Australien Precis som förra säsongen så kommer Australien att utse sitt bidrag i Eurovsion Song Contest 2020 genom den nationella uttagningen Eurovision – Australia Decides. TV-bolaget SBS har idag, den 29:e augusti, börjat att ta emot bidrag till sin uttagning, vars final är tänkt att avgöras den 8:e februari.

Schemat för Australiens ESC-2020-uttagning:

29:e augusti: SBS tar emot bidrag
30:e september: Deadline att skicka in bidrag
7:e februari: Jury Show (ej TV-sänd – juryn röstar)
8:e februari: Matinee Show (ej TV-sänd)
8:e februari: Final (livesänd – tittarna röstar) 10 finalister → 1 vinnare

“Eurovision – Australia Decides”

SBS announces Eurovision – Australia Decides to return in 2020
(0:54 – Aug 27, 2019 – SBS Australia)

“Eurovision – Australia Decides” – Reglerna i korthet:

Australiens bidrag i Eurovision Song Contest 2020 kommer att väljas ut genom en nationell final som sänds på SBS den 8:e februari från Gold Coast Convention and Exhibition Centre.
Uttagningen, som är ett samarbete mellan TV-bolaget SBS och Blink TV, består utav en juryshow och en matinéshow med publik (som ej sänds) samt en livesänd final.
Biljetter till showerna köps via premier.ticketek.com.au.
Precis som vid premiärsäsongen så är det Myf Warhurst (radiovärd och presentatör) och Joel Creasey (komiker) som blir finalens värdar.
Mellan den 29:e augusti och 30:e september tar SBS emot bidrag från låtskrivare (som måste vara australiensiska medborgare eller fast bosatta i Australien). Låtarna kan laddas upp via en låtinlämnings-portal på SBS:s hemsida, mer info hittar ni hos sbs.com.au.
De tio utvalda bidragen, samt de tio artister som ska framföra dem, presenteras senare i år.
Den slutliga vinnaren utses med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster.
(Källa: sbs.com.au)

Schlagerpinglan: Då premiärsäsongen av “Eurovision – Australia Decides” visade sig bli en riktigt underhållande sak, med intressanta artister, bra låtar, lättsam show samt ett imponerande vinnarbidrag (“Zero Gravity“ med Kate Miller-Heidke) som nådde en hedrande niondeplats i ESC 2019 så ser jag det som en mycket glädjande nyhet att SBS fortsätter att satsa på formatet. 🙂

Inför 2020 så utlovas det dock några överraskningar, både vad gäller formatet och de tävlande artisterna, så jag antar att vi har fler glädjande nyheter att se fram emot längre fram vad gäller den australiska uttagningen. Inte mig emot. 😀

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Australien i ESC 2020“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Australien 2020: SBS tar emot bidrag till Australia Decides”

 1. Micke

  Australien har hittills under de år de medverkat haft två bra låtar med. Bägge dessa 2019 i Australia Desides och dessutom som etta och tvåa i uttagningen så just go for it Australia. Tidigare år har ni varit lättlästa ur en designad mall.

 2. Adri

  Micke: Människor förändras, och jag köper det. Men är du säker på att dina två bra låtar faktiskt kom etta och tvåa? För om jag minns rätt var det “On my way” (som kom trea) du gillade och inte “2000 and whatever” (som ju kom tvåa). Jag är helt med på det i alla fall, “On my way” var min favorit i försäsongen 2019 🙂 Men det löste sig i slutändan. För jag gillade ju också “Zero Gravity” och vi bjöds på en spektakulär show som inte gick ut över rösten 🙂

  Jag är däremot inte med mannen ovan vad gäller Australiens tidigare verk. Australiens debut med “Tonight again” var mästerlig. Sen kom 2016 och 2017 med två mediokra midtempo-axelryckningar. Men sen kom 2018 och en fin “We got love” 🙂

  Men 2019 var ändå lite rolig när Australien tillät sig själva att gå lite “bonkers” 🙂

 3. Andreas

  Säga vad man vill om Australien och låtarna dom har skickat men det känns i varje fall som att dom på allvar försöker sen har det varierat visa år riktigt bra andra lite sämre. Men dom är en fräsch deltagare då det finns en del framför allt ur det äldre gardet som verkar ha gett upp att ens försöka.

  Har kommit så otroligt mycket dåligt från typ Spanien, England, Frankrike och Tyskland genom åren trots att det finns så mycket musik i länderna.

 4. Micke

  @Adri, du har helt rätt. Jag pratade om “Zero Gravity” och “On my way.” Sheppard har säkert gjort minst 5-10 bättre låtar än den men visst jag gillade den. Dock inte lika mycket som vinnarlåten som var en pärla. Har för mig att det fanns ett bidrag till 2019 som jag gillade hos dem men minns inte vilken just nu. Övrigt från Australien 2015-2019 har dock i mina ögon och främst öron varit uselt lindrigt sagt och allt stöpt i samma form.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se