ESC 2020 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av de bidrag som var tänkt att få tävla i Eurovision Song Contest 2020, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Rotterdam (om tävlingen genomförts). Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Ryssland i Eurovision Song Contest:

Ryssland
Land: Ryssland deltagit 22 gånger – vunnit 1 gång: 2008
TV-bolag: C1R se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1994 Youddiph kom då 9:a av 25 med “Vechni Stranik

Rysslands tio senaste ESC-bidrag och resultat:
2019: Scream“, Sergey Lazarev (VGTRK (RTR): Internval) 3:a i finalen
2018: I Won’t Break“, Julia Samoylova (C1R: Internval) 15:e i semi 2
2017: Flame Is Burning“,
Yulia Samoylova
(C1R: Internval) Yulia stoppad
av Ukraina
2016: You Are The Only One“, Sergey Lazarev (RTR: Internval) 3:a i finalen
2015: A Million Voices“, Polina Gagarina (C1R: Internval) 2:a i finalen
2014: Shine“, Tolmachevy Sisters (RTR: Internval) 7:a i finalen
2013: What If“, Dina Garipova (C1R: Internval) 5:a i finalen
2012: Party For Everybody“,
Buranovskiye Babushki
(RTR: Nationell uttagning) 2:a i finalen
2011: Get You“, Alexej Vorobjov (C1R: Internval) 16:e i finalen
2010: Lost And Forgotten“,
Peter Nalitch & Friends
(RTR: Nationell uttagning) 11:a i finalen
2009: Mamo“, Anastasia Prikhodko (C1R: Nationell uttagning) 11:a i finalen

Ryssland i Eurovision Song Contest 2020:


Rysslands ESC 2020-bidrag: “Uno”, Little Big

Lyssna på Rysslands Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Uno officiell musikvideo“Vecherniy Urgant”-live-framträdandetext
Fler tolkningar: studioversion“Radio ENERGY”-live-framträdande
Låtskrivare: Little Big (t&m)
Semifinal: Semifinal 1 (var planerad att sändas den 12:e maj)
Uttagning: Internval: TV-bolaget Channel 1 Russia avslöjade den 2:a mars att de internvalt gruppen Little Big att få representera Ryssland i ESC 2020 och sist ut av de 41 presenterades tävlingsbidraget “Uno” i form av den officiella musikvideon den 12:e mars. Läs mer här:
Little Big för Ryssland 2020!” – “Rysslands Eurovision-bidrag 2020
Artister: Little Big
Gruppmedlemmar: Ilia Prusikin, Sonya Tayurskaya, Anton Lissov, Sergey Makarov
Little Big
(Foto: Ilia Prusikin)
♥ Se: “10 facts about Little Big” (wiwibloggs.com)
♥ Se: “In the spotlight: Little Big” (eurovision.tv)
Sociala medier:
youtubeinstagram
twitter.comfacebook
spotifytiktok
wikipediaeurovision.tv
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av EurovisionBelgium)
Video-intervjuer:
Interview with Little Big (av Vecherniy Urgant)
Eurovisioncalls (av NikkieTutorials
/ eurovision.tv)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(Wiwi Jury 2020)
Slutligt Odds (2020-03-18): topp-5 (plats 5) av de 41


Åsikter och spekulationer om Rysslands bidrag och chanser i Eurovision 2020:

Schlagerpinglan tycker: Till final RysslandRysslandRysslandRysslandRyssland Betyg: 4+ / 5
Betyg: 9 / 10
Efter en lång förperiod där jag sett min ena personliga favorit efter den andra röstas ut från de olika nationella uttagningarna så var det med (ganska reserverad men likväl) stor glädje jag tog emot det ryska bidraget när det presenterades. Stilen och humorn Little Big har i sina bidrag är egentligen inte alls i min smak… men jag föll direkt och kan fortfarande inte få nog av den. Exakt vad det är som lockar vet jag inte men hur simpel och enformig den än är så fungerar det på mig och trots ivrigt lyssnande har jag ännu inte tröttnat. Bidraget har m.a.o. det där oförklarliga “lilla extra”, vad gäller låt, artist och framträdande, som jag letar efter i ett ESC-bidrag och är därför min självklara vinnare 2020. (I alla fall i nuläget, vem vet vad som händer de sista veckorna.)
Schlagerpinglan tror: Till final
Då jag själv ser “Uno” som ett så självklart vinnarbidrag så har resultaten av de olika omröstningarna gjort mig lite konfunderad. Uppenbarligen ser och hör jag inte samma sak som många andra. Klart är i alla fall att detta är ett bidrag som sticker ut och som kunnat få höga poäng från både tittare och jurygrupper (i alla fall de som följer direktiven och inte enbart går på personlig smak och politisk övertygelse) så en finalplats borde vara självklar. Någon vinst tror jag däremot inte riktigt på, även om man aldrig kan räkna bort Ryssland, då det i år finns ett flertal troliga alternativ, både vad gäller starka låtar och bidrag med speciella inslag som uppenbarligen går hem i stora kretsar.

Ryssland i Eurovision Song Contest 2021:
Ilia Prusikin ska enligt wiwibloggs.com ha sagt att han inte har något emot att representera Ryssland i ESC 2021 med Little Big (men utvecklar att han inte blir besviken om det inte blir så då Ryssland har många andra bra artister som förtjänar chansen) men TV-bolaget RTR har ännu inte avslöjat sina ESC 2021-planer.

Fler ESC 2020-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Inför ESC 2020: Ryssland – “Uno” – Little Big”

 1. Marcus

  Det här bidraget är en av anledningarna som gör mig riktigt besviken att det inte blir någon Eurovision i år. Jag hade så gärna sett hur det här hade framförts på stor scen och hur det hade tagits emot. Jag älskar den iaf, den är ett rent glädjepiller. Min tvåa i år.

  Rysslands bästa:
  1. Vechniy Stranik
  2. Primadonna
  3. Mamo
  4. Ne Ver’, Ne Boysya
  5. Party For Everybody

  Sämst: Believe eller Nobody Hurt No One.

 2. Adri

  Om Aqua/Vengaboys parat sig med ett bilalarm så hade det blivit denna låt. Detta är så konstigt.

  Mannen med det svarta läppstiftet skrämmer mig. Överlag: svarta – och de allra flesta mörka – läppstift är riktigt fult.

  Menmen. Låten sätter sig. Halvvilligt. Jag tror de upprepat Sergeys tredjeplats från 2019 om de fått delta 🙂

  Rysslands bästa:
  1. ”Ne ver Ne Boysia” – 2003
  2. ”Solo” – 2000
  3. ”A million voices” – 2015
  4. ”Believe Me” – 2004
  5. ”Song #01” – 2007

  Sämst:
  Ryssland må ha varit min sistaplats 2018. Och de har den osmickrande titeln hos mig som ”historiens sämsta ESC-vinnare” i ”Believe”. Men sämst är faktiskt en annan låt. Pure annoyance, om vi hade bott i utlandet.

  ”Nobody Hurt No One” – 2005

 3. Schlagerpinglan

  Rysslands bästa utvalda ESC-bidrag:
  “Uno”, Little Big (2020)

  Rysslands 5 bästa tävlande ESC-bidrag:
  1. “Believe“, Dima Bilan (2008)
  2. “Lost And Forgotten“, Peter Nalitch & Friends (2010)
  3. “You Are The Only One“, Sergey Lazarev (2016)
  4. “A Million Voices“, Polina Gagarina (2015)
  5. “Song # 1“, Serebro (2007)

  Sist: “I Won’t Break“, Julia Samoylova (2018)

 4. Marcus

  Nej Pinglan, nej… 🙁

 5. Schlagerpinglan

  @Marcus, Nej?

  Om du menar Dima som nummer ett så kan jag hålla med (har aldrig varit speciellt förtjust i honom som artist/sångare), men vad gäller själva låten och speciellt texten (och det överdrivna i framträdandet) så är det ett stort “jo”. 😀

 6. Marcus

  Då är vi helt tvärtom. Jag har inget emot Dima, och jag gillade verkligen hans första försök… men Believe? Nej. Det är tidernas sämsta vinnare enligt mig, jag har nästan ett brinnande hat mot den xD (Charlotte floppade, så hela 2008 har en besk smak i munnen hos mig, så mycket beror nog på det…)

 7. Anna

  Såklart hade Ryssland blivit vinnare av Esc 2020!
  Älskar låten, koreografin & liveversionen.
  12 points de moi ❤️

 8. Micke

  Balansgången mellan att bli hyllad eller hånad är ofta väldigt tunn och det gäller i högsta grad även det som i ESC kallas “skämtbidrag”. Ett epitet som jag inte riktigt är nöjd med men ändå använder mig av ibland. Oavsett vilket så gäller detta epitet i högsta grad Rysslands bidrag till ESC 2020.

  Jag har aldrig förstått mig på “tråkmånsar” som tar allt så jädra gravallvarligt och inte kan ta in lite som är gjort med glimten i allt allvar. Det är det som för mig är det stora problemet med ESC och än mer MF. Detta att den här tävlingen för många ses som A och O i musiken. För mig är det precis tvärtom. Här samlas definitivt inte de stora inom musiken men as if I care. Det är koncepten som gör detta så stort, inte musiken.

  Det är i detta som de själva skämtbidragen bidrar till att göra allt större. De har en oerhört viktig plats i detta men får givetvis inte börja dominera. Jag älskar många skämtbidrag medan jag bara asgarvar åt uselheten hos vissa. So whar? Det är inte jag som är måttstocken för vad som är roligt eller inte roligt.

  Så hur ser jag då på det lilla “skämtbidraget” från Ryssland 2020? Jag tycker jättebra om det. Som alltid en balansgång men jag tycker de hanterar detta på ett jädra bra sätt. Hade varit otroligt kul att se hur det hade gått för Ryssland i år. Synd att vi inte får den möjligheten. Ett kul, väl sammansatt bidrag som i sin helhet skriker ut “det är jädrigt kul med ESC. (8/10) är det betyg jag ger.

  RYSSLAND TOPP 5:

  1. “Party For Everybody“, Buranovskiye Babushki – 2012
  (En av mina favvisar när det gäller “Skämtbidrag”. Det är helt ofattbart för mig hur vissa kan irritera sig på dessa goa gummors framträdande. Sen tycker jag bättre om framträdandet i ryska finalen än i ESC-finalen där det blev mer uppstyltat och det spontana tappade lite. Helt underbart bidrag. Tack för att du finns ESC)
  2. “Scream“, Sergey Lazarev – 2019
  (En växare. Ganska tam och meningslös första lyssningarna men sen. Två klasser bättre än bidraget Lazarev hade några år tidigare)
  3. “A Million Voices“, Polina Gagarina – 2015
  (Väldigt vackert bidrag som dras ned lite av halleluja-texten)
  4. “Uno”, Little Big – 2020
  (Redan sagt vad jag tycker)
  5. “Shine“, Tolmachevy Sisters – 2014
  (Det är inte ofta jag hatar något men jag hatade verkligen de lägre stående varelserna i publiken som buade ut dessa systrar på grund av politik. Vad nu dessa tjejer hade med det att göra förstod ingen. Inte ens dessa kadaver som buade i publiken. Hela jag ville bara krama om tjejerna allt jag kunde samtidigt som jag ville sätta publiken på vatten och bröd i två månader. Tjejerna såg chockade ut men gjorde ett gott jobb ändå. Tänk att människan kan sjunka så lågt)

  SÄMST

  Get You“, Alexej Vorobjov – 2011
  (Säkert inte meningen som skämtbidrag men lik förbannat Skrattar som attan när jag ser detta usla)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se