Sverige Schlagerpinglan: Under lördagskvällen den 27:e februari, avgjordes den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2021 i Stockholm, i ett publiktomt Annexet. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till alla de tävlande bidragen.

I och med att detta var den fjärde deltävlingen så släpptes alla bidragen och det är fritt fram att lyssna på även finalbidragen. Länkar till både Finalens och Andra Chansens bidrag, vars dueller redan presenterats, hittar ni här.

Melodifestivalen 2021 – Deltävling 4-finalisterna:
Eric Saade The Mamas
Eric Saade & The Mamas (Foto: Janne Danielsson / SVT)

Till Final:
Every minute“ – Eric Saade
In the middle“ – The Mamas

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Best of Me“, Efraim Leo
Behöver inte dig idag“, Clara Klingenström

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Good Life“, Tess Merkel
6. “Allting är precis likadant“, Lovad
7. “All inclusive“, Sannex

Extramaterial:
Öppningsnummer: ”Alla älskar Per Andersson”, Per Andersson & Pernilla Wahlgren
Mellanakt: “Kaosnumret“, Per Andersson & Pernilla Wahlgren
Vinnarintervjuer: youtube.com
Presskonferens: media.melodifestivalen.se

1. “Good Life“, Tess Merkel (5:a)
(Palle Hammarlund, Tony Malm, Tess Merkel, Mats Tärnfors)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag skulle så gärna vilja tycka om detta mer än jag gör. Tess med en nostalgidrypande låt i en färgglad förpackning är ju precis sådant som skulle kunna vara just det där jag letat efter. Tyvärr så träffade den inte helt rätt hos mig, men en plats i Andra Chansen tyckte jag dock att det borde ha räckt till.
Betyg: 3+/5
2. “Allting är precis likadant“, Lovad (6:a)
(Mattias Andréasson, Lova Drevstam, Albin Johnsén, Alexander Nivek)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Låten som helhet var en aning för seg för att jag ska lyfta upp den till topp-fyra, men då delar av den är så otroligt vacker och stannar kvar hos mig långt efter att musiken klingat ut så blir “Allting är precis likadant” likväl något av en personlig favorit. Detta känns som ett klassiskt fall av rätt låt på fel plats då det inte är något som håller mig klistrad vid scenkanten (så att säga) men gärna lyssnar på den vid andra tillfällen.
Betyg: 3/5
3. “Best of Me“, Efraim Leo (Till Andra Chansen)
(Amanda Björkegren, Herman Gardarfve, Cornelia Jakobsdotter, Efraim Leo)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: För mig var detta deltävlingens helt klart bästa bidrag. Inga konstigheter, bara en vanlig, dansvänlig låt som framförs på ett sätt som man förväntar sig och som gör vad den ska. Hade jag fått bestämma hade Efraim gått direkt till final, men en Andra Chans är ju bättre än inget.
Betyg: 4/5
4. “In the middle“, The Mamas (Till Final)
(Emily Falvey, Jimmy Jansson, Robin Stjernberg)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Även i år framför The Mamas sitt Melodifestivalsbidrag på ett sätt som imponerar, både vad gäller röster och gläjde och deras finalplats kan jag varken säga vara förvånande eller oförtjänt. Personligen tyckte jag att förra årets vinnarlåt “Move” saknade det där lilla extra som “Too Late For Love” hade och för mig är “In the Middel” ytterligare ett steg bort från det som fungerar för mig. Glatt och kompetent, javisst, men i sammanhanget så känns det lite förutsägbart och utan något som riktigt engagerar mig.
Betyg: 3/5
5. “All inclusive“, Sannex (7:a)
(Greta Svensson, Hans Thorstensson)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Här vet jag inte riktigt vad bandet var ute efter då det varken känns som 100% dansband eller 100% skämtbidrag. Det fastnar någonstans mittemellan och blir bara konstigt. Hade de gått all in så hade det eventuellt kunnat bli en framtida klassiker och kanske även en guilty pleasure men nu blev det inte så.
Betyg: 2/5
6. “Behöver inte dig idag“, Clara Klingenström (Till Andra Chansen)
(Clara Klingenström, David Lindgren, Zacharias, Bobby Ljunggren)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Kvällens största positiva överraskning stod Clara Klingenström för. Jag var inte alls beredd på att “Behöver inte dig idag” skulle vara så direkt som den visade sig vara. Lyckligtvis var det fler än jag som föll för denna mysiga låt på svenska med en sångerska som känns otroligt genuin, då det räckte till Andra Chansen, men själv hade jag nog skickat denna friska fläkt direkt till finalen.
Betyg: 4/5
7. “Every minute“, Eric Saade (till Andra Chansen)
(Joy Deb, Linnea Deb, Eric Saade, Jimmy “Joker” Thörnfeldt)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Kvällens andra självklara finalist startade sist av alla och även om låten var en liten besvikelse för mig så var scenshowen precis så imponerande som jag förväntade mig. Om det är något jag uppskattar så är det artister som har en vision som de lyckas förmedla på ett intressant sätt. Mycket snyggt… men svårt att få hela-paketet-känslan utan en riktigt bra låt i grunden. Nu håller jag tummarna för att den växer till sig innan final och visar att det bara är jag som missat något.
Betyg: 3+/5

Schlagerpinglan: Den fjärde deltävlingen hade det mesta man kan begära: underhållande programledare som bjuder på något utöver det vanliga, stora artister, bra låtar och lite drama. Kort sagt, en bra avslutning på presentationsavsnitten. 🙂

Vad gäller resultatet så tycker jag nog att det blev ganska rättvist, i alla fall om man ser till helheten. Personligen hade jag dock givit finalbiljetterna till de artister som jag tyckte hade de bästa låtarna, d.v.s. Efraim Leo och Clara Klingenström medan jag givit Andra Chansen-resan till Eric Saade (för tre underhållande minuter) och Tess Merkel (för nostalgin).

Andra Chansen-duellerna presenterades direkt efter deltävlingen. Just då var jag fullt upptagen med Portugals andra semifinal men nu har jag gjort en extra genomlyssning och vet (ungefär) vad jag tycker. Här är duellerna, med mina favoriter i fetstil:

Duell 1: Alvaro Estrella mot Lillasyster
Duell 2: Frida Green mot Paul Rey
Duell 3: Eva Rydberg & Ewa Roos mot Clara Klingenström
Duell 4: Klara Hammarström mot Efraim Leo (vill ha vidare båda)

Bland årets Andra Chansen-duellanter så finns fyra artister som jag vill ha vidare till finalen: Paul Rey, Clara Klingenström. Klara Hammarström och Efraim Leo. Med tanke på hur duellschemat ser ut så vet jag att jag inte kan bli helt nöjd hur det än slutar, men det gäller nog de flesta. Klart är i alla fall att jag denna gång kommer att vara ovanligt engagerad i duellerna då jag faktiskt tycker att Andra Chansen har ett starkare låt-startfält än Finalen. Lite bakvänt men lite extra spänning skadar ju aldrig. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2021” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2021: Deltävling 4”

 1. Adri

  Kul att se att du uppskattade Clara Klingenström. Lite oväntat!

  Ja jag har redan spottat ut åsikter, så här kommer min topp 28 av allt:

  1. Dotter
  2. Paul Rey
  3. Clara Klingenström
  4. Kadiatou
  5. Eric Saade
  6. Alvaro Estrella
  7. Lovad
  8. Tusse
  9. Julia Alfrida
  10. Tess Merkel

  11. Patrik Jean
  12. Danny Saucedo
  13. Mustasch
  14. Klara Hammarström
  15. The Mamas
  16. Charlotte Perrelli
  17. Anton Ewald
  18. Wahl/Sami
  19. Frida Green
  20. Emil Assergård

  21. Jessica Andersson
  22. Nathalie Brydolf
  23. Efraim Leo
  24. Lillasyster
  25. Arvingarna
  26. Eva Rydberg & Ewa Roos
  27. Sannex
  28. Elisa

  I Andra Chansen vill jag ha vidare:
  • Alvaro Estrella
  • Paul Rey
  • Clara Klingenström
  • Klara Hammarström (men är extremt oengagerad i denna duell faktiskt, ingen av dem är ens i närheten av favoritskap)

 2. Ukrainare

  En bra deltävling som kunde varit ännu bättre om Clara fått gå direkt till final istället för The Mamas, men men… Man kan ju inte alltid få som man vill.

  Eric var överlägsen och har potential att bli min andra favorit (efter Dotter) i finalen. Hans låt är catchig och en av de få i år som verkligen växer med sitt nummer istället för tvärtom. Några segerförhoppningar har jag dock inte. Juryn lär fälla honom rejält så även om tittarna eventuellt har honom som slutvinnare kommer han mest troligen att få nöja sig med en topp 3 placering.

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Ja, helt klart oväntat. Jag brukar inte vara så jätteförtjust i sådan musik men Clara lyckades förmedla låten på ett sätt som 1-minuts-studioversionen inte gjorde. Riktigt roligt. 🙂

  @Ukrainare, Roligt att se att andra hittar favoriter, själv får jag nog leta efter mina i Andra Chansen. Jag inväntar dock resultatet innan jag börjar att hoppas på för mycket, man vet ju aldrig vilka som blir kvar. 🙂

 4. Adri

  Vill för övrigt ge komplimanger till Pernilla och Per, för programledarinsatsen. Jag är positivt överraskad, för helt ärligt är jag inte vidare glad i någon av dem i sina respektive fält. Framförallt kan jag ha väldigt svårt för Per. Han är ofta för tramsig för mig.

  Men något klickade. Jag tycker faktiskt de var riktigt underhållande. Jag gillar lite att alla program har haft olika stämningar beroende på vem som stått vid Christers sida.

  Lena fick vara det seriösa och proffsiga (vilket är lite synd, för Lena kan ju vara otroligt kul när hon tillåts), Oscar/Anis gjorde programmet ungdomligt (trots att Eva&Ewa deltog den veckan) och Timbuktu – tillsammans med Sabina Ddumba – gav MF en credd som man ofta behöver leta med kikare efter.

  Jag gissar att Måns & Shima kommer bjuda på rejäl show. Det är det jag misstänker, både baserat på vilka de är men också att de har fått finalen (duuh…), men undrar vad det ska vara för stämning nu i Andra Chansen med Shirley.

 5. Adri

  För övrigt så har jag ju fortfarande en liten önskelista på vilka jag hoppas ska få leda MF 2022 (eller i framtiden iaf).

  En kvinnlig komiker-trio (eller för all del, vid separata tillfällen – så länge samtliga får chansen är jag glad):
  • Babben Larsson
  • Josefin Johansson
  • Johanna Nordström

  Jag tror ganska hårt på att både Josefin och Johanna faktiskt kommer få leda festivalen i en relativt snar framtid.

  Tror tyvärr inte vi kommer få se Babben leda. Och det handlar inte om nån åldersdiskriminering. Utan snarare för att jag är 99% säker på att Babben – förmodligen vid upprepade tillfällen – tillfrågats. Jag kan inte se att hon inte skulle fått frågan. Och hon har varit aktiv så länge. Och då har hon ju uppenbarligen tackat nej. Så min slutsats är hon helt enkelt kanske inte vill. Tråkigt. För jag tror hon skulle göra det toppen.

  Både Josefin och Johanna har dessutom sagt att de vill – ut i media. Så jag tror på dem!

  Även Emma Molin hade varit jättekul att se där.

  Aja. Jag är nog den enda som tänker på framtida programledare innan denna upplaga ens är slut. Men det slog mig idag hur mycket jag vill se dessa leda, så jag bara slänger ut det här så kan jag gå tillbaks när framtida programledare avslöjats. Se om jag haft rätt! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se