SverigeSchlagerpinglan: Efter fyra deltävlingar av Melodifestivalen 2021 har vi 8 bidrag som kommer att duellera i Andra Chansen i Annexet den 6:e mars i hopp om att få en av de 4 finalplatser som står på spel. Vilka bidrag och dueller det rör sig om ser ni här nedan:

Se även: “Vem vinner Andra Chansen-duellerna?

Ett av bidragen som tävlar i Andra Chansen 2021:

The Missing Piece“, Paul Rey

Melodifestivalen 2021 – Andra Chansen-duellerna – Annexet, 6:e mars
Duell 1:
1. Baila Baila“, Alvaro Estrella
2. Pretender“, Lillasyster
Duell 2:
3. The Silence“, Frida Green
4. The Missing Piece“, Paul Rey
Duell 3:
5. Rena rama ding dong“, Eva Rydberg & Ewa Roos
6. Behöver inte dig idag“, Clara Klingenström
Duell 4:
7. Beat of Broken Hearts“, Klara Hammarström
8. Best of Me“, Efraim Leo
(Källa: SVT)

Schlagerpinglan: Då alla kvällens ESC-shower fortfarande inte avslutas så väntar jag med att utse mina favoriter i de olika Andra Chansen-duellerna tills jag kan lyssna på bidragen i lugn och ro. 🙂

Däremot så kan vi ta en snabb titt på de åtta bidrag som redan är klara för finalen av Melodifestivalen 2021, och nu är fria att lyssnas på (jag uppdaterar med länkar efterhand som de dyker upp):

Melodifestivalen 2021 – Finalen – Annexet, 13:e mars:
Tänker inte alls gå hem“, Arvingarna
Dandi dansa“, Danny Saucedo
New Religion“, Anton Ewald
Little Tot“, Dotter
Still Young“, Charlotte Perrelli
Voices“, Tusse
Every minute“, Eric Saade
In the middle“, The Mamas
(Andra Chansen-bidrag)
(Andra Chansen-bidrag)
(Andra Chansen-bidrag)
(Andra Chansen-bidrag)

Deltävlingsresultat Melodifestivalen 2021:
deltävling 1deltävling 2deltävling 3deltävling 4

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Sverige i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


25 kommentarer till “Vilka bidrag tävlar i Andra Chansen 2021?”

 1. Adri

  Har tre favoriter i Andra Chansen:
  • Paul Rey
  • Clara Klingenström
  • Alvaro Estrella

  Så det är iaf bra att ingen av dem möter varann. Men tyvärr så har ju SVT skickat både Clara och Alvaro mot Mello-avrättning. De känns rätt chanslösa.

  Paul KAN eventuellt slå Frida, men 0% garanti.

  Så Andra Chansen kan bli en supertråkig historia för mig. Men den tiden – den sorgen!

 2. Johanna

  Alvaro är röt. Lillasyter känns helt given. Tanterna är väl rätt troligt det också men jag hoppas, hoppas att Clara lyckas ta sig ur den duellen. Sista duellen hoppas jag på Efraim för Klara Hammarström ä’r ju sjukt tråkig (både låten och hon som artist) SEdan hoppas jag att Paul slår FRida men som Adri skriver är det ingen garanti. Så jag kan egentligen bara vara säker på att få en av favoriterna här till final, för Lillasyter måste ju ändå vinna sin duell?

 3. Pato

  Till kvällens semi:

  1. Tess Merkel 2/5. Jag vet inte.
  2. Lovad 2/5. Hon gjorde inte bort sig, hon såg bra ut, gjorde ett bra framträdande vokalist men fortfarande alldeles för ointressant.
  3. Efraim Leo 0/5. Killen satt inte en enda ton och låten är på Kalle-Anka nivå.

  4. The Mamas 4/5. Dom är ren kvalité och jag älskar ren kvalité. Dom får gärna delta i mello varje år och fortsätta sätta skåp.

  5.Sannex 0/5. Är det här melodifestivalen eller är det här bolibompa? Inte ens på ett jävla tivoli hade den här låten gjort sig fint. Men jag tror det här var ett skämt, den deltog inte egentligen. Björkman ville dra ett första april skämt i februari.

  6. Clara Klingenström 3/5. Absolut inte dåligt, hon kan sjunga och texten verkar vara väldigt personlig.
  7. Eric Saade 4/5. Precis som Tusse. Här kom 2021 in i tävlingen. Den här låten får Erics tidigare verk att låta som bolibompa. Här förflyttade Saade sina artist positioner. Det är Tusse och Saade som tar den här tävlingen framåt i framtiden. Och det är den pushen vi behöver varje år. Härligt att Tusses vinst kanske inte är så solklar längre.

 4. Adri

  Johanna: Jag är ju absolut Team Alvaro. Men är det nåt 15+ års tittande på MF lärt mig så är det: underskatta inte rocken!

  Det är en genre med sina ganska många fans, och det erbjuds inte mycket av det i MF så när det väl dyker upp så är det ofta ödet att det ska bli succé. Mustasch misslyckades iofs, men jag tror inte jag förstör nåns verklighetsbild när jag säger… jag tror inte det var låten som fällde dem.

  Men mina fem app-röster i den duellen kommer tilldelas Alvaro! 🙂

 5. Johanna

  Så jag kommer rösta på startnummer 2 hela kvällen nästa vecka då alltså….Det blir lätt att komma ihåg!

 6. Pato

  riktigt fult, varför ska man skriva långa vettiga kommenterar som ändå inte blir publicerade ?

 7. Schlagerpinglan

  @Pato, Alla vettiga kommentarer blir publicerade, d.v.s. kommentarer som inte innehåller fula påhopp på artister/låtskrivare, andras musiksmak o.s.v. o.s.v.

 8. Anna

  Värdig & solklar vinnare ikväll var Eric Saade ❤️
  Tror han vinner hela ”tjottaballongen”!

 9. Engsla

  Pato, nu vet jag inte vad du skrev, men jag har noterat i dina tidigare inlägg att du ibland är väl frikostig med kraftuttryck, och jag vet att Pinglan vill ha ett vårdat språk här bland kommentarerna – så långt det är möjligt. Kanske det var anledningen nu? Som jag förstår det får vi gärna vara passionerade i våra diskussioner, så länge vi har respekt för varandra och andra. Kan vara nog så svårt ibland, även jag har fallit i svordomsfällan då och då, men övning ger färdighet 🙂 Ge inte upp, läs bara igenom en extra gång innan du postar nästa kommentar 🙂

 10. Pato

  Vad var ovettigt med min kommenterar? Att jag inte tyckte som dig eller? Det här är typiskt Sverige. Här måste man tona ner sina åsikter och få dom att låta som alla andras. Allt här handlar bara om tonalitet och vett & etikett. Så trist.

 11. Schlagerpinglan

  @Pato, Tvärtom, jag tycker det är intressant med olika åsikter och tycker det är roligt att så många olika personer kan komma till tals. Det krävs dock att man håller en respektfull ton, annars fungerar det inte.

 12. Anna

  Pato, missade nog din kommentar men älskar den i kommentarsfältet ovan & instämmer helt. Tror att meningen här är att dela, diskutera & ifrågasätta.
  Inte en klubb för inbördes beundran & samtycke…

 13. Pato

  Varför i hela friden ska vi ens ha AC i år? Finalen är bra som den är. Nu kommer fyra dåliga låtar säkert att sänka kvalitén i finalen och bara fungera som utfyllnad.

  Duell 1: Lillasyster måste vidare, jag föredrar Mustasch men nu måste folket skärpa sig. Baila Baila är den största meningslösheten jag har hört. Det är så många fel i den låten så det är inte sant. Lillasyster kommer dessutom ge finalen mer bredd med sin rock.

  Duell 2: Paul Rey vidare! Bra låt, bra artist med bra smak. Raka motsatsen till Alvaro. Frida har inget i finalen att göra.

  Duell 3: Tanterna vidare för mig. Clara har enligt mig den näst bästa låten i AC men tyvärr så ger hon ett ganska stelt och stressat intryck live. Hon får gärna komma tillbaka nästa år men tanterna kommer ge mer variation och underhållning i finalen.

  Duell 4: Målgruppen för dessa låtar är bebisar med napp och blöja. Den här dagismusiken måste försvinna från den här festivalen nästa år. Det är exakt den här musiken som är problemet med programmet. Ingen som gillar riktig musik gillar det här. Klara har mer karisma än den här Efraim och det behövs kanske en till tjej i finalen. Här har Klara nog ingen match.

  Nu ska vi se om tredje versionen blir godkänd

 14. Schlagerpinglan

  @Pato, Jag tycker att det är roligt att ta del av olika människors åsikter men jag kan helt enkelt inte släppa igenom kommentarer med personliga påhopp som hånfulla kommentarer om artisters utseende m.m. Otrevligt och sårande för de som blir utsatta och inget jag vill ha i kommentarsfältet.

 15. Pato

  Men jag tycker det här är ganska normalt. Du tycker vad du tycker men när du framför dina åsikter på tv eller på bloggar så spetsar man till sina åsikter lite grann.

 16. Schlagerpinglan

  @Pato, Jo, jag vet att det är vanligt (t.o.m. SVT:s Inför-program var fyllda av hån) och hoppas att du inte tar det personligt. Jag vill bara ha ett fungerade kommentarsfält. 🙂

 17. Pato

  Mina kommentarer är ju inte som SVT:s inför program. Jag struntar i utseende hos artister. Jag bedömer bara kvalité hos låtarna. Om låten kan bli en hit i Europa, har låten någon bra text eller något o komma med eller är det bara ren nonsens. Kreativitet, fyndighet osv.

  Det man såg på SVT var ju bara (när det var som sämst) – Oj, vilken töntig låt det landet hade. 0 poäng!

  Jag vet vad jag snackar om. Jag är helt rätt man på rätt plats. Jag är hel europé. Jag har rötter från dom 4 största länderna i Europa. Jag reser runt i Europa jämnt, jag bor i flera olika delar av Europa. Jag talar flera europeiska språk. Jag vet vad som funkar i Europa. Så jag kan det här.

  Och när det kommer till hånet, så är det tyvärr flera bidrag som bara hånar sig själva i 3 minuter. Däremot har jag full respekt för artisterna som ställer sig på scenen MEN om man verkligen älskar sitt jobb som artist så borde det vara som ingenting att ställa sig på en scen. Det är bara om man inte älskar sitt jobb som artist som man kämpar med att ens kliva upp på en scen. Så jag tycker folk får vara hur “taskiga” eller hårda dom vill mot dom som ställer upp i Sveriges största tv-program. Om man är artist och kan inte se skillnad på hat och kritik eller om man är rädd för kritik, då har man ingenting i branschen att göra.

 18. Johanna

  Fast ärligt talat nu Pato. Dagismusik? Jag är 37 och älskade personligen Efraims låt och är rätt säker på att många fler i min ålder gjorde det (vi växte ju trots allt upp under pojkbandseran på 90-talet)

  Sedan jobbar ju inte Schlagerpinglan i branschen utan har en blogg som hobby. En väldigt bra och “vuxen” blogg dessutom. Jag hänger själv mycket på twitter och där kan man snacka om omoget beteende. Alla får framföra sina åsikter här, det beror bara helt och hållet på hur man formulerar sig!

 19. Schlagerpinglan

  @Pato, Det är kanske det som är förklaringen, att du anser dig kunna musik. Min utgångspunkt är att det inte finns någon “riktig” eller “dålig” musik (i så fall hade endast “riktig” musik producerats, varför skulle någon lägga ner så mycket tid och brinna för något som de på förhand vet är “dåligt”) utan endast olika musiksmaker. Att du sedan inte gillar vissa typer av musik är helt OK men du måste likväl respektera att andra gör det och antingen hitta ett fungerande sätt att få fram dina åsikter på, låta det vara okommenterat eller, varför inte, undersöka om du kanske har missat något och vidga dina vyer. Det värsta som kan hända är att du hittar ny musik att gilla. 🙂

 20. Pato

  @pinglan @johanna

  Jag har inte attackerat någons smak. Om man går igång på Efraim så gjorde man det. Men jag tycker det är exakt sådan musik som inte utvecklar tävlingen ens ett steg framåt. Tydligen gillade många Efraims låt i och med att den gick vidare. Med dagismusik menar jag att det är låg nivå på precis allting i den låten. Låg nivå på text, produktion och röst. Det är sådan typ av musik som bara finns i mello. Jag tror han gick vidare för att tjejerna föll för hans ansikte haha.

 21. Schlagerpinglan

  @Pato, Synd att du inte kan se att det faktiskt är det du gör.

 22. Pato

  Om man blir sårad för att det finns någon annan som sågar en låt man själv gillar. Då är man nog riktigt svag i sig själv. Jag mobbar ingen, jag attackerar ingen, jag gör inga “påhopp”

  Efraim och Sannex låtar är dagismusik. Går man igång på sånt så går man igång på den musiken. Istället för att gråta så borde man omfamna att man har den smaken man har.

 23. Schlagerpinglan

  @Pato, Jag har lagt ner många timmar på dig nu då det verkade som att du faktiskt menade allvar med att du ville vara med och kommentera här på bloggen och jag trodde att du kanske bara behövde lite inledande guidning. Nu ser det ut som att du helt enkelt inte förstår eller bryr dig och då kan jag inte göra så mycket mer då min tid är begränsad (det är ohållbart att jag ska behöva läsa igenom olika versioner av varje kommentar medan du testar vad som är acceptabelt). Jag har gjort mitt bästa och tycker att det är tråkigt om du inte kan acceptera samtalsklimatet här, men det är ett val som bara du kan göra.

 24. Pato

  Jag menar alltid allvar. Jag kommer fortsätta skriva här. Man ska inte tysta ner andras åsikter. Jag fortsätter kommentera och så får vi se om mina kommentarer blir accepterade eller inte.

 25. Schlagerpinglan

  @Pato, Försök förstå, här accepteras allas åsikter, inga åsikter tystas ner. Allt beror på hur man uttrycker sig. Du kan väl inte på allvar anse att dina kommentarer som jag stoppat varit acceptabla? Jag gör inte detta för att det är roligt (det tar enormt mycket tid som jag skulle kunna använda till annat) utan för att hindra att kommentarsfältet blir ett ställe där man kan vräka ur sig vad som helst och därmed otrevligt att läsa.

  Du är välkommen med dina kommentarer som alla andra men då du varken verkar förstå att mycket av det du skriver faktiskt är påhopp och attacker eller visar tecken på att vilja hjälpa till att hålla en trevlig ton i kommentarsfältet så är jag inte så hoppfull. Men, men… jag har blivit överraskad förr. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se