Spanien Efter att TV-bolaget TVE i mars avslöjat att de internvalt Blas Cantó att få representera Spanien i Eurovision Song Contest 2021 och Blas i november sade sig planera att presentera fyra låtar för TV-bolaget, så kommer nu uppgifter om att låtvalet ska göras via en nationell låtuttagning.

Spaniens internvalda ESC 2021-artist:

Blas Cantó (framför här sitt ESC 2020-bidrag “Universo” i “Gala Drag 2020”)

Spaniens nationella ESC 2021-final – i korta drag:

Enligt Eurovision Spain så har TV-bolaget TVE haft ett möte med Blas team och Warner Music där de kommit överens om att skapa en låtuttagning inför 2021.
I den nationella finalen kommer Blas att presentera “ett flertal” låtar.
Publiken får en “fundamental roll” i låtvalet.
Förutom Blas själv så kommer även gästartister att uppträda i finalen, däribland artister från Warner Musics eget stall, som Pastora Soler (ESC 2012) och Vanessa Martín.
Något datum har ännu ej avslöjats men finalen förväntas äga rum i januari / februari.
(Källor: Eurovision-spain och escxtra.com)

Schlagerpinglan: I en tid då många internvalda artister även får sina tävlingsbidrag internvalda så ser jag varje extra nationell uttagning som en välkommen present. 😀

Senast Spanien arrangerade en låtuttagning för en internvald artist var 2013El Sueño de Morfeo presenterade tre tävlingsbidrag och där 50/50 tremannajury- och tittarröster utsåg “Contigo hasta el final” till vinnare med över 50% av rösterna. Detta räckte dock endast till en 25:e-plats i ESC 2013.

Bättre gick det då för Pastora Soler som internvalts året innan som även hon presenterade tre tävlingsbidrag och där 50/50 tremannajury- och tittarröster utsåg “Quédate conmigo” till vinnare med över 50% av rösterna. I ESC 2012 räckte detta till en imponerande 10:e-plats.

Vad kan man då utläsa av detta, förutom att det de senaste gångerna funnits en självklar vinnare bland de tävlande låtarna? Kanske att det inte spelar någon roll hur stor seger det blir i den nationella finalen, det kan likväl gå hur som helst i ESC… men det visste vi ju redan innan. 😀

Nu håller jag tummarna för att vi får ett flertal intressanta låtar att lyssna på samt en underhållande show att njuta av i januari eller februari. Med lite tur så kanske det även kan leda till att Blas Cantó får ett konkurrenskraftigt Eurovision-bidrag till sitt försenade Rotterdam-äventyr… men det beror ju till största del på vilka bidrag de väljer ut till finalen. 🙂

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Spanien i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se