ESC 2020 Den 18:e mars meddelade EBU att Eurovision Song Contest 2020, som var planerad att hållas i Rotterdam den 12:e, 14:e och 16:e maj, kommer att ställas in, vilket gav upphov till en mängd frågor. Här nedan ser ni svaren på en del av de mest återkommande frågorna:


Eurovision 2020 in Rotterdam is cancelled” (1:15 – Mar 18, 2020 – eurovision.tv)

FAQ – Frequently Asked Questions / Vanliga frågor:

♥ Varför ställer ni in Eurovision Song Contest i Rotterdam?
Med en växande spridning av COVID-19 i Europa, och restriktionerna som myndigheterna i de olika länderna inför, är det omöjligt att genomföra detta live-evenemang som planerat.
♥ Varför skjuter ni inte upp tävlingen?
Då läget i Europa troligtvis kommer att fortsätta att vara osäker de närmaste månaderna så kan vi inte garantera att vi kommer att kunna ordna ett så pass stort evenemang med så många inblandade senare i år. Dessutom hade det inneburit att det vinnande TV-bolaget skulle få mindre tid på sig att förbereda nästa års tävling.
♥ Varför hålls inte tävlingen utan publik?
Vi följer myndigheternas råd för att skydda alla medborgares häsla och välbefinnande. Det är därför, med nederländska restriktioner angående sammankomster av stora mängder människor och internationella reserestriktioner, omöjligt att hålla evenemanget, även utan publik.
♥ Varför kunde ni inte hålla tävlingen på distans?
Det ligger i tävlingens DNA att samla delegationer, artister och fans på en plats och låta alla artister tävla tillsamman på samma scen och ges samma möjlighet att lysa. Att organisera ESC på ett annat sätt vore inte att följa tävlingens värderingar och traditioner.

Det unika format som tävlingen har som ett internationellt live-evenemang betyder att det inte är möjligt att hitta något realistiskt alternativ. Vi har därför inget annat val än att ställa in showen.

♥ Kommer de utvalda artisterna att kunna framföra sina låtar nästa år?
Detta kommer att diskuteras med referensgruppen och de deltagande TV-bolagen och ett beslut kommer att meddelas senare.
Uppdaterat 2020-03-20: I dag kom beskedet att ESC 2020-bidragen anses förbrukade och att nya bidrag måste väljas ut till ESC 2021. TV-bolagen har dock möjlighet att låta samma artister tävla.
♥ Vad händer med min biljett?
Du kommer att få information om detta så snart som möjligt. Bland annat så kommer vi att titta på om köparna får tillbaka pengarna eller om biljetterna kommer att gälla fram till nästa år. Så snart vi vet mer så kommer biljettköparna att få ett email (till den e-postadress de köpte sina biljetter från) med de olika alternativen.
♥ Kan jag få återbetalning nu?
För tillfället undersöker vi olika alternativ. Så snart vi har mer information kommer detta att meddelas på songfestival.nl.
♥ Vad händer med biljetter köpta via Ticketswap, AVROTROS och fanklubbar (OGAE)?
Samma sak gäller här som för “vanliga” biljettköpare. Så snart vi har mer information kommer detta att meddelas på songfestival.nl och ett email går ut till den e-postadress biljetterna bokades från.
♥ Har vi ett datum för nästa års tävling?
EBU, NPO, NOS, AVROTROS och staden Rotterdam fortsätter diskussionen om att eventuellt stå värd för tävlingen 2021. Det är för närvarande för tidigt att diskutera några detaljer angående nästa års tävling.
(Källa: eurovision.tv)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


35 kommentarer till “Frågor och svar ang. Eurovision Song Contest 2020”

 1. Adri

  Om man redan nu blickar framåt: stämmer det, eller har jag bara fått för mig, att man som artist inte får delta tre år i rad i MF?

  Jag är brutalt uttråkad i denna karantän-tid så jag försöker då ta reda på vilka som inte dyker upp i nästa års säsong. Givet då att den regeln då finns.

  För det borde sätta stopp för: Anna Bergendahl, Hanna Ferm, Anis Don Demina, Mohombi och Malou Prytz 2021.

  Frågan är om The Mamas också ingår där. För visst, de deltog både 2019 och 2020. Men det blev ju inte som det skulle 2020 – så kanske ett undantag görs? I don’t know.

 2. Artemisia

  Rotterdam blev vald genom en urvalsprocess om vilken holländsk stad som skulle få stå värd för ESC. De större vinnarländerna brukar hålla på med sånt och såna processer brukar ta månader, så därför ifrågasätter jag påståendet ifall man ordnar tävlingen senare så skulle följande värdstad få mindre tid att planera tävlingen! Sista veckan i augusti kunde ha varit lämpligt och EBU kunde ha förbjudit urvalsprocesser med att deklarera att endast en huvudstad i vinnarlandet kunde fått ordna tävlingen. I sista veckan i augusti borde det ännu inte inhiberade sommar-OS ha varit slut?

 3. Mr A

  Är inte det jurymedlemmar i ESC som inte får sitta 3 år i rad? Björkman sade att mamas inte kommer tävla för Sverige nästa år med denna låf, men det får vara med i mf.

 4. Micke

  Jag orkar inte riktigt med det här just nu känner jag. Coronaskiten o domedagsköret runt det. Det är ju för fan folk som är redo för psyket på grund av allt det här. Säger bara en sak till alla skräckslagna…. Sluta läs Aftonbladet och deras “världen går u der mentalitet.”

  Ursäkta mig alla ni här som diskuterar runt vad som ska hända inför ESC 2021 och annat liknande… Jag är TOTALT ointresserad.

  Jag var intresserad av 2020. Nu är det slut och det är jädrigt synd. Så många vackra bidrag har aldrig deltagit tidigare.

  Nu är det slut men jag känner att jag vill utmana er här till att göra en SCHLAGERPINGLAN BLOGG 2020 FINAL. Jag slänger ut min top 10 med de vanliga röstningspoängen. Hade varit kul om ett helt gäng här på bloggen ville följa med sin egen röstning. Sen räknar vi ihop allt så att vi ändå lyckas kora en vinnare ESC 2020 🙂

  SCHLAGERPINGLAN BLOGG 2020 FINAL:

  Röstare nr 1: – Micke

  12 poäng – Bulgarien
  10 poäng – Georgien
  8 poäng – Italien
  7 poäng – Belgien
  6 poäng – Portugal
  5 poäng – Ukraina
  4 poäng – Nederländerna
  3 poäng – Rumänien
  2 poäng – Irland
  1 poäng – Ryssland

  Ok förhoppningsvis hakar hela gänget på bloggen på eller så blir jag kanske ensam 🙂 Vi får väl se

 5. Adri

  Micke: Själv kickade väl mitt intresse för ESC 2020 aldrig riktigt igång, vilket kanske är varför jag väldigt snabbt accepterade denna situation. Men med det sagt: klart jag hellre hade sett det bli av 🙂 Det är ju en hel värld runt det som är en stor del av det!

  Men det är klart jag hakar på din idé ändå:

  12 poäng: Bulgarien
  10 poäng: Danmark
  8 poäng: Nordmakedonien
  7 poäng: Israel
  6 poäng: Ukraina
  5 poäng: Armenien
  4 poäng: Island
  3 poäng: Rumänien
  2 poäng: Polen
  1 poäng: Lettland

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kan återkomma med mina poäng för tillfället… men är ej redo att sätta punkt för ESC 2020 redan nu.

  Det blir nog så att jag kommer att gå igenom bidragen ett efter ett under mars/april och sedan ge mina slutliga poäng till bidragen den 12:e, 14:e och 16:e maj (med mina egna finalister om ingen in-officiell omröstning har ordnats vid det laget), precis som det var tänkt att det skulle vara. 🙂

 7. Schlagerpinglan

  @Artemisia, Det är så många olika faktorer som spelar in, vad gäller städernas arenor, hotell, resor m.m. att det kanske inte är just huvudstaden som är bäst lämpad eller ens lämplig för den nya värdstaden… men jag håller med, alla (de flesta) problem går att lösa om man bara vill.

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Här är mina poäng, om jag skulle röstat idag:

  12 poäng: Ryssland
  10 poäng: Estland
  8 poäng: Nordmakedonien
  7 poäng: Kroatien
  6 poäng: Bulgarien
  5 poäng: Italien
  4 poäng: Storbritannien
  3 poäng: Serbien
  2 poäng: Vitryssland
  1 poäng: Finland

 9. Mr A

  Jag kan tänka mig att OGAE tar fram en vinnare i deras internationella klubbar. En OGAE vinnare.

 10. Micke

  Pinglan… Kul att du ska köra poäng både semifinal och final när det väl skulle vara. Känns än mer kul då att slänga ut poäng nu så som jag gjort och jag hoppas asmånga gör. Kul om vi blev många både nu och senare. Roligt att se hur poängen och bedömningarna förändrats. Om nu inte ESC körs som vanligt så är det väl inget som hindrar att vi kör på 🙂

 11. Micke

  Mr A…. Men det är ju inte vi här. Vi som har snackat och tjatat om låtarna hela säsongen. Upp till var och en men jag personligen är fan så mycket mer intresserad av vad folk jag pratat med tycker än vad de jag inte pratat med tycker

 12. Mr A

  @pinglan Ja, den ryska låten hade jag i huvudet hela natten.

 13. Mr A

  @Micke

  Absolut.

 14. Schlagerpinglan

  @Mr A, Troligt, ja. Inte heller de kan ju känna sig redo att sätta punkt för säsongen.

  Vad gäller den ryska låten så har den den effekten ja… och just nu är det ganska underhållande. Vi får se vad jag tycker i maj efter två månaders malande. 😀

 15. Marcus

  1p Irland
  2p Armenien
  3p Bulgarien
  4p Lettland
  5p Kroatien
  6p Belgien
  7p Ryssland
  8p Israel

  10p Sverige

  12p Ukraina

 16. Andreas

  Efter att ha lyssnat på allt skulle mina poäng idag se ut så här. Men det säger inte så mycket då mycket av låtarna på denna lista skulle ha svårt att ta poäng vilket annat år som helst. Av nån anledning så är det för ovanlighetens skulle Storbritannien som jag faktiskt tycker bäst om av samtliga låtar. Bulgariens har även den nåt annorlunda och speciellt över sig.

  Gillar även Greklands då jag finner den charmig och lättsam men som ändå har ett budskap i sig. Även Azerbajdzjan sticker ut med en låt jag tycker kunde ha varit bättre om dom inte försökt att göra två låtar av den. Annars är det ballader jag haft lättast att ta till mig i år. Vilket också syns på min lista. Det som inte kommer finnas på min lista och som aldrig kommer ta sig in på mina listor är låtar som Ryssland/Island, komiska ploj nummer som inte erbjuder alltför mycket i musik väg. Helt underbart att ha med några såna bidrag för att lätta upp stämningen men som vinnare vill man ha en riktig låt.

  12 poäng. Storbritannien
  10 poäng. Bulgarien
  8 poäng. Grekland
  7 poäng. Frankrike
  6 poäng. Kroatien
  5 poäng. Estland
  4 poäng. Azerbajdzjan
  3 poäng. Albanien
  2 poäng. Italien
  1 poäng. Spanien

 17. K2

  Som jag tycker just nu:

  12 poäng: Italien
  10 poäng: Bulgarien
  8 poäng: Belgien
  7 poäng: Israel
  6 poäng: Georgien
  5 poäng: Kroatien
  4 poäng: Nordmakedonien
  3 poäng: Ryssland
  2 poäng: Schweiz
  1 poäng: Estland

 18. Zacke

  Mina poäng skulle bli såhär:

  12 poäng: Bulgarien
  10 poäng: Ukraina
  8 poäng: Schweiz
  7 poäng: Italien
  6 poäng: Danmark
  5 poäng: Rumänien
  4 poäng: Island
  3 poäng: Slovenien
  2 poäng: Litauen
  1 poäng: Israel

 19. Krille

  Mina poäng:
  12p: Ukraina
  10p: Ryssland
  8p: Schweiz
  7p: Litauen
  6p: Island
  5p: Azerbajdzjan
  4p: Belgien
  3p: Lettland
  2p: Israel
  1p: Serbien

 20. Artemisia

  Just nu tycker jag:
  12 poäng: Ryssland
  10 poäng: Azerbaijan
  8 poäng: Armenien
  7 poäng: Israel
  6 poäng: Malta
  5 poäng: Danmark
  4 poäng: Storbritannien
  3 poäng: San Marino
  2 poäng: Ukraina
  1 poäng: Bulgarien
  Men detta kan fortfarande ändras, då jag inte vet om jag tycker samma sak längre fram.

 21. Marcus

  Efter nio röstande så skulle ställningen bli såhär:

  1 Bulgarien 66p
  2 Ukraina 47p
  3 Ryssland 45p

  4 Italien 34p
  5 Israel 32p
  6 Belgien 25p
  7 Kroatien 22p
  8 Danmark 21p
  9 Storbritannien 20p
  10 Makedonien 20p

  11 Azerbajdzjan 19p
  12 Schweiz 18p
  13 Estland 16p
  14 Georgien 16p
  15 Island 14p
  16 Sverige 10p
  17 Litauen 9p
  18 Lettland 8p
  19 Rumänien 8p
  20 Grekland 8p

  21 Frankrike 7p
  22 Malta 6p / Portugal 6p
  24 Italien 5p
  25 Serbien 4p
  26 Nederländerna 4p
  27 Irland 3p
  28 San Marino 3p / Slovenien 3p / Albanien 3p

  31 Vitryssland 2p / Polen 2p
  33 Finland 1p / Spanien 1p

  Sammanlagt har 34 av 41 länder fått poäng. Vid lika poäng har jag gett landet med poäng från flest personer högre ranking, delade platser har fått poäng från lika många.

 22. Adri

  Tre länder vars kvarvarande 0 poäng-status förvånar: Australien, Norge och Malta.

  Inget jättefan av nåt av de, men de alla tre har ju upplevt popularitet på massvis andra ESC-forum 🙂

 23. Marcus

  Malta har fått poäng 🙂

  Australien är jag också lite förvånad över, men Norge har ju tappat hur mycket som helst de senaste veckorna. Vet inte riktigt varför.

 24. Adri

  Fel av mig! 🙂

 25. Adri

  Armenien har dock fått poäng, men syns inte till (av mig) i listan. Och Italien är med två gånger. Gissar att den lägre Italien ska vara Armenien då! 🙂

 26. Micke

  Marcus…..hade tänkt vänta till att tio personer röstat men nu slapp jag ju lägga tid på det 🙂 Tack

  Fattas ju många här. Var är ni Johanna, Josef, Engsla, Anton, Adam, Lukas och många fler. Kom igen nu och släng in era röster 🙂 Det är ju en startpunkt till det Pinglan sen kommer med på de dagar då semifinaler och final skulle vara.

  Angående Australiens nolla av oss hittills. För min del handlar det helt och håller om liveframträdandet som var en riktig dipp som jag ser det. Utan det lågvattenmärke hade den varit solklart topp 10 för mig

 27. Engsla

  Var bara lugn Micke, jag kommer med mina poäng inom kort 😉 Det är inte helt lätt att ranka bidragen när man inte känner jättestarkt för dem 🙂

  När det nu blev såhär tråkigt med esc så ser jag fram emot att Pinglan i alla fall anordnar en liten omröstning här på bloggen i maj. Ett litet ljus i eurovisionmörkret 🙂

 28. Nathalie

  Jag ska också ranka bidragen själv inom kort.

 29. Engsla

  Här kommer mina poäng. Jäklar vad svårt det var!

  Italien 12p
  (Den låt som tappat minst över tid. Svårt att bedöma dock eftersom den är 45 sekunder för lång. Skulle varit intressant att se hur escversionen blev)

  Nederländerna 10p
  (Jag tror inte att den här någonsin har fastnat i huvudet på mig och snurrat runt, runt, men den är så väldigt bra både live och i studioversion, så det blir min tvåa för tillfället)

  Schweiz 8p
  (Okej, kanske hade han helt misslyckats med de höga tonerna i esc och det hade blivit helt olidligt, men det får vi ju aldrig veta. Plus för att den inte sjungs på engelska 🙂 )

  Kroatien 7p
  (Melodin sätter sig verkligen, den här har snurrat runt i mitt huvud flera omgångar. Tycker dock inte om revampen som var platt och konstig med både instrumentationen och kören. Original live är bäst 🙂 )

  Litauen 6p
  (Föll pladask första gången jag såg bidraget live. Kul och har någonting att säga)

  Bulgarien 5p
  (Jättefin, men funkar inte vid varje tillfälle)

  Island 4p
  (Kul låt med kul framförande 🙂 )

  Ukraina 3p
  (Nej, inget jag har i spellistorna, men jag gillar att de mixar trad med modernt)

  Danmark 2p
  (Lättsmält har ju sin plats i esc. Danmark skickar sitt signum: banal, trallvänlig pop 🙂 )

  Australien 1p
  (Live tappade det nästan allt, men om jag bedömer andra bidrag på deras studioversioner så kan jag ju göra det här också, och helt ignorera liveframträdandet 🙂 )

  Som sagt, det här var svårt. Ger mig ny respekt för de som sitter i juryer runt om i europa och förväntas poängsätta bidrag de är totalt ointresserade av 😉 Får se hur mycket som ändras när jag försöker igen i maj 🙂

 30. Helena

  Mina poäng just nu:

  12 p Litauen
  10 p Norge
  8 p Malta
  7 p Israel
  6 p Island
  5 p Tyskland
  4 p Australien
  3 p Azerbaijan
  2 p Nordmakedonien
  1 p Storbritannien

 31. Micke

  Engsla och Helena var nummer 10 och 11 att rösta. Hittills har 37 av 41 fått röster. Poäng just nu:

  1. Bulgarien 71
  2. Ukraina 50
  3. Italien 48
  4. Ryssland 45
  5. Israel 39
  6. Kroatien 30
  7. Litauen 27
  8. Schweiz 26
  9. Belgien 25
  10. Island 24
  11. Danmark 23
  12. Azerbajdzjan 22
  12. Makedonien 22
  14. Storbritannien 21
  15. Georgien 16
  15. Estland 16
  17. Armenien 15
  18. Nederländerna 14
  19. Rumänien 11
  20. Sverige 10
  20. Norge 10
  22. Grekland 8
  22. Lettland 8
  24. Frankrike 7
  25. Portugal 6
  25. Malta 6
  27. Australien 5
  27. Tyskland 5
  29. Serbien 4
  30. Irland 3
  30. Slovenien 3
  30. San Marino 3
  30. Albanien 3
  34. Polen 2
  34. Vitryssland
  36. Spanien 1
  36. Finland

 32. Adri

  Får jag vara en jobbig jävel? Well, försök stoppa mig. Helena gav Malta 8 poäng, så jag får inte ihop att Malta ska ha fått 6 poäng allt som allt.

  Ja, jag hade ju också kunnat bidra och räkna själv… Och det lär jag göra, men just nu orkar jag verkligen inte med det 🙂

 33. Micke

  Ju fler som kollar upp dess bättre. Jag räknade ihop allt o kollade med Marcus samma räkning. Fick exakt samma som han förutom på Kroatien 23, Armenien 15 och Rumänien 11.

  Sen slängde jag då in Engslas o Helenas poäng och missade tydligen att räkna in åttan där på Malta.

  Bra att du kollar Adri. Helt övertygad om att både jag o Marcus föredrar att det blir rätt. Ingen av oss tre är ju fullkomlig lika lite som alla andra 🙂

  Malta ska då upp från delad plats 25 till delad plats 18 på 14 poäng

 34. Anna

  Mina ”poäng” kommer snart 😉
  Det blir kul!
  Hoppas Ni alla mår bäst

 35. Anton

  12 poäng – Australien
  10 poäng – Rumänien
  8 poäng – Schweiz
  7 poäng -Bulgarien
  6 poäng – Island
  5 poäng – Grekland
  4 poäng – Litauen
  3 poäng – Ukraina
  2 poäng – Italien
  1 poäng – Danmark

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se