Cyperns Eurovision-bidrag 2019

2019-03-05 (tisdag)

CypernDen 21:a december presenterade TV-bolaget CyBC den internvalda artist som ska representera Cypern i Eurovision Song Contest 2019 med ett bidrag av bl.a. Alex “Alex P.” Papakonstantinou.

I dag, den 5:e mars, efter att en demoversion av bidraget visserligen läckt och ett officiellt smakprov därför presenterats, var det då dags för allmänheten att för första gången lyssna på det cypriotiska bidraget “Replay” med Tamta, se videoklippet nedan:

Lyssna på Cyperns bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“Replay”, Tamta officiell musikvideoeurovision.tv (låttext + info) (text & musik: Alex Papaconstantinou, Teddy Sky, Viktor Svensson, Albin Nedler, Kristoffer Fogelmark)

Schlagerpinglan: Redan när jag hörde smakprovet av “Replay” så anade jag att detta var ytterligare ett i raden av cypriotiska ESC-bidrag som hamnar bland mina personliga favoriter… och nu vet jag att det förmodligen kommer att bli så. 😀

Videon var dock inte helt övertygande utan fick mig snarare att känna att “någon Eleni Foureira är hon inte” så därför ska jag försöka att inte lägga för mycket vikt vid den. I stället koncentrerar jag mig på låten, som jag förhoppningsvis inte kommer att spela sönder innan maj, vilket dock är en stor fara med låtar som är så direkta. 😀

Nu är jag rejält nyfiken på att få se hur bidraget ska framföras live för om Tamta lyckas att sätta en unik, personlig prägel på låten så tror jag nog att landet återigen kan vara med och tävla om de riktigt bra placeringarna i Tel Aviv. Lycka till, Cypern. 😀

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Cypern i ESC 2019” medan de övriga utvalda ESC 2019-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Cyperns Eurovision-bidrag 2019”

 1. Adri

  Jag gillade denna. Även om jag känner att den nog behöver fler lyssningar 🙂

  Problemet som jag ser det är ju att den går i samma fotsteg som ”Fuego” – och då framstår den som svagare. För det är ingen ”Fuego” ju.

  + samma koncept fungerar sällan två år på raken.

  Final lär det bli dock. Och kanske runt 10:e-platsen.

 2. Johanna

  Jag var aldrig ett fan av “Fuego” och är väldigt glad att den inte vann. Eftersom det här är EXAKT samma låt så är jag därmed inget stort fan av denna heller. Scenshowen kommer avgöra hur bra det går. Vinna lär den iaf inte göra…..folk kommer liksom ihåg att de skickade typ samma låt förra året, de kunde ju väntat två-tre år så att “vanliga” tittare glömt det kan jag tycka…

 3. En ESC-drömmare

  Kopierar det Adri säger men är inte förtjust i låten även om det är proffsigt gjort men Tamta har gjort mycket bättre låtar

 4. Daniel

  Jag gillar denna stenskarpt! Den var svängig.

 5. Micke

  Dutt dutt dutt dutt dutt dutt

  Kryddat då med en refräng på repeat

  NOT MY CUP OF TEA TO SAY THE LEAST!!!

 6. Anton

  Ja jo, jag gillar det nog ändå. Men som Johanna säger, det är ju i princip exakt samma låt som Fuego. Och Fuego hade jag runt plats 8-12 förra året (Bra, men inte i min toppstrid). Det som denna låt saknar som gjorde Fuego så skön är dock det lilla breaket innan droppet. Det är min favoritdel av Fuego, så Replay känns bara som en kopia av Fuego fast utan den bästa delen…. Oklart vart denna hamnar på min slutgiltiga topplista, men förmodligen topp 15 med chans på topp 10.

 7. Marcus

  Tamta är grym, men hon utstrålar inte samma värme och glöd som Eleni gjorde. Jag tror inte det blir en ny pallplats för Cypern i år. Och låten sen. Jag och Fuego var on speaking terms, men någon närmare relation fick vi aldrig. Replay känns mest som en ytlig bekant i förhållande då. Men en topptioplacering ska de nog kunna håva in ändå.

 8. Zacke

  Det kommer säkert gå bra för ”Replay” även om jag personligen finner denna oerhört tråkig och själlös. Jag tycker det är rätt trist att Cypern kör på exakt samma koncept och sound som förra året.

 9. Adam

  Jag gillar den! Den är väldigt catchy, modern och somrig. Behövs verkligen detta år, som känns allvarligt och experimentellt (vilket jag också gillar, men variationen förnöjer alltid). Detta kommer dock av väldigt många jämföras med Eleni Foureiras “Fuego”, även om det är uppenbart att hon och Tamta är helt skiljda typer av artister. Den går i samma linje som “Fuego” och det kan upplevas som om denna är svagare. Och ska jag vara ärlig så hade jag Cypern förra året som en tidig “guilty pleasure”, högt upp i min ranking, medan denna är mer en låt jag gillar, men kanske inte påverkar mig lika starkt.

  Jag tror nog Cypern lätt tar sig till final dock. Den är i den första semin, en semi jag börjat kalla “Den galna semifinalen”, där många extrema artister och uttryck kommer tävla som Island, Portugal, Australien och San Marino för att nämna några. Förutom möjligtvis Estland och Finland, så är Cypern väldigt ensam i de mer typiskt “Eurovision-vänliga” genrerna hittills, vilket gör att låten sticker ut på det viset. Däremot så har konstiga saker hänt förr, och om numret känns svagt i Tel Aviv, ja då kan allt hända.

 10. Lukas

  Cypern gör en klassisk tabbe som många andra s k ”blåbärsnationer” gör när de äntligen får ett genombrott, och det är att skicka samma sak igen i tron att blixten ska slå ner en andra gång!

  Inför fjolåret hade jag ”Fuego” toksist av alla 43 länder, och nu blir ”Replay” möjligen jumbo av alla 41. Problemet är givetvis att låtskrivaren själv, genom att ge låten en sån titel, markerar tydligt att det här är precis vad det blir. Detta skriker oambitiöst. Nej, när i princip alla fans där ute säkert vill spela sönder replayknappen till denna låt, så trycker jag på Stoppknappen. Eller Mute

 11. Micke

  Vid den här tiden på året inne i ESC-bubblan brukar man känna att det är lite tråkigt att alla riktiga uttagningar snart är över, bara Vitryssland kvar nu. Internval och liknande har aldrig varit samma grej för mig. I år känns det inte alls så. det är nästan så att jag drar en suck av lättnad över att det snart är över. Det har varit så otroligt många besvikelser, i vissa fall ren chock (läs Portugal, Montenegro, Island och i synnerhet Tjeckien).

  Nu får man sätta hoppet till det jag normalt inte är så förtjust i – internval. Tyvärr började det mycket dåligt med Cyperns Internval. När folk frågar mig vilken typ av musik jag gillar bäst av allt blir svaret mycket enkelt – ROCK. När de istället frågar vilken typ jag tycker sämst om blir det lika enkelt, här visat genom Cyperns bidrag. Att man i Cypern inte ens skäms över att göra en karbonkopia på bidraget från 2018 gör mig lindrigt sagt förvånad. Jag hade iofs inte “Fuego” toksist 2018 som Lukas då det var omöjligt med tanke på vad Finland och i synnerhet Sverige ställde upp med.

  Nu håller jag tummarna för att Grekland idag dyker upp med något riktigt bra. Hennes röst lovar gott i alla fall.

 12. Mikaela

  Mja, mjä. Inget jag gillar, men jag gillade inte Fuego heller – förrän efter ESC. Kanske blir samma här?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se