Storbritannien I dag, onsdagen den 23:e januari, presenterade TV-bolaget BBC de 6 bidrag (3 låtar och 6 artister) som kommer att tävla i “Eurovision: You Decide 2019“, den nationella uttagning som ska utse Storbritanniens bidrag i Eurovision Song Contest 2019, se nedan.

Finalen den 8:e februari kommer att inledas med tre “song-offs” där varje låt framförs av två olika artister i två olika musikaliska tappningar. Därefter är det upp till en proffs-jury att bestämma vilka tre bidrag som går vidare till den avgörande omröstningen där tittarna har all makt. Programledare för den brittiska finalen är Mel Giedroyc och Måns Zelmerlöw.

De tävlande artisterna i Storbritanniens “Eurovision: You Decide 2019”
Eurovision: You Decide 2019
“Eurovision: You Decide 2019”-finalisterna (Grafik: BBC)

“Eurovision: You Decide 2019” – Finalstartfältet, 8:e februari:

Bidrag, Artister, Låtskrivare
Bigger Than Us“, Michael Rice
( Laurell Barker, Anna-Klara Folin, John Lundvik, Jonas Thander)
Bigger Than Us“, Holly Tandy
(Laurell Barker, Anna-Klara Folin, John Lundvik, Jonas Thander)
Freaks“, Jordan Clarke
(Jon Maguire, Rick Parkhouse, Corey Sanders, George Tizzard)
Freaks“, MAID
(Jon Maguire, Rick Parkhouse, Corey Sanders and George Tizzard)
Sweet Lies“, Kerrie-Anne
(Maria Broberg, Lise Cabble, Esben Svane)
Sweet Lies“, Anisa
(Maria Broberg, Lise Cabble, Esben Svane)
(Källa: bbc.co.uk)

Schlagerpinglan: Hmm… det var kanske ingen bra idé att presentera Moldaviens startfält precis innan de brittiska kandidaterna då det mesta blir ganska färglöst efter det. Men, men… jag hittade i alla fall två bidrag som jag genast tyckte var bättre än de övriga (de av Holly Tandy och Kerrie-Anne) samt ett bidrag som kändes lite lovande (Anisa). Jag är i nuläget därmed lite svagt optimistisk och ser fram emot finalen, där de sex bidragen förhoppningsvis blommar ut och visar sig från sin bästa sida. Lycka till, Storbritannien. 😀

Mer om Storbritanniens ESC 2019-förberedelser hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2019“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2019 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2019-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Storbritannien 2019: Lyssna på “Eurovision: You Decide”-bidragen”

 1. Adri

  Nu kom detta inlägget så då kan jag lika gärna posta kommentaren här (du kan då ta bort kommentaren under Moldavien-inlägget om du vill 🙂 )

  Jag är positivt överraskad.

  Jag ska erkänna. Jag blev inte glad när de presterade sin finals koncept med sex artister med tre låtar som duellerar and so on.

  Till min stora förvåning är faktiskt fem av sex godkända eller mer. Bara en faller under epitetet ”helkass” hos mig.

  Jag tar det låt för låt 🙂

  • ”Bigger than us”
  Min vinnare: Michael Rice (men den andra tjejen, vars namn tyvärr är borta från skallen nu gör absolut en respektabel och godkänd version hon också! 🙂 )

  • ”Freaks”
  Min vinnare: Jordan Clarke (Och detta är överlägset för MAIDs version av denna låt är den enda i startfältet jag inte fastnade för ALLS. Inte bra.)

  • ”Sweet Lies”
  Min vinnare: Kerrie-Ann (Men precis som i fallet med första låten så är jag okej med båda versioner faktiskt 🙂 )

  Så jag är glad. Kul också med brittiska deltagare som jag för EN GÅNGS SKULL faktiskt känner igen från utanför tävlingen. Det är inte ofta, öht men ännu mer sällan just vad gäller UK 🙂

 2. Adri

  Som sagt 5 av dessa 6 är jag helt ok med (for now) som representant. Men ska jag välja en så…

  ”Sweet lies” med Kerrie-Ann bara för det vore så jäkla obrittiskt i tävlingen. Det är en låt som tar plats och är loud. Det är nåt man absolut inte kan anklaga Storbritannien för annars, så det vore kul att bryta den ”axelrycknings”-trenden 🙂

 3. Mats Wältare

  Jag är också positivt överraskad som Adri att det här är ett bra startfält och om jag ska vara ärlig så gillar jag alla 6 bidrag lika mycket så det blir svårt att välja en vinnare för min del

 4. Micke

  Tror ni här känner till min hatkärlek till Storbritannien. Kärlek när det gäller min vanliga musik och hat mot dem i ESC. Hade inte ens tänkt att lyssna men jag gav dem var sin chans.

  Oj så blekt detta var efter att ha lyssnat på Moldaviens bidrag. Fanns dock ett bidrag som ryckte i mig lite mer än det brukar göra med Storbritannien i ESC. Bidraget jag pratar om är “Bigger Than Us“, Holly Tandy. Möjligen även lite småpositiva vibbar om “Sweet Lies“, Anisa.

  Men jisses nu tillbaka till Moldavien där det händer något 🙂

 5. Marcus

  Det här var ju… kompetent. Otippat för Storbritannien!

  Freaks med Jordan är överlägset bäst, älskar den! Holly Tandy gör Bigger Than Us rättvisa och den är helt okej – fast den suger när killen gör den, åå ett alldeles för John Lundvikskt sätt. Usch.

  Sweet Lies lär ju vinna bara för det. Totalt meningslös och intetsägande och därför ett typiskt brittiskt bidrag.

 6. Daniel

  Har samma 3 i topp som du pinglan efter första lyssningen.

 7. Johanna

  Men vad är det här? Alla låtarna är ju bra? Bra jobbat skulle jag säga och låter de här bra live tror jag inte Storbritannien kommer komma sist i år faktiskt. De har nog goda chanser att komma runt tionde-femtonde plats med flera av de här låtarna på en bra dag och med rätt scenshow.

  Min favorit efter en lyssning var “Bigger than Us” I båda versionerna men bäst med Holly Tandy.

  “Freaks” med Jordan Clarke var också riktigt bra i studioversion och jag håller med Adri om att tjejbandet inte gav mig mycket.

  “Sweet Lies” lutar jag nog ändå åt Kerrie-Ann även om den nadra versionen borde tilltala mer och jag tror att versionen med Anisa skulle gå bättre i ESC men vad tusan- man blir glad av Kerrie-Ann!

  Men bra jobbat BBC. Faktiskt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se