ESC2021 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2021. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Norge Norge: De första artisterna presenteras på måndag
Måndagen den 11:e januari kommer de tio första artisterna som ska tävla i Norges Melodi Grand Prix 2021 att presenteras. Ni kan följa presentationen av de sex förhandskvalificerade artisterna och de fyra som ska tävla i den första deltävlingen den 16:e januari via NRK 1 och nrk.no/mgp med start kl. 12:10.

Om det blir som förra året så kommer vi även att kunna lyssna på de fyra deltävlings-bidragen på måndag. (Källa: Melodi Grand Prix på Twitter)

Finland Finland: Ingen publik vid UMK 2021-finalen
OGAE Finland har rapporterat att det, p.g.a. den pågående pandemin, inte kommer att tillåtas någon publik vid finalen av Uuden Musiikin Kilpailu 2021 i Tammerfors den 20:e februari. De sju artister som ska tävla om att få representera Finland i ESC 2021 presenteras den 13:e januari. (Källa: escxtra.com)
ESC 2021 ESC 2021: Scenario-beslut om 3-4 veckor
I september presenterade EBU fyra olika scenario som visar olika sätt som pandemin kan påverka sättet som ESC 2021 kan arrangeras på. Showens exekutiva producent Sietse Bakker uppgav den 2:a januari, via Twitter, att beslutet om vilket scenario som kommer att användas ska tas inom fyra till fem veckor. (Källa: wiwibloggs.com)
Portugal Portugal: Artisterna presenteras den 20:e januari
Portugal kommer att utse sitt ESC 2021-bidrag genom den nationella uttangingen Festival Da Canção 2021 vars final är planerad att avgöras den 6:e mars. De 20 låtskrivare som kommer att tävla (18 inbjudna av TV-bolaget RTP och två från de inskickade bidragen) samt vilken semifinal de dyker upp i har redan avslöjats, se här.

Vilka artister de valt ut till att få framföra bidragen kommer att avslöjas den 20:e januari, enligt Joana Martins i showen “A Nossa Tarde”. (Källa: escbubble.com)

Australien Australien: Diane Warren-låt bland Montaignes val
Efter att Australiens internvalda artist Montaigne tidigare beskrivit ett eget bidrag som hon skulle vilja tävla med i ESC 2021, “JC Ulra“, så kom teamet fram till att det inte var rätt låt.

Sedan dess har hon fått en låt skickad till sig utav ingen mindre än Diane Warren som beskrivs som en direkt hit. Dilemmat är att Montaigne inte verkar tycka att låten, eller texten, är riktigt i hennes stil utan hon har en annan, egenskriven låt som hon tycker passar bättre. Hon kommer att jobba vidare på båda låtarna och göra valet, tillsammans med sitt team, senare.

Senast Warren tävlade i ESC var tillsammans med Andrew Lloyd Webber 2009 då det blev det en 5:e-plats för Storbritanniens “It’s My Time” med Jade Ewan. (Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2021” medan sammanställningen över de TV-bolag som tar emot ESC 2021-bidrag/ansökningar finns här: “TV-bolag som tar emot bidrag till ESC 2021“.

Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2021: Blandade nyheter (2021-01-09)”

  1. Micke

    En fråga om något annat. Tyvärr har fortfarande inte mitt normala intresse återvänt tyvärr. Finns dock två bidrag som kämpar för mig märker jag 🙂 Tydligen vill de “rycka upp mig” igen när det gäller intresse. De är de enda bidragen av det som kommit ut som jag lyssnar på då och då. Båda tävlar i franska uttagningen så jag undrar helt enkelt när Frankrikes uttagning äger rum. Har inte lyckats få nåt grepp på det än. Nån som vet? De två bidragen jag pratar om är förresten 1.“Pourvu Qu’on M’Aime“ och 2. “Voilà”

  2. Schlagerpinglan

    @Micke, Både på gott och ont så kan sådant förändras snabbt. Förhoppningsvis så visar det sig att några riktiga guldklimpar tar sig vidare i Norges och Litauens uttagningar nästa lördag så att det finns något påtagligt att se fram emot. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se