ESC2021 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2021. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Spanien Spanien: Marvin Dietmann står bakom Blas scenshow
Precis som Cypern och Österrike så har Spanien anlitat Marvin Dietmann, österrikaren bakom scenshowerna för Conchita Wurst 2014, ZOË 2016 och Cesár Sampson 2018, inför Eurovision Song Contest 2021.

Marvin blir scenregissör inte bara för internvalda Blas Cantos Rotterdam-framträdande utan även för det “live-on-tape” som ska spelas in samt vid den låtuttagning där Blas ska framföra två potentiella ESC-låtar. (Källa: esctoday.com)

Finland Finland: UMK-scenen och programledare presenterade
Den 2:a februari presenterade YLE de första bilderna på UMK 2021-scenen, som ni kan se här. I dag, den 5:e februari, kom även informationen att Antti Tuisku, en finsk sångare ni kan läsa mer om här, kommer att ta över som UMK-värd efter Krista Siegfrids, som haft uppdraget de senaste fem åren. (Källor: YLE och YLE)
Tjeckien Tjeckien: Benny Cristos ESC 2021-bidrag är utvalt
Sedan tidigare var det känt att internvalda Benny Cristo även skulle få sitt tävlings-bidrag internvalt. Nu står det klart att valet stod mellan tre låtar och att det nu är bestämt vilken låt som kommer att representera Tjeckien i Rotterdam 2021.

Låten, som ännu är titellös och där en del arbete kvarstår innan den är färdig att presenteras för allmänheten, lär vara i en helt annan genre än 2020-bidraget “Kemama” samt vara på engelska med en rad på tjeckiska. I slutet av februari väntas låten släppas medan ett smakprov ev. släpps redan om några dagar. (Källa: eurovoix.com)

Lettland Lettland: Tävlingsbidraget släpps den 12:e mars
Sedan tidigare visste vi att internvalda Samanta Tīna redan valt ut det bidrag som hon ska representera Lettland med i Rotterdam 2021. Nu vet vi även att presentationen kommer att ske i en serie av program som går under namnet “Ka Uzvaret Eirovizija – Samantas Tinas Cels Uz Roterdamu)” (Hur man vinner Eurovision (Samanta Tīnas väg till Rotterdam), se trailer här.

Det första programmet sänds den 12:e februari och behandlar låtskrivarlägret där låten skrevs, del två avhandlar scenkläder, i del tre diskuterar ESC-deltagare och experter vad som gör en Eurovision-vinnare, i del fyra avslöjar Samanta mer om framträdandet och koreografin medan del fem handlar om hur musikvideon gjordes. (Källa: eurovoix.com)

Azerbajdzjan Azerbajdzjan: iTV tog emot 229 bidrag
Enligt Azerbajdzjans delegationschef Isa Malikov så tog TV-bolaget iTV emot 229 bidrag från både inhemska och utländska låtskrivare när de sökte lämpliga bidrag till internvalda Samira Efendi. Av dessa har de nu koncentrerat sig på de sex bästa. Vilket bidrag som till slut valts ut till Rotterdam 2021 avslöjas den andra veckan i mars. (Källa: escbubble.com)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se