Island TV-bolaget RÚV har bekräftat att Island kommer att delta i Eurovision Song Contest 2021 men hur de tänker utse sitt tävlingsbidrag och artist har de ännu ej avslöjat. (Källa: esctoday.com)

Islands bidrag i Eurovision Song Contest 2020

Think About Things“, Daði og Gagnamagnið

Schlagerpinglan: Så långt allt väl. 😀

Om det sedan blir ytterligare en säsong av Söngvakeppnin, som 2020-vinnaren Daði Freyr Pétursson redan avslöjat att han inte kommer att delta i som artist, eller om RÚV gör som många andra länder och internväljer sin ESC 2020-artist återstår att se.

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Island i ESC 2021“.


Relaterad information: I och med Islands bekräftelse så har wikipedia nu 33 länder på sin lista över preliminärt bekräftade ESC 2021-länder medan esctoday.com (som ej har Armenien på sin lista) har 32 länder. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för att skicka in bidrag till Sveriges Melodifestivalen 2021, d.v.s. i dag kl. 11:59. Mer information om hur man skickar in bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2021: Island bekräftar deltagande”

  1. Mats Wältare

    Jag hoppas verkligen att Daði Freyr och hans grupp Gagnamagnið blir internväljd att representerar Island för att dom förtjänar det verkligen och så älskade jag hans låt Think About Things

  2. Schlagerpinglan

    @Mats Wältare, Du är uppenbarligen inte ensam om att hoppas på Daði Freyr & C:o så man vet aldrig… kanske anser RÚV att de har ett guldkorn här som är värt att satsa på. Själv föredrar jag däremot en vanlig Söngvakeppnin-säsong… men skulle det inte ske så unnar jag naturligtvis Daði en andra chans. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se