ESC 2021 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 startar finalen av Eurovision Song Contest 2021 och några timmar senare så får vi äntligen veta vem som kommer att stå som den slutlige segraren.

Mina tidigare gissningar i år har gått riktigt bra (9 rätt av 10 vid både den första semifinalen och andra semifinalen) men nu kommer vi till den betydligt svårare finalen. Jag vill gärna se Italien som vinnare och enligt oddsen (som har visat sig stämma ganska bra vid semifinalerna) så har Måneskin en betryggande ledning och de vann tydligen den uppdaterade Wiwi Jury 2021-omröstningen. Det brukar dock gå dåligt när jag tror på mina favoriter så jag har väldigt svårt att se det hända.

Ser man till t.ex. OGAE-omröstningen, Wiwibloggs omröstning och The Euro Jury så är det Malta som kommer att plocka hem segern men det verkar ju även som att Schweiz och Frankrike, med sina vackra franska ballader, är segertippade i många kretsar. Om vi då förutsätter att många av högpoängarna fördelas mellan ESC-pop, fransk ballad och italiensk rock… kan då ett annat bidrag, som t.ex. den populära etno-låten från Ukraina eller varför inte de omsurrade bidraget från Island, San Marino eller Ryssland (eller Litauens bidrag som det varit förvånansvärt tyst om) klättra förbi dem alla? Jag ser många möjligheter men kan inte riktigt föreställa mig vem det blir som drar det slängsta strået.

Så nej, jag kan inte se vem som skulle kunna vara de röstandes minsta gemensamma nämnare och går därför helt på önsketänk i stället:


Zitti e buoni“, Måneskin – Italien

Schlagerpinglan tror på följande topp-fem i Eurovision Song Contest 2021:
Vinnare:
Italien Italien Zitti e buoni“, Måneskin
Plats 2-5: (inte nödvändigtvis i resultatordning)
Frankrike Frankrike Voilà“, Barbara Pravi
Malta Malta Je Me Casse“, Destiny
Schweiz Schweiz Tout l’Univers“, Gjon’s Tears
Ukraina Ukraina SHUM“, Go_A

Schlagerpinglan: Ja, jag väljer att gissa med hjärtat (trots att det inte brukar gå speciellt bra) men någon gång ska det väl fungera? 😀

Se även: “Allt inför finalen av Eurovision Song Contest 2021
Några tankar om den första semifinalen” – “Några tankar om den andra semifinalen

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


37 kommentarer till “Vem vinner Eurovision Song Contest 2021?”

 1. Adri

  Här kommer då så som jag tippar finalen. Jag gör en liten tävling med mig själv. Jag får 2 poäng för 100% korrekt tippad placering, 1 poäng om jag är en plats ifrån.

  Men även med den marginal-regeln kan jag absolut hamna på 0 poäng. Jag har ingen aning.

  1. Schweiz
  2. Frankrike
  3. Italien
  4. Malta
  5. Litauen
  6. Island
  7. Ukraina
  8. Cypern
  9. Finland
  10. Sverige
  11. Ryssland
  12. Portugal
  13. San Marino
  14. Grekland
  15. Serbien
  16. Bulgarien
  17. Israel
  18. Tyskland
  19. Belgien
  20. Albanien
  21. Moldavien
  22. Azerbajdzjan
  23. Norge
  24. Nederländerna
  25. Spanien
  26. Storbritannien

  Det är iofs kul att ha rätt, men jag hoppas ändå jag tippat lite off, för det där är långt ifrån ett drömmigt resultat 😉

  Men med det sagt, jag blir inte allt för arg om jag för mycket rätt. Det hade kunnat vara värre. Jag menar… tänk så vinner Israel eller Serbien. Jadåjäklar kommer Eurovision-glädjen vara död tills december när Albanien pushar igång den igen! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… det ser väl ut som en tippning som skulle kunna gå bra. Tyvärr. 🙂

 3. Micke

  Jag tror att det bara finns fyra möjliga vinnare:

  I BOKSTAVSORDNING:

  FRANKRIKE:
  (Den jag vill ska vinna för att bra röster åter ska sättas högt och för att bli av med robotstuket. Det som oroar är att den varit i luften längre än andra och att engångslyssnare med vilda fingrar på mobilen knappast har hunnit ta till sig låten så snabbt. Ska dessutom premieras för att de inte sjunger på engelska)

  ITALIEN:
  (Älskar ju rock även om detta känns lite nybörjarstuk. Men många som vill ha annorlunda kan hoppa på detta tåget. Å andra sidan kan nog en annan del av röstarna bli lite halvchockade och ointresserade. Ska dessutom premieras för att de inte sjunger på engelska. Det är främst de, Frankrike och i synnerhet Portugal som brukar stå för sitt språk. Skäms Portugal 2021)

  SCHWEIZ:
  (Väldigt farlig om folk till motsats till mig lyckas stänga ute falsettdånandet som regerar. Utan det hade den legat högt för mig. Jag vet väldigt många som har svårt för falsett men så är det ju inte inom MF och ESC. Ändå det som kan hindra framgång. Ska dessutom premieras för att de inte sjunger på engelska)

  UKRAINA:
  (Ja vad ska man säga? 🙂 För mig som är i ESC-bubblan för det som är annorlunda, det som man inte hör vanligtvis är detta den solklara vinnaren. Frågan är dock vad de som röstar som har ESC som “vanlig musik” känner. Kommer de att rösta på Ukraina? Ska dessutom premieras för att de inte sjunger på engelska)

 4. Mikaela

  Vinnarkandidater, i sannolikhetsordning:
  (Mina teorier, inga objektiva sanningar)

  Schweiz
  Talar för: Traditionell ballad med ödmjuk artist (Duncan-konceptet). Får både tittar- och jurystöd. Stöd både från väst och öst pga albanskt ursprung.
  Talar emot: För melankoliskt. Mindre karismatisk artist än övriga. För lik senaste vinnaren.

  Frankrike
  Talar för: Scenspråk och nostalgi (Sobral-konceptet). Får både tittar- och jurystöd. Ev balkanstöd pga serbiskt påbrå.
  Talar emot: Repetitiv låt utan större dynamik. Omodern. Frankrike som avsändare.

  Ukraina
  Talar för: Udda etnolåt med karismatisk artist (Jamala-konceptet). Ukraina som avsändare.
  Talar emot: Vattendelande sångstil. För otydlig låtuppbyggnad.

  Malta
  Talar för: Modern låt. Brukar få stort jurystöd.
  Talar emot: Mer mainstream och mindre gillbar artist än övriga. Tidigt startnummer.

  Italien
  Talar för: Oddsetta. Italien som avsändare.
  Talar emot: Skränig rock. Svårt få tillräckligt jurystöd.

  Tippad topp 5:
  1. Schweiz
  2. Frankrike
  3. Italien
  4. Ukraina
  5. Malta

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Själv tror jag ju inte att man ska underskatta Maltas JESC-vinnare, även om det påminner lite mycket om en ganska nylig vinnare. Ska bli klart intressant att följa.

  @Mikaela, Oroväckande att ni nu är två som har Schweiz överst, men jag kan inte argumentera emot. En mycket bra sammanfattning. 🙂

 6. Mikaela

  Pinglan, jag hoppas verkligen ha fel. Och har läst många tippningar som spår Italien. Vågar bara inte tro det, för en ny besvikelse med ynka poängskillnad a la Dotter-Mamas…

 7. Johanna

  Hoppas ni som har Schweiz överst får rätt! Jag tror ju fortfarande att om det ska vara en ballad i år så drar Frankrike det längsta strået…..men tror både Italien, Malta, Islabd och Ukraina har chans!

 8. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Nej, jag vågar egentligen inte heller tro det… men någon gång måste det ju bara bli “rätt”. 🙂

 9. Mikaela

  Vågade mig på en grov tippning, random order i varje grupp:

  Top 5: Schweiz, Frankrike, Italien, Ukraina, Malta
  6-10: Island, Azerbajdzjan, San Marino, Bulgarien, Cypern
  11-15: Litauen, Ryssland, Serbien, Portugal, Grekland
  16-20: Norge, Finland, Sverige, Belgien, Israel
  21-26: UK, Spanien, Tyskland, Nederländerna, Albanien, Moldavien

  Kanske underskattar Finland, men tror Italien får deras potentiella röster.

 10. Mr A

  Önskevinnare: Litauen

  Trolig vinnare: Italien/Frankrike/Schweiz/Ukraina /(Malta).

 11. Schlagerpinglan

  @Mr A, Som du påpekade innan, det har varit ganska tyst om Litauen. Konstigt då de verkar ha levererat på varje rep. Kanske folk i bubblan som tröttnat på låten men då är det ju bra om många hör den för första gången och blir positivt överraskade.

  @Mikaela, Tråkigt att se Spanien i bottenskiktet, helst med tanke på att jag själv numera tycker att det är ett så bra val. Jag håller dock med, det ska nog mycket till för att låten ska få någon högre placering, tyvärr.

 12. Freddan

  Tippad topp 5:
  1. Malta
  2. Frankrike
  3. Schweiz
  4. Norge
  5. Ukraina

 13. Mikaela

  Pinglan, ja, tyvärr ger han ett blekt intryck jämfört med många andra. Förresten, appropå inget: har för mig att du också gillade Polen, och jag tycker verkligen att det är en riktigt bra låt numera. Missade den helt innan tävlingen!

  Freddan, hoppas verkligen inte att du får rätt!

 14. Schlagerpinglan

  @Freddan, Mmm… jag tror verkligen inte att man kan räkna bort Malta, (tyvärr för min del får jag väl tillägga).

  @Mikaela, Jepp, jag älskar “The Ride” med sitt härliga 80-tals-sound. 🙂 Jag blev dock inte lika besviken när den åkte ut som jag blev över Danmarks finalmiss då jag inte ens hade den minsta förhoppning om att den skulle gå vidare.

 15. Micke

  @Pinglan, underskattar Malta gör jag inte så sätt men samtidigt har jag hört så mycket som dragit ned den lite nu på senare tid. Iofs är det runt mig och sånt jag hör och läser. Inget om övriga Europa så vad vet jag? 🙂 Som du hört miljoner gånger så är jag inget fan av sångare där robotar svansar runt i märklig dans men om jag måste ta en sån som vinnare så ok med Malta. Det är väl bara Grekland och Azerbajdzjan jag kan ta än mer. Det är just de tre

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Jepp, det har väl inte gått så bra för Malta på repen, men de som gillar låten och bidraget kan säkert vara mer förlåtande än de som rapporterar därifrån, Själv vill jag egentligen inte se låten som vinnare men Malta som vinnarland hade jag inte haft något emot. 😀

 17. Mats

  Skall försöka mig på att tippa vilka som blir topp-10 i kväll:

  1. Italien
  2. Malta
  3. Frankrike
  4. Schweiz
  5. Island
  6. San Marino (får gärna komma ännu högre upp)
  7. Cypern
  8. Ukraina
  9. Litauen
  10.Ryssland

  Vi kan säkert säga att Albanien inte kommer att vinna i kväll. Varför då undrar ni? Jo, det är så att Albanien går ju ut med startnummer 2 och ingen har någonsin vunnit ESC med det startnumret. Skämt åsido, inget ont om “Karma” men jag tror inte att den vinner och bryter förbannelsen att gå ut som nummer 2. Trevlig schlagerkväll till alla, må bästa låt vinna.

 18. Micke

  Detsamma till dig Mats och alla andra här. En lyckad kväll för mig har Ukraina eller Frankrike som vinnare. En mindre lyckad kväll har Serbien eller Sverige som vinnare. Pratar då till 100% musikaliskt och ingenting annat 🙂

 19. Mats

  Måste gör en korrigering, glömde i hastigheten bort Bulgarien på min tio-topp

  1. Italien
  2. Malta
  3. Frankrike
  4. Schweiz
  5. Bulgarien
  6. Island
  7. San Marino
  8. Cypern
  9. Ukraina
  10.Litauen

 20. Schlagerpinglan

  @Mats, Tack detsamma. 😀 Även om jag själv inte är så förtjust i Bulgariens bidrag så är det roligt att se att någon fortfarande tror på bidraget. Jag skulle inte bli förvånad om min egen uppfattning av bidraget är i minioritet och att VICTORIA trots allt når ut till många med sin ballad.

 21. Mr A

  ESC 2021 Final Top 26 som jag hade innan semina och finalen:

  1. Litauen: The Roop – “Discotecque“
  2. Grekland: Stefania – “Last Dance“
  3. San Marino: Senhit – “Adrenalina“
  4. Sverige: Tusse – “Voices“
  5. Malta: Destiny – “Je Me Casse“
  6. Schweiz: Gjon’s Tears – “Tout l’Univers“
  7. Frankrike: Barbara Pravi – “Voilà”
  8. Moldavien: Natalia Gordienko – “Sugar“
  9. Norge: TIX – “Fallen Angel“
  10. Cypern: Elena Tsagrinou – “El Diablo“
  11. Albanien: Anxhela Peristeri – “Karma“
  12. Belgien: Hooverphonic – “The Wrong Place“
  13. Italien: Måneskin – “Zitti e buoni“
  14. Finland: Blind Channel – “Dark Side“
  15. Island: Daði & Gagnamagnið – “10 years“
  16. Ukraina: Go_A –“Shum”.
  17. Israel: Eden Alene – “Set Me Free“
  18. Azerbajdzjan: Efendi – “Mata Hari“
  19. Serbien: Hurricane – “Loco Loco“
  20. Spanien: Blas Cantó – “Voy a quedarme“
  21. Bulgarien: Victoria – “Growing Up Is Getting Old“
  22. Storbritannien: James Newman – “Embers“
  23. Nederländerna: Jeangu Macrooy – “Birth Of A New Age“
  24. Tyskland: Jendrik Sigwart – “I Don’t Feel Hate“
  25. Portugal: The Black Mamba – “Love is On My
  26. Ryssland: Manizha – “Russian Woman“

 22. oe

  Min topp 26 av finalländerna baserat på liveframträdena från semifinalerna:

  1. Bulgarien
  2. Norge
  3. Belgien
  4. Spanien
  5. San Marino
  6. Italien
  7. Malta
  8. Frankrike
  9. Schweiz
  10. Island
  11. Israel
  12. Portugal
  13. Nederländerna
  14. Ryssland
  15. Cypern
  16. Albanien
  17. Storbritannien
  18. Sverige
  19. Grekland
  20. Tyskland
  21. Litauen
  22. Azerbajdzjan
  23. Moldavien
  24. Serbien
  25. Ukraina
  26. Finland

 23. Ed

  Några sena tankar:

  Italien vinner. Men det kommer att bli jämnt. Också Frankrike och Ukraina bör ligga bra till. Malta tror jag är lite överskattad, och är inte så säker på att folk kommer slänga sig över telefonerna .

  San Marino får sitt bästa resultat någonsin.

  Sverige kommer floppa i tittarröstningen, alla poäng kommer komma från Norden.

  Jag hoppas innerligt att Ukraina vinner eller Italien. Det skulle vara så roligt för det är genuint bra bidrag (de instrumentella delarna i Shum, kvalité) och på hemspråken.

  Är lite tveksam till om t.ex Schweiz och Bulgarien når hela vägen ut i stugorna. Island får höga tittarpoäng, men inte lika mycket från juryn.

  Trevlig kväll!

 24. Ed

  Vill bara rikta ett tack till dig, Schalgerpinglan, för din underbara blogg. Inte för att jag kommenterar så mycket är, men läser än mer. Hit är första stället jag söker information om tävlingen och uppdateringar. Stort tack!

 25. Micke

  Ed.. Pratar garanterat för alla här. Välkommen att kommentera mer. Ha en bra kväll nu

 26. Schlagerpinglan

  @MrA och oe, 😀 Det kan bli en rejält spännande kväll. Inte många listor som är identiska. 😀

  @Ed, Tack själv, det är så mycket roligare när man får andras åsikter också. Det är ju inte som att vi här på bloggen tycker lika om allt precis och det förhindrar att man blir alltför chockad när resultatet läses upp. 🙂

 27. Artemisia

  Jag skulle helst se att Malta eller San Marino vinner, men det är antingen Frankrike eller Italien som kommer att vinna. Dessutom brukar juryn ha förkärlek för sådana låtar som Frankrikes, Schweizs och Bulgariens låtar.

 28. Daniela

  Vem är the dark horse i år? Finland?

 29. Daniela

  Gillar ej Malta! Sorry!

 30. Daniela

  Malta vinner i år!

 31. Daniela

  Jag tar tillbaka den första kommentaren om Malta! Delvis! Men hon är skit bra!

 32. Daniela

  Ukraina! Men GUD!

 33. Daniela

  Ukraina! Men GUD!
  Detta är en ruskig stark final! Corona har ställt till! Människa mår bra av att skapa!

 34. Daniela

  NORIGE! ❤️

 35. Daniela

  Jag ÄLSKAR NORIGE! ❤️

 36. Daniela

  Fruktansvärt STARK FINAL! ❤️

 37. Daniela

  Fruktansvärt STARK FINAL!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se