Spanien Spanien valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2019 den 20:e januari då Eurovision-finalen av talangshowen “Operación Triunfo” avgjordes. Efter att tio bidrag (av nio artister) framförts så var det upp till tittarna att sjävla utse sin segrare.

Efter vinsten har det spanska ESC-bidraget “La Venda” presenterats i en ny version som Miki bl.a. framfört vid “La hora del planeta” som ni ser ett live-klipp från nedan.

Miki framför sitt ESC-bidrag vid “La hora del planeta”:

Lyssna på Spaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “La venda”, MIKI
Länkar: “La hora del planeta”-live-framträdande
finalframträdandestudioversion + låttextlåttext
officiell musikvideo / ny version
Låtskrivare: Adrià Salas
Se även: Resultatet av “Operación Triunfo” – Gala Eurovisión

Schlagerpinglan: Spaniens bidrag tillhör inte mina personliga favoriter men efter att den nya versionen presenterats så har min inställning till den mjuknat rejält och numera så har jag inget emot “La venda” längre. Därför tycker jag att det är lite tråkigt att se att det givit en helt motsatt effekt på oddsen vilket tyder på att de kan ha gjort ett klassiskt misstag och filat bort just de saker som gjorde bidraget till en vinnare i hemlandet. Än så länge är det bara spekulationer, och inget som inte kan fixas med ett imponerande final-framträdande, men det ska bli riktigt intressant att se hur det slutar. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Spanien i ESC 2019“ medan länk-samlingen med de övriga utvalda bidragen (i olika versioner) finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se