ESC 2020 Schlagerpinglan: Att det inte blir något Eurovision Song Contest 2020 blev vi ju alla smärtsamt medvetna om den 18:e mars, då EBU meddelade att tävlingen är inställd, men att bara sätta punkt och vänta på ESC 2021 är inte ens ett alternativ för många.

Jag personligen kommer att köra mina traditionella genomgångar av tävlingsbidragen och även uppmärksamma både semifinalerna och finalen här på bloggen (och ha tre ESC-kvällar här hemma – även om det mycket väl kan bli någon form av karantäns-variant) när vi väl kommer fram till den 12-16:e maj. Om det sedan blir att jag själv röstar vidare bidrag till finalen och utser en vinnare eller om fler dyker upp i kommentarsfältet blir intressant att se. Ni är i alla fall välkomna, även om ni hoppar över mars/april (vilket är helt förståeligt). 🙂

I dag kom även en nyhetsuppdatering från EBU, se nedan, som klargjorde att ESC 2020-bidragen är förbrukade och att nya bidrag måste väljas ut till ESC 2021. 2020-bidragen och -artisterna kommer dock att få någon form av uppmärksammande på de officiella plattformarna de kommande månaderna och de undersöker möjligheten att kunna bjuda på någon alternativ sändning. Exakt hur detta kommer att bli ska avgöras de kommande dagarna/veckorna.

ESC 2020
An official statement from the European Broadcasting Union on the ESC 2020.
(20:e mars 2020 ca kl. 20:30)

Se även: “Intention to honour Eurovision 2020 songs and artists” / eurovision.tv

Schlagerpinglan: Detta var precis de nyheter jag hoppats få se: att det blir någon form av uppmärksammande av ESC 2020-bidragen samt någon form av ESC-sänding. Under rådande omständigheter så är detta nog de bästa “plåster-på-såren”-alternativ som kan ges. 🙂

Vad gäller ESC 2020-bidragen och att de nu anses vara förbrukade kan man så klart ha olika åsikter om. Själv tycker jag att det är det enda rätta men kan inte låta bli att tycka synd om artisterna och låtskrivarna (och speciellt då de som verkade ha en vinstchans).

Man får dock inte glömma att oddsen inte alltid är att lita på och de som tror sig gått miste om en framskjuten placering kanske i själva verket slapp en generande finalmiss. Vi vet helt enkelt inte hur det hade slutat om tävlingen fått fortgå som planerat men vi har i alla fall 41 bidrag som alla nu är en del av ESC:s historia, trots att de aldrig fick tävla. 🙂

Själv kommer jag nu, i väntan på info från EBU hur de tänker uppmärksamma ESC 2020-bidragen, att fortsätta ESC-bloggandet så smått. På återseende. 😀

Se även: “Eurovision Song Contest: Vilka 2020-artister får tävla 2021?
Se även: “Frågor och svar ang. Eurovision Song Contest 2020
Se även: “Eurovision Song Contest 2020 ställs in!

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision Song Contest 2020 – Vad händer nu?”

 1. Adri

  Wiwibloggs-killarna har smak dem:

  https://wiwibloggs.com/2020/03/20/team-wiwis-top-nf-songs-of-esc-2020-10-1/252282/

  🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se