Island Den 29:e februari kommer sångerskan Iva att tävla i finalen av Söngvakeppnin 2020 med låten “Oculis Videre” och hoppas därigenom att få representera Island i Eurovision Song Contest 2020.

I semifinalerna var alla tvugna att tävla med en isländsk version av sina bidrag medan man i finalen måste välja det språk man tänker tävla på i ESC om man vinner. Iva, liksom tre av de övriga finalisterna, hade inför tävlingen presenterat en engelsk version av sin låt men i förra veckan kom beskedet från TV-bolaget RUV att hon ändrat sig och trots allt vill tävla med sin isländska version.

I den musikvideo som presenterades i dag, se nedan, är det dock en engelsk / isländsk version av “Oculis Videre” som hörs, vilket kan betyda att Iva valt att tävla med en kombination av de båda språken (och latin, som förekommer i samtliga versioner).
(Källa: wiwibloggs.com)

Engelsk/isländsk musikvideo till “Oculis Videre“:

Lyssna på en av finalisterna i Islands “Söngvakeppnin 2020”:
Bidrag / Artist: “Oculis Videre”, Iva
Länkar: musikvideo (isländska, engelska)semifinal-framträdande (isländska)
studioversion (isländska)studioversion (engelska)
Låtskrivare: Íva Marín Adrichem, Richard Cameron
Se även: Lyssna på “Söngvakeppnin”-finalbidragen

Schlagerpinglan: Trots att RUV gått ut officiellt med att Iva tänker tävla med den isländska versionen av sitt bidrag i finalen och i ESC så släpps nu alltså en video med både engelska och isländska inslag… vilket kan tyda på att hon väljer en mellanväg. Det finns så klart för- och nackdelar med alla beslut men personligen så hoppas jag att detta endast är en PR-version för att öka förståelsen för bidraget men att den i slutändan likväl kommer att framföras på isländska. Vi får väl se. 🙂

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Island i ESC 2020“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2020-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se