare (Roberto Bellarosa 2013, Loïc Nottet 2015 och Blanche 2017) så är det många som tror att 2018-vinnaren (som även var med 2015) Valentine Brognion kan vara ett troligt internval. I väntan på besked ser ni hennes final-framträdande av The Polices “Roxanne” här. (Källa: wiwibloggs.com)

Relaterad information: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2019” medan sammanställningen över de TV-bolag som tar emot ESC 2019-bidrag/ansökningar finns här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“. Observera att det i morgon, den 15:e november, är sista dagen att skicka in sina bidrag till Spanien, Serbien och Ungern.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se