Grekland TV-bolaget ERT har bekräftat att Grekland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2020. Någon bekräftelse på att det grekiska bidraget ska utses genom en tre-låts-final, som det ryktats om, har de däremot inte givit.
(Källor: ogaegreece.com och eurovoix.com)

Uppdaterat: Enligt eurovoix.com har ERT meddelat att de kommer att internvälja Greklands ESC 2020-artist. Om det sedan blir en tre-låts-uttagning eller ett rent internval återstår att se.

Greklands senaste ESC-bidrag utvalt genom tre-låts-final:

This Is Love“, Demy (ESC 2017)

Schlagerpinglan: Vi börjar sakta men säkert att närma oss den 16:e september, datumet då TV-bolagen ska ha anmält sitt ESC 2020-deltagande hos EBU, och därmed kan vi vänta oss en strid ström av deltagar-bekräftelser från olika håll.

Något som dock kan vara bra att hålla i minnet är att TV-bolagen sedan har fram till den 10:e oktober på sig att dra sig ur utan att behöva betala någon straffavgift, vilket betyder att vi i nuläget endast har väldigt preliminära uppgifter. Men, men… vi får i alla fall ett hum om åt vilket håll det lutar. 🙂

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Grekland i ESC 2020“.

Relaterad information: I och med Greklands bekräftelse så har wikipedia nu 32 länder på sin lista över klara ESC 2020-länder medan esctoday.com har 22 länder. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2020: Grekland bekräftar deltagande”

 1. Craxman4

  Kroatien bekräftar oxå deltagande

 2. Schlagerpinglan

  @Craxman4, Både esctoday.com och eurovoix.com som skrev om nyheten har tagit bort dem igen, så det stämde nog inte.

 3. Craxman4

  Men dom e med

 4. Schlagerpinglan

  @Craxman4, Mycket glädjande i så fall. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se