Montenegro Enligt esctoday.com har TV-bolaget RTCG, som inledningsvis lämnat in den preliminära ansökan till ESC 2020, avslöjat att Montenegro drar sig ur Eurovision Song Contest 2020.

TV-bolaget uppger att de gjort sitt bästa för att försöka komma till start i Rotterdam men att det i slutändan inte gick att genomföra. Trots att de fått en förlängd deadline av EBU, längre än den 10:e oktober som egentligen var sista dagen för att undvika straffavgifter, så lyckades RTCG inte att få det att gå ihop och är därför tvingade att dra sig ur.
(Källa: esctoday.com)

Uppdaterat 2019-11-09: Enligt wiwibloggs, som var en av de källor som igår rapporterade att Montenegro drar sig ur ESC 2020, så har RTCG:s generaldirektör meddelat att de inte tagit något beslut ang. Montenegros eventuella deltagande i ESC 2020.

Uppdaterat 2019-11-13: Montenegro finns ej med på EBU:s officiella ESC 2020-deltagarlista, vilket betyder att de inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2020.

Montenegros mest framgångsrika bidrag i ESC:

Adio“, Knez (13:e i ESC-finalen 2015)

Schlagerpinglan: Den senaste tiden har mängden ESC-nyheter ökat väsentligt och rapporteringen liknar något av en berg-och-dal-bana med djupa dalar (t.ex. Ungern som troligtvis avstår ESC 2020-deltagande) och höga höjder (t.ex. Armenien som tar tillbaka uttagningen Depi Evratesil). Tyvärr så verkar nästa steg i åkturen inte bara vara ett rejält stup utan även obehaglig kalldusch.

Efter Montenegros preliminära bekräftelse så har det varit väldigt tyst, och det är ju aldrig ett bra tecken när det gäller små TV-bolag med ansträngd ekonomi. Därför kom denna nyhet kanske inte som någon chock, men besvikelsen är desto större.

Jag hoppas naturligtvis att rapporten från esctoday.com visar sig vara felaktig eller att Montenegros sits går att lösa på något vis, men tills vidare så kan jag bara beklaga att det verkar som att landet inte kommer att delta i ESC 2020 och hoppas att de snart är tillbaka. Senast de drog sig ur var de ju frånvarande i två år, 2010-2011, men förhoppningsvis blir pausen kortare den här gången.

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2020 (inkl. deras samtliga elva bidrag och resultat i tävlingen) hittar ni här: “Montenegro i ESC 2020“.

Relaterad information: I och med Montenegros urdragande så har wikipedia nu 40 länder på sin lista över klara ESC 2020-länder medan esctoday.com har 39 länder. Om inget annat land beslutar sig för att dra sig ur är det endast beskedet från Moldavien (och ev Ryssland och Ungern) vi väntar på. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2020“.

Uppdaterad 2019-11-09:
Schlagerpinglan: Ibland blir man tydligen bönhörd. 😀 Nu bör man nog inte bli alltför glad, då missförstånden troligtvis beror på att det lutar lutar åt ett “nej” och att källorna bara gått händelserna i förväg. Men men, så länge det finns ett hopp så är det ju positivt. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Montenegro deltar ej i Eurovision Song Contest 2020”

 1. Adri

  The more the merrier, och allt det där. Absolut.

  Jag ser hellre Montenegro delta än hoppa av, men sanningen är också att om nåt land ska hoppa av tävlingen är det just Montenegros avhopp som skadar minst tycker jag. För fy helskotta vad värdelösa de varit so far!

  Kom tillbaks snart, Montenegro!

  Och bättre då, snälla! 🙂

 2. Johanna

  @Adri Vad tusan säger du=+ Både “Moj Svijet” och Adipo var ju lätt topp 10 sina respektive år och jag hade hellre sett andra balkan-länder lämna (typ Kroatien som aldrig tillför något)

  Men skämt åsido, alltid tråkigt när länder hoppar av men hoppas det bara är för detta året och att vi ser de igen 2021!

 3. Adri

  Johanna: På 11 försök (om jag räknat rätt) har Montenegro aldrig varit på min topp 20.

  22/42 fick de hos mig 2009.
  Och runt 25e plats 2007, 2013 och 2015.

  Annars har de alltid varit på min botten 10. Inklusive sistaplatser hos mig 2008 och 2012.

  Och botten 5 nu tre år i rad hos mig.

  Så… ja naturligtvis vill jag se de kvar. Men som sagt, ska något land hoppa av hade jag nog röstat för Montenegro!

  Men vem vet? De kanske gör en comeback á la Bulgarien mycket starkare! Who knows!

 4. Micke

  Stort tack för det Pinglan

 5. Schlagerpinglan

  Vad gäller Montenegros prestationer så får jag nog ställa mig på Johannas sida här, för även om det till antalet varit fler bidrag jag inte gillat än de jag gillat så gjorde “Moj Svijet” och speciellt “Adio” att Montenegro hamnar bland de länder jag vet kan skicka riktiga superbidrag, och jag vill gärna se dem försöka igen. Nåja, 2021 kanske. 😀

  @Micke, Ingen fara, respekterar dina åsikter men förstår att det finns en tid och plats för allt. 😀

 6. Adri

  Känns kanske inte helt hoppfullt ändå, men detta har publicerats idag:

  https://wiwibloggs.com/2019/11/09/montenegro-director-general-no-decision-eurovision-2020/245069/

 7. Schlagerpinglan

  @Adri, Tackar, har uppdaterat inlägget och håller med. Det verkar ju luta åt ett visst håll… men så länge de inte är bevisat ute så finns ju hoppet. 🙂

 8. Cmn

  Hej jag håller ej med förvisso har Montenegro haft 2-3 jätte bra låtar bland annat de tas debut år om jag minns rätt. Men tyvärr en del dåliga med. Men aldrig att de får hoppa av. De måste vara kvar. Leksom alla andra Balkan länder de har oftast bra och speciella låtar och gillar deras språk när de inte sjunger engelska. Men de engelska låtarna har också varit bra en del iaf från dessa länder.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se