VitrysslandSchlagerpinglan: Nu på fredag, den 28:e februari, kommer Vitryssland att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2020 genom en nationell final dit 12 bidrag kvalificerat sig via en inledande live-audition.

Som en liten uppladdning inför den vitryska finalen har jag lyssnat på både studioversionerna av tävlingsbidragen samt tittat på liveauditionerna och kommit fram till följande personliga final-topp-12-lista:

En av Vitrysslands nationella ESC 2020-finalister:

Rocky Road“, Sasha Zakharik

Schlagerpinglans final-topp-12, 20-02-26:
1. Rocky Road“, Sasha Zakharik
2. True Love“, Angelika Pushnova
3. Invisible“, Anastasiya Malashkevich
4. Chili Pepper“, KeySi
5. Barani svajo“, AURA
6. La-ley-la“, CHAKRAS
7. Fire“, Yan Yaroshe
8. Da vidna“, VAL
9. On Fire“, Darya Khmelnitskaya
10. Burning again“, Anastasiya Glamozda
11. Hello“, Anastasiya Razvadovskaya
12. Dоn’t let me down“, NAPOLI

Schlagerpinglan: Så här några dagar innan det är dags för Vitryssland att utse sitt ESC 2020-bidrag så ser jag främst två bidrag som välkomna vinnarkandidater och de är båda glada, medryckande må-bra-låtar framförda av intressanta solo-tjejer. 😀

Risken finns att de letar efter något med fler lager än en låt som inte gör mycket mer än att sätta ett leende på läpparna på publiken och lyckligtvis så finns det ytterligare några bidrag som jag gillar… så det kan bli bra ändå. För att jag ska bli rikigt nöjd, och placera Vitryssland högt upp på mina listor, så är det däremot Sasha eller Angelika som behöver vinna. 😀

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2020“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2020-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Vitryssland 2020: Schlagerpinglans final-topp-12 (20-02-26)”

 1. Micke

  Ska bli jädrigt intressant att börja lyssna in sig på Vitrysslands bidrag. Hamnade i en diskussion om det som hittills kommit ut från ESC 2020. Det jag fick inslaget i mig var att “Vitrysslands uttagning är årets hittills sämsta”.

  Jag älskar sånt. Går hellre in i en uttagning som fått massa skit än en som hyllats. Så Vitryssland Bring it on

 2. Adri

  Micke, jag vet inte vem som sa det. Men hen har helt rätt. Kvaliteten här är bedrövlig.

  Det enda drägliga bidraget – inte ens bra, bara inte dåligt – är ”Burning Again”.

  Hur Pinglan bara har den på en 10e plats (av 12 nevertheless) är ett mysterium som förmodligen aldrig kan lösas 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag kan inte säga emot vare sig dig eller Micke vad gäller startfältet i stort… det är inte det bästa, men jag tycker likväl att det är en charmig liten samling och ser fram emot finalen. 😀 ”Burning Again” tycker jag däremot är mer deprimerande än charmig och kan inte riktigt få grepp om den, därav placeringen. Kanske kan ett super-framträdande få mig att ändra uppfattning… men jag tvivlar på det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se