Island EBU har gått ut med ett pressmeddelande där det framgår att en i den isländska delegationen har testats positivt för COVID-19, vilket nu är det andra rapporterade fallet efter meddelandet om den polska delegationen i går.

I enlighet med säkerhetsprotokollet så har denna person nu isolerats medan resten av delegationen får sitta i karantän tills de får tillbaka svaren på sina COVID-19-test. Detta betyder att hela delegationen missar Turkosa mattan-promenaden som ska hållas i kväll i samband med att Eurovision Song Contest 2021 officiellt invigs. (Källa: EBU)

Uppdaterat: Enligt wiwibloggs är det ingen av sångarna som testats positivt.

Schlagerpinglan: Precis som i fallet med Polen så önskar jag personen i fråga ett snabbt tillfrisknande samt att inga fler smittats så att landet kan vara med och tävla på plats vid semifinalen den 20:e maj.

Australien måste ju att använda sitt förinspelade live-on-tape-framträdande då de stannade hemma men skulle det vara så att Island och/eller Polen inte kan tävla på plats så får de välja mellan sitt live-on-tape och det framträdande som spelades in vid det andra reptillfället på Rotterdamscenen. Daði og Gagnamagnið toppade ju båda journalist-omröstningarna efter sina rep så där är valet kanske inte så svårt medan Polens rep inte gav samma gensvar men förhoppningsvis ska detta val inte behövas göras.

Jag avslutar inlägget med något lite trevligare: en video som visar hur de tillverkade monster- och robot-dräkterna till den isländska ESC 2021-musikvideon (samt andra relevanta länkar):

Islands ESC 2021-bidrag – Hur monster- och robot-dräkterna gjordes:

Lyssna på Islands bidrag till Eurovision Song Contest 2021:
Bidrag / Artist: “10 Years”, Daði og Gagnamagnið
Länkar: låtpresentations-framträdandeofficiell musikvideo
text-videoeurovision.tv (låttext + info)
1:a live-repet i Rotterdam2:a live-repet i Rotterdam
Låtskrivare: Daði Freyr Pétursson
Se även: Mer info om det isländska internvalet
Presentationen av Islands ESC 2021-bidrag:
“10 Years” – Daði og Gagnamagnið

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Island 2021: Den isländska delegationen sitter i karantän”

 1. Nathalie

  Men har de inte blivit vaccinerade då? Det trodde jag att alla artister/delegationer/bakom-kamerateam hade blivit? Annars finns det väl en stor risk att fler lär bli smittade innan finalen.

 2. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Om de blivit vaccinerade eller ej vet jag inte men då man (enligt vissa källor) smittar ändå men själv inte blir lika sjuk (enligt samma källor) så är det tyvärr inte så konstigt att det inträffar trots alla förebyggande åtgärder.

 3. Adri

  Alltså, säkerheten först förstår jag. Men i ingetdera fall är det artisten som testats positivt. Jag förstår att de sätts i karantän och missar invigningen, men fortsätter artisterna testas negativt så får de väl fortsätta sitt ESC-äventyr och framträda live?

  För de kommer ju inte smittas i karantänen anar jag, så nästa negativa svar anar jag väl att man borde kunna lita på då! 🙂

 4. Mats

  Har en liten fundering, vad jag har förstått så ska det finnas publik (om än i väldigt begränsad mängd) i arenan under de tre tävlingskvällarna. Känns inte helt bra i det här läget när smittan nu finns i flera länders delegationer.
  Givetvis så blir stämningen högre genom det men för mig känns det väldigt tveksamt.

 5. Adri

  Mats: Kanske missminner mig men publiken ska väl uppvisa negativa covid-test? 🙂 Även ifall de vaccinerats.

 6. Schlagerpinglan

  @Adri, Så har jag i alla fall uppfattat det, de isolerar de smittade och om de övriga inte är smittade kan de fortsätta när de fått klartecken. I annat fall så borde det ju meddelats direkt att de inte var aktuella för live-showerna.

  @Mats, Jepp, en mindre mängd människor finns i publiken men enligt arrangörerna så ska de aldrig kunna komma i kontakt med artisterna då det finns strikta regler som är tänkt att hålla alla i sin egen lilla bubbla under hela arrangemanget, förutom att man inte kan komma in i arenan utan att uppvisa ett negativt test.

  Trots alla åtgärder så är det naturligtvis inte 100% säkert… men publiken uppfattas som en så pass stor del av showen att de anser att det är värt risken och arbetar väldigt hårt för att det ska vara så säkert som möjligt.

 7. Mats

  Adri och Pinglan, tack för klargörande av vad som gäller, håller verkligen tummarna för att de som drabbats skall tillfriskna och att alla länder (förutom då Australien) skall kunna uppträda live på scenen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se