SverigePrecis som i fallet med Danmark så har det tidigare här på bloggen nämnts i förbigående att Mello 2020-vinnarna The Mamas inte kommer att internväljas till att få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2021.

Klart är att det blir en Melodifestivalen 2021 precis som planerat, se fullständiga regler och en sammanfattning av reglerna, och att SVT har rätt att bjuda in ett antal “upphovspersoner“.

Chansen finns därför att vi kan få se The Mamas i Rotterdam 2021 (eller i alla fall i Melodifestivalen 2021) om de först och främst vill och sedan hittar rätt låt (som antingen blir utvald eller inbjuden).

The Mamas liveframträdande i Melodifestivalen 2020:

“Move”, The Mamas (Vinnarna av Melodifestivalen 2020)
(Text & musik: Herman Gardarfve, Melanie Wehbe, Patrik Jean)

Schlagerpinglan: Jag har naturligtvis inte läst /sett alla intervjuer som The Mamas gjort så kanske har de uttalat sig om de är intresserade av att delta i Melodifestivalen 2021. Oavsett vilket så är inget bestämt förrän startlistan är klar och skulle den perfekta låten dyka upp så är det få artister som kan motstå den. Vi får m.a.o. vänta och se vad som händer. 😀

Min egen åsikt i frågan är att jag tycker synd om de ESC 2020-artister som inte får tävla på ESC-scenen men att “the show must go on”. Internvalda artister ser jag gärna att de får en extra chans men när det gäller de nationella uttagningarna så får de gärna börja om på nytt.

Om det skulle vara så att The Mamas dyker upp i Mello 2021 så hoppas jag att de ställer upp med en låt som är bättre än både “Too Late For Love“ (2019) och “Move” (2020) så att rösterna de får är p.g.a. bidraget och inte sympatier för en utebliven ESC-resa. Även om intentionerna må vara goda så är det inte snällt att ge en tröstseger som man på förhand kan misstänka leder till en ESC-final-miss.

Nåja, detta är kanske att gå händelserna i förväg en aning. Vi får väl se om vi får tillfälle att återkomma i ämnet efter att artisterna för Melodifestivalen 2021 presenterats, vilket lär bli i någon gång i oktober-november. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Sverige i ESC 2021“ medan de övriga ländernas ESC 2021-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se