FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom den nationella finalen UMK 2021 den 20:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där fyra bidrag nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den fjärde låten: “Play” med Laura, se nedan. Mer info om UMK 2021-startfältet samt det förväntade låt-släpp-schemat hittar ni här.

Det fjärde “UMK 2021”-bidraget:

Play“, Laura (Karl-Ander Reismann, Laura Põldvere, Reinis Straume)

Schlagerpinglan: När jag nu på sena måndagskvällen lyssnar på “Play” för första gången så inser jag att jag förmodligen hade alldeles för höga förväntningar på Eesti Laul-stjärnan Laura och hennes första UMK-bidrag.

Jag får nog sätta mig ner och lyssna igen för just nu så är det mest besvikelse jag känner och det är mycket möjligt att det beror på mig och inte låten. I skivandets stund så uppfattar jag den som väldigt ointressant där vare sig text eller musikslingor gjorde något större intryck. Jag hade helt klart väntat mig något annat och är nyfiken på vad som kommer att hända efter ytterligare några lyssningar.

Min rankning av UMK-bidragen så här långt: 1:a Pandora (en låt som sätter sig i huvudet och jag blir glad av den), 2:a Danny (oerhört känslostark låt), 3:a Laura (låten kräver eventuellt ett flertal lyssningar), 4:a Oskr (jag har fortfarande inte fått grepp om bidraget). Än kan dock mycket hända. Lauras bidrag har jag ju endast lyssnat på en gång och det återstår tre bidrag som vi inte har hört alls, varav Aksel (2020-vinnaren) är näst på tur. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Finland i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


23 kommentarer till “Finland 2021: Lyssna på Lauras UMK 2021-låt”

 1. Adri

  Vilken oerhört platt låt. Nej. Tacka vet jag Teflon Brothers ft. Pandora och ”I love you” 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Då var det kanske inte bara mina förväntningar som färgade mitt första intryck av “Play”. Just “platt” är ett ord som beskriver det ganska bra. Nåja, det är kanske en växare. 🙂

 3. Mr A

  Den börjar intressant men hände inte så mkt mer.

 4. Mr A

  @pinglan
  Hittade en grej för dig.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/pandora-forbereder-sig-for-mello-i-finland-kanns-ratt

 5. Mr A

  Pandora instrumental
  https://youtu.be/GFoey2x8Mn8

 6. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag tackar så mycket, det var en ovanligt intressant gjord artikel. 🙂 Även länkarna till de instrumentala versionerna är väldigt uppskattade. Även om man inte hör texten så ekar den i huvudet, tur att den inte längre irriterar. 🙂

 7. Mr A

  @pinglan

 8. Mr A

  Skulle vara en tumme upp där.

 9. Micke

  1. “Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua“, Danny:
  (Inte många kommer att rösta på den här. Hälften säkert för att de inte gillar den men hälften också av en pervers anledning. Den att Danny är över 35 år gammal och dessutom långt över det. För mig i egen klass av de fyra)
  2. “Lie“, Oskr:
  (Den här tyckte jag kändes väldigt platt inledningsvis men den växer. Just nu klar tvåa av dessa fyra)
  3. “I Love You”, Teflon Brothers feat. Pandora:
  (Har vi förflyttat oss till junior-ESC eller förskole-ESC? Det var mina första känslor när jag hörde den här men trots vad jag tycker om syntar som dominerar i låtar så har den ändå något. Motvilligt får jag väl kalla den litet glädjepiller)
  4. “Play”, Laura:
  (Då var vi där igen……..Hur många gånger har den här varit med i ESC egentligen. Nope helt dött bidrag för mig)

 10. Adri

  1. “I love you”, Teflon Brothers feat. Pandora
  – Detta kan eventuellt vara min favorit av allt som tagits fram ännu. Kanske iaf. Jag vet att jag verkligen älskar det i alla fall!

  Sen är det ett stort hopp.

  2. “Lie”, Oskr
  – Som jag skrev under låtens inlägg här på bloggen så låter detta mest som något från Sveriges Radios P3s A-rotation. Det är inte dåligt, men det är gjort. Oj vad gjort vad det är!

  3. “Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua“, Danny
  – Danny är tydligen Erika Vikmans ex-pojkvän (om man ens säger så när någon närmar sig 80, ex-gubbe? Nej, det låter hårt). Jag är inte perfekt så jag blir inte glad över det jag säger nu, men det gör att jag genast går väldigt hårt åt honom. Ett av de värre exemplena på gubbsjuka jag hört om. Nej, det gillar jag inte alls. Men som tur är så gillar jag inte låten heller, så jag kan även försvara min placering så. Jag kan tänka mig att finnar kommer rösta massvis på detta. Det är ju en toppenfin text han kommer med. Och han har väl talang. Men eftersom jag inte förstår finska och mest tycker musiken är ganska trist – fin, men trist – så blir det trea.

  4. “Play”, Laura
  – Hmmph… jag tänkte att detta eventuellt skulle vara en låt som växte. Jag hade fel. Upprepning dödade istället denna låts chanser att impa på mig. För jag var verkligen oimponerad redan från start. Denna låt har ju NOLL kraft. Den är liksom dödfödd. Fruktansvärt underväldigande. Synd på Laura. Jag gillar henne. Men denna låt? Nej tack, från Adri.

  —————————————————————-

  Jag gillar verkligen “I love you” – men jag vill nog ändå ha något ytterligare mer från Finland. Hoppas vi får det i kommande låtar. Nästa låt är Aksel, och med tanke på vad jag tyckte om hans låt sist så har jag verkligen inga förhoppningar om att jag ska tycka om den. Men för all del… överbevisa mig gärna!

 11. Micke

  @Adri min vän 🙂 Var får du sånt tänk ifrån 🙂 Där är vi inte alls på samma planet. Tänk att folk kan irritera sig på när det blir för mycket senior men bry sig nada när det blir för mycket junior. Som jag sagt förut… jag bryr mig bara om låt. Om det sen är en 95 åring eller 5 åring som framför den skiter jag fullständigt i så länge de gör det bra.

  Min grej som du säkert vet Adri är istället en helt annan. När en tävling börjar anklagas för att bli allt mer barntävling så som hände med Melodifestivalen. Vad gör de då för att motverka dessa tankar. De byter namn och kallar det istället för MELLO 🙂 Wow: jädrar så moget det plötsligt blev 🙂

  Tillbaka till Finland. Jag är precis på din linje vad gäller Aksel Adri. Har absolut nada tro på hans nya låt. Men vem vet. Han kanske ger oss båda en jädra käftsmäll 🙂

 12. Adri

  Micke: Jag är inte säker på att du uppfattat min kommentar rätt där, kompis. För jag är inte kritisk till att 80-ish åringar deltar.

  De är så välkomna. Jag vill inte utestänga (finska) Danny, eller… fan vet jag… Siw Malmkvist eller någon annan 🙂 Samhället är redan så bra på att åldersdiskriminera, så det vill jag inte bidra till 🙂

  Sen ditt andra stycke. Jag kan inte relatera till det. Medelåldern i MF är kanske inte hög-hög, men för hög för att kallas junior-aktig. Jag är själv 25 år senare i år, och i senaste finalen fanns där bara två akter som var yngre än mig 🙂 Resten var alltså allt mellan typ 25 och 45. Det är väl ett ganska vitt åldersspann ändå. Fler som var yngre än mig deltog, men fick lämna tävlingen i förväg. Men det duger väl? Precis som äldre så ska väl inte yngre utestängas? Möjligheterna ska ju vara lika! 🙂 Sen heter det ju bara Mello i folkmun, om ens det. Officiellt är det fortfarande Melodifestivalen.

  Aja. Vill inte låta det ta för mycket utrymme. Men bara så att jag ska ha gjort mig tydlig. Danny får tävla som vem som helst. Låten? Inte min grej, men bättre än Lauras ”Play” till exempel. Det jag har issues med honom är att jag inte gillar fenomenet han står för. Jag försöker ta bort så mycket av personligheten när jag lyssnar. För det ska vara irrelevant. Men det kommer färga mina åsikter ifall någon visar sig vara hardcore-rasist eller, som i detta fall, lida av riktig gubbsjuka. Tyvärr.

  Men som sagt så gör det inte jättestor skada här för jag gillade inte låten ändå. Men jag kan ha dömt honom redan från start när jag läste det.

 13. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har inte lika negativ syn på det här med äldre artister i ESC-deltävlingar som du utan jag tror att alla tävlar på ungefär lika villkor. Om majoriteten gillar låten och framträdandet så kommer artisten att få röster, oavsett ålder. Problemet med många äldre i sådana här tävlingar är att de ställer sig på scenen och presenterar något som de gjort hundratals gånger förr och som inte längre berör så många, eller testar något nytt som ingen har efterfrågat. De kan ju inte få röster enbart p.g.a. att de varit talangfulla i x antal år utan det är de tre minuterna som räknas.

  Om de levererar något som uppskattas så kommer rösterna att trilla in, fråga bara Hasse Andersson, han är ju knappast någon duvunge men fick en nystart på karriären tack vare Melodifestivalen. På samma sätt kan Danny mycket väl få hur många röster som helst av de som berörs av hans låt. Att tro att resten låter bli att rösta på honom p.g.a. hans ålder är nog att göra det för lätt för sig. Jag tror det beror på att de inte befinner sig på ett ställe i livet där hans text betyder så mycket än eller helt enkelt inte hittar något i musiken som träffar rätt.

  Jag tror m.a.o. att Danny, om han gör ett bra live-framträdande, kan få riktigt många röster i februari. Om han nu inte får det så tror jag att det beror på många andra saker än åldern, men det är ju bara vad jag tror – svårt att veta på riktigt varför folk röstar som de gör. 🙂

 14. Micke

  @Adri en grej. Jag menar inte att jag kallat Melodifestivalen för allt mer junioraktig. Däremot fick jag ständigt höra det av folk runt mig. Det var faktiskt så att även de “HÖGA” i MF fick höra detta ständigt och när de då plötsligt fick för sig att ändra namn hade man nog väntat sig något annat än MELLO. Två polare som var bland de få runt mig som gjorde som jag och kollade MF höll på att skratta ihjäl sig. En av dom sa bokstavligen. “Sicka jävla idioter. Kommer aldrig någonsin att kolla på den jävla skiten mer nu.” Tyckte de överreagerade men jag håller med. Mello ger en mer barnslig klang över det hela

 15. Engsla

  Låten Laura ställde upp med i Eesti Laul förra året började också lite halvdant, men den växte till sig under de tre minuterna. Den här fortsätter bara i samma fotspår. Jag håller med om att det tyvärr blir väldigt platt.

 16. Engsla

  Visst, ordet kanske för tankarna till barndomens “mellis”, men jag tycker nog att “mello” låter lite trevligt familjärt och därför är ett helt ok smeknamn på tävlingen 🙂

  Sedan måste jag kommentera lite om äldre artister i mello 😉 Precis som Pinglan skriver så beror nog röstantalet de fått i mångt och mycket på de tre minuter de levererat på scen. Kommer inte ihåg alla som varit med varje år, men vet att de jag själv såg fram emot (Jan Malmsjö och Arja Saijonmaa) inte höll måttet. Kanske för att jag hade för höga förväntningar på dem, men inte sjutton slänger jag iväg några sympatiröster på något jag inte riktigt orkar lyssna färdigt på själv. Varför då skicka iväg dem till esc? Jag vet att andra tycker att rösten inte alltid spelar någon roll så länge det är “själfullt” (cue Thorsten Flinck…) men för min del vill jag åtminstone att det ska hålla något högre klass än konstfulla KOL-flämtningar. Men smaken är ju som baken och jag vet en hemma som tyckte att tex Rikard Wolff var bland det bästa som ställts på en mello-scen… 🙂

 17. Micke

  @Engsla, helt med dig. Håller de inte måttet ska de inte vara med. Inte svårare än så. Men det gäller alla oavsett om de är 5 år, 25, 45, 65 eller 85. Jag har alltid haft svårt med åldersnoja. Kommer kanske ifrån att mina föräldrar fick mig som väldigt, väldigt unga. Så massa fördomar de utsattes för men de stod alltid på sig.

  Vad gäller Jan Malmsjö så är det troligen en av de bästa artister som någonsin funnits i Sverige. Tyvärr höll väl inte rösten längre kanske. Men det är ju det som ska avgöra och ingen ålder gossen eller farbrorn har.

  Vad anser du förresten om Dannys bidrag Engsla?

 18. Micke

  För övrigt ber jag om ursäkt för att jag tog upp detta med Mello igen. Det här är ju min åsikt och jag kollar ju inte på detta längre så då ska jag ge fan i att tracka er som gillar det. Har lovat mig själv detta men så kom detta med Adri och det han skrev om ålder på artister. Det var ju definitivt inte Adris fel men det var orsak till varför jag lost it. Sorry

 19. Engsla

  Micke, vi har alla våra favoritämnen att gnälla om och det här råkar vara ett av dina. Är det någonstans du kan gnälla av dig är det väl här, så kör på! Det är alltid kul att munhuggas lite 🙂

  Håller på att lyssna igenom alla de senaste dagarnas låtar igen. Återkommer om Danny.

 20. Micke

  @Engsla, som en snubbe som alltid älskat, spelat, skrivit…..hårdrock så borde jag veta bättre. Om du bara visste hälften av det jag fått kämpa mot för att jag kollat ESC och MF 🙂 Faktiskt impad av mig själv att jag stått på mig 🙂

  Bara så du vet. Dannys låt är inget la la la bidrag som ska sätta sig direkt. Krävs många lyssningar 🙂

 21. Adri

  Micke: Alright. Men dina polare överreagerar må jag säga. För det heter ju fortfarande inte Mello 🙂

  Och som sagt, skrev jag ens något om åldern på artister? Ja jo, jag nämnde det. Men inte i min bedömning av honom 🙂

 22. Engsla

  Micke: jag tyckte nog att Dannys låt satte sig ganska snabbt, det jag funderade på var om den skulle hålla över tid. Ibland förhastar jag mig i mitt tyckande. Men höll gjorde den! Åtminstone över ett par dagar, vi får se hur det artar sig 😉

  Sedan är det andras förlust om de inte kan se det roliga i mello och esc. Precis som det är synd om dem som inte uppskattar hårdrock eller andra konster. Det finns pärlor att upptäcka överallt, så stå på dig! Och kanske ge mellon en ny chans? 😉

  Adri: du pekade på något knepigt när du skrev om Danny. Med förhandsinformation om artister (i olika skrån) så blir det ju lätt så att man väger in det man vet om dem när man ska tycka till om deras alster. Både positivt och negativt. Det visade ju inte minst me too när det var som hetast. På gott och ont. Vad är rätt och fel och hur mycket spelar det man tycker om personer in. Det har ju ältats hur mycket som helst de senaste åren, men jag tycker fortfarande att det är intressant att fundera över 🙂

 23. Micke

  @Engsla, precis. Det jag gillar det gillar jag om så 99% av jordens befolkning tycker det är skit 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se