IslandSchlagerpinglan: Nu på lördag, den 29:e februari, kommer Island att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2020 genom finalen av Söngvakeppnin 2020 dit 5 bidrag kvalificerat sig via två inledande semifinaler.

Som en liten uppladdning inför den isländska finalen har jag gjort en sista genomlyssning av de bidrag som tagit sig vidare från den första och andra semifinalen och kommit fram till följande personliga final-topp-5-lista:

En av Islands “Söngvakeppnin 2020”-finalister:

Almyrkvi“, DIMMA

Schlagerpinglans “Söngvakeppnin 2020”-final-topp-5, 20-02-26:
1. Almyrkvi“, DIMMA isländsk live-version
2. Oculis Videre“, Iva isländsk live-version
engelsk/isländsk studio-version
3. Think About Things“, Daði & Gagnamagnið isländsk live-version
4. Echo“, Nína Dagbjört – WILDCARD isländsk live-version
5. Meet Me Halfway” Ísold & Helga isländsk live-version

Schlagerpinglan: Det är inte helt lätt att göra en lista när tre av bidragen kommer att låta helt annorlunda än man är van vid… men jag gjorde ett försök. Vi har ju fått pusselbitarna i form av framträdande och engelska studioversioner så med lite fantasi så kan man ju trots allt tänka sig vad vi har att välja mellan. 😀

Ivas musikvideo som presenterades med en engelsk/isländsk version väcker dock en del funderingar kring vilket språk hon kommer att tävla med i slutändan… men för mig spelar det nog ingen större roll. Efter de avslutande genomlyssningarna så märkte jag att “Almyrkvi” vuxit till sig på sistone och numera är det bidrag jag håller tummarna lite extra för på lördag. “Oculis Videre” är fortfarande en vinnar-kandidat för mig, men lite av glansen och mystiken försvann tyvärr med tiden och gör att den nu känns lite väl seg. Vem vet, kanske blixtrar den till igen när det väl gäller? 🙂

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Island i ESC 2020“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2020-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Island 2020: Schlagerpinglans final-topp-5 (20-02-26)”

 1. Adri

  1. ”Oculis Videre”
  – ÖVERLÄGSEN

  2. ”Think about things”
  – Den som lär vinna

  3. ”Echo”
  – Bara en bra poplåt

  4. ”Meet me halfway”
  – Bra om än något präktig låt

  5. ”Almyrkvi”
  – En låt som går in i ett öra och ut genom ett annat. Minns aldrig denna när den tagit slut.

 2. Micke

  Så nu börjar det bli ordning på Pinglan igen. Började nästan bli orolig för hennes väl där ett tag

  1. DIMMA
  (Rock är aldrig fel. Har aldrig hört något riktigt kanonrockbidrag i bubblan nångång men för tusan vi pratar rock. Numero uno inom musik)
  2. Iva
  (Det andra bidraget i Islands uttagning som bör slåss om segern. Andra halvan är ljuvlig. Lite orolig bara över att den är lite segstartad. ESC-publik är ju Inte känd för tålamod)
  —————————
  3. Isold & Helga
  3. Nina
  (Bägge dessa är stabila bidrag som jag inte kan säga något ont om. Tyvärr inte så mycket gott heller)
  —————————
  5. Da da
  (Kan det bli sämre, töntigare, amatörmässigare, and so on. En solklar (0/10) om isländska befolkningen skulle drabbas av gemensam härdsmälta och rösta fram Da da)

 3. Marcus

  Iva. Enough said.

 4. JOHANNA

  Iva har gått ut med att hon ske framföra den isländska versionen i finalen på lördag. Tar hon sig till ESC tar hon säkert den engelska.

  Jag har hela tiden hejat på “Almyrkvi” här men ta mig tusan att “Talk about things” har ätit sig in i min hjärna och sinne och inte riktigt lämnat plats åt någon annan låt på flera dagar så nu känner jag lite att den MÅSTE till ESC……

 5. Adri

  Johanna: Säger inte RUVs regler att den som framförs i finalen är den som ska till ESC? Å andra sidan så anpassas regler efter enskilda fall hela tiden, men so far…

  Dadi har växt på mig. Men någon Iva är det inte. Och vi har ju redan en elektro-nörd i och med Litauen, vi behöver inte en till (även om jag tar Dadi framför The Roop anyday)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se